ЕВО КОЈИ САСТОЈАК ТРЕБА ОБАВЕЗНО СТАВИТИ У КАФУ ДА БУДЕ ЗДРАВА Кад прочитате, само ћете је овако кувати
Како истичу чак и лекари ово је савршена комбинација за здравље и уживање
Кафа је омиљени напитак милиона људи широм света, а када је комбинујемо са циметом, добијамо не само фантастичан укус, већ и бројне бенефите по здравље.
Како истиче стручњак за исхрану Џејми Дежагнеј за портал Шарп, само једна кашичица цимета дневно обезбеђује организму дневну дозу витамина и минерала.
Цимет је зачин који се добија од унутрашње коре дрвета по имену Cinnamomum. Већ хиљадама година се користи не само због свог специфиног укуса већ и због здравља. Богат је антиоксидансима, има антиупална својства и може да помогне у смањењу нивоа шећера у крви.
- Када комбинујете кафу и цимет добијете синергијски ефекат антиоксиданаса који помажу организму да уклоне слободне радикале и одржава здравље ћелија у телу. Цимет можете сипати у кафу током целог дана, а посебно је добар уз прву јутарњу кафу - рекао је Џејми.
Припрема кафе са циметом је врло једноставна. Скувајте омиљену кафу, додајте прстохват цимета и промешајте. Овај зачин можете користи у еспресу, нес кафи, за капућини или у домаћој односној труској кафи. Резултат је топла, ароматична шоља кафе са благим, али приметним укусом цимета.
Комбинација кафе и цимета може имати бројне здравствене бенефите. Цимет може помоћи у смањењу упале у телу, регулисању нивоа шећера у крви и побољшању циркулације. Комбиновањем овог зачина са кафом, можемо добити напитак који не само што ће нас разбудити и дати енергију, већ ће имати позитиван утицај на наше укупно здравље.
Бројне научне студије показале су да је цимет добар за срце, а свакодневна конзумација овог зачина може довести до смањења холестерола.У комбинацији ове две намирнице добија се моћан напитак који је добар за наше укупно здравље. Једино треба водити рачуна да се не претера са количином дневног уноса цимета јер претерана количина може да нашкоди.
(Еспесо/срецнарепублика/пренела Т.М.)