ДЕЗЕРТ ОД САМО ДВА САСТОЈКА Укусно и лако, ОВО морате пробати
За припрему овог колача требају вам само два састојка и за 45 минута имаћете врло укусну посластицу.
За овај колач биће вам потребно:
* 240г чоколаде
* јаја
За почетак, важно је да јаја буду собне температуре.
Раздвојте жуманца од беланаца, а чоколаду ситно исецкајте или изрендајте, па је истопите на пари. Беланца умутите у чврст снег, а жуманца помешајте са отопљеном чоколадом и промешајте. Смеси са чоколадом додајте половино умућених беланца и постепено мешаћи додајте и остатак беланаца.
Готову смесу сипајте у калуп по вашој жељи и величини и благо ударите о подлогу како би мехурићи нестали.
Колач пеците између 30 и 40 минута на 170 степени.
Када се колач охлади, можете га послужити на неколико различитих начина – уз куглу омиљеног сладоледа, са шлагом или посути какао прахом, циметом и шећером у праху.
Пријатно!