САВРШЕН ДЕЗЕРТ ГОТОВ ЗА ПОЛА САТА: Најомиљенији португалски колач за који вам треба само 5 састојака
Чувени португалски колач наводно је настао грешком када су га португалске опатице приликом припреме прерано извадиле из рерне. Вероватно због нервозе јер су га послуживале краљу, али њему се колач јако допао, а остало је историја.
Пãо де лó назив је једноставног португалског колача за који ће вам требати само неколико основних састојака. Скромна посластица у Португалу се припрема на бројне начине, а кувари га често остављају непеченим у средини – тако да вас дочека нежан фил када заграбите.
Састојци
- 1 јаје
- 3 жуманца
- 20 г шећера
- 20 г меда
- 25 г брашна
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени 10 минута пре печења. Калуп за колач обложите папиром за печење.
Умешајте јаја, жуманца, шећер и мед па умутите у густу, бледу смесу без грудвица.
Просејте брашно у смесу и нежно га умешајте.
Улијте смесу у припремљени калуп па пеците око 15 минута.
Имајте на уму да време печења зависи од рерне. Ако желите да колач буде мекан у средини, довољно је 12, 13 минута печења.