ДА ЛИ ЈЕ ПРЕПОРУЧЉИВО ЗАМРЗНУТИ КИСЕЛИ КУПУС? Ово је набољи начин да га одложите у замрзивач и ПРОДУЖИТЕ рок употребе
Кисели купус садржи бројне корисне супстанце за наше тело, али да ли је пожељно да га замрзавамо? Доносимо вам проверен одговор.
Кисели купус је омиљени део зимнице многима, а од њена се прави и бројни неодољиви специјалитети. Осим што има сјајан укус, врло је здрав и пун витамина, а бројне домаћице су у недоумици - да ли га стављати у замрзивач или не. Ево одговора!
Главни недостатак смрзавања је промјена конзистенције. Након замрзавања концентрација витамина Ц у производу опада, иако су корисне киселине сачуване. Из тог разлога смрзавање се користи као последње средство.
Начин замрзавања
Спремите кесе за замрзавање капацитета од пет литара. Исецкајте листове што ситније да бисте лакше паковали. Кашиком убацујте мало по мало купуса и будите опрезни да не пуните кесу до врха.
Имајте у виду да ће се вода "проширити" кад се замрзне, па може да дође до пуцања, због чега је најбоље да при врху оставите слободан простор од 2,5 до 5 центиметара.
Потом истисните што више ваздуха из кесе и добро је затворети, па одложите у замрзивач.
Након одмрзавање, купус искористите одмах или кроз 3, 4 сата, после тога ће постајати све мекши, а поново враћање у замрзивач никако није препоручљиво.
Kurir.rs/ Дневник