clear sky
5°C
23.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0531
usd
108.1722
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

САСТАВ „КЕНИ НИЈЕ МРТАВ” КРЕЋЕ У ПОХОД НА ЕВРОВИЗИЈУ! Они су „дечаци” који ће позорницу обојити харизмом и енергијом: „Рокенрол треба да буде свуда”

30.01.2024. 20:44 21:00
Пише:
Фото: Лука Пекић и РТС / Монтажа

Чланови музичког састава „Кени није мртав” Матеја Ђокић, Матија Пешић и Сава Томић продрмаће српску евровизијску сцену енергичном рок нумером „Дијаманти”, али и специфичним наступом, баш онако како су и навикли своју публику.

На предстојећој „Песми за Евровизију” (ПЗЕ) наступиће у првом полуфиналу, 27. фебруара. Будући да осим на таленат и звук, полажу доста и на визуелни моменат у сваком јавном наступу, радују се, кажу перформансу на овом фестивалу и једва чекају да изађу на сцену Радио-телевизије Србије, на чијем ће се првом програму и емитовати пренос уживо.

– Сцена коју ове године доноси фестивал је прелепа. Ми ћемо је обојити харизмом и енергијом. „Песма за Евровизију” доноси онај прави фестивалски осећај, који имамо увек када су наступи на великим фестивалима у питању, а то је спој разних аудио-визуелних доживљаја који се преливају на публику и аудиторијум – кажу чланови бенда за „Дневник” и додају да су на наступима иначе доста активни, те да обожавају велике бине. – Тим људи око нас није специјално делегиран само за овај фестивал, па се осећамо доста угодно у свему овоме. Заиста уживамо.

Гитариста и фронтмен групе Матеја Ђокић својевремено изјавио да је свака песма са њиховог првог албума „Ајмо да плешемо” „писана из перспективе унутрашњег дечака” па нас је занимало шта то, сад већ доста зрелији „дечаци” поручују модерном рок песмом са којом ће се такмичити на „Песми за Евровизију”.

Бенд и даље интерпретира унутрашњег дечака, само се том бићу дешавају другачије ствари. „Дијаманти” су логичан наставак prеthodnih синглова бенда и чини нам се да и наши нови „ПЗЕ” фанови то увиђају, поручују Матеја, Матија и Сава.  

Како даље наводе, од како су објављене све песме овогодишњих такмичара не престају да их слушају, а међу кандидатима има доста њихових пријатеља и колега са којима су сарађивали. Због тога се, кажу, још боље осећају.

– Временом смо научили да радимо само ствари које волимо. Који год наступ или фестивал је у питању, он постаје део наше екипе, наш пуноправни члан. Тако је и овог пута. Већ смо заволели гомилу „ПЗЕ” фанова, допада нам се њихова живост и фанатизам, тако да, заједно смо у овоме - у нашим главама они су сви са нама на овој великој позорници. Са истим „драјвом” бисмо отишли и на Евровизију, наравно – искрени су чланови састава „Кени није мртав”.

 

Многи евровизијски фанови већ су повезали Матеју, Матију и Саву са чувеним бендом „Манескин” који је 2021. године победио на овом музичком такмичењу, а који је пре три године показао да Европа ужива и у панк и рок звуку. На наше питање може ли то да се понови и колико уопште Евровизија, па и национални избор за српског представника, може да промени поглед публике на њихов музички правац и додатно га приближи, „Кенији” одговарају да је велико светло Евровизије бацило акценат на нешто добро и лепо широј јавости Европе.

– Рокенрол треба да буде свуда, раме уз раме, са другим жанровима – закључују ови млади момци.

Кроз музику коју раде, труде се, иначе, да рок музику упакују у неке нове облике и учине је пријемчивијом широј јавности.

– Ми заиста уживамо у овој музичкој капсули званој „Кени није мртав” и то ће се баш видети на другом албуму. Пуно радимо. Пуно свега радимо и тренутно нам то баш прија – признају чланови овог састава и откривају да ли је тешко истрајати у својој мисији у време када је најпопуларнија музика која се разликује од њихове. – Свако време има своје хероје, као и заговорнике да је некада било боље. Није ни боље, ни лошије, само је другачије и неупоредиво. Данас не постоје лимити и дигитална дата иде у бесконачност. „Ово кило леба могло је да буде два”, што би рекла Констракта - и тако у недоглед. У свему томе, тренутно се рок најспорије адаптира, али ће, као и увек изродити нове хероје.

Бенд је иначе настао у Крушевцу 2017. године од када наступају широм земље и региона. Занимљиво је да је називу бенда кумовао Матија, који је велики фан америчког цртаног филма „Саут Парк”. Како су открили једном приликом, називом су алудирали на једног од главних ликова - Кенија Макормика, који умире на различите начине. Желели су да пошаљу поруку да је Кени панк, а да панк ипак није мртав. Објавили су дебитантски албум „Ајмо да плешемо” и неколико синглова.  

Владимир Бијелић

Аутор:
Пошаљите коментар
„ИМАМ ПАТРИОТСКУ ЖЕЉУ ДА ИСПРЕД СВОЈЕ ЗАСТАВЕ СТОЈИМ ПОНОСНО КАО ПРЕДСТАВНИК”! Зорја никад искренија о учешћу на „Песми за Евровизију”

„ИМАМ ПАТРИОТСКУ ЖЕЉУ ДА ИСПРЕД СВОЈЕ ЗАСТАВЕ СТОЈИМ ПОНОСНО КАО ПРЕДСТАВНИК”! Зорја никад искренија о учешћу на „Песми за Евровизију”

29.01.2024. 15:47 16:01
„НАШИ ПАДОВИ СУ KАО ЗАЛЕТ”: Бојана и Давид спремни за „Песму за Евровизију” па самоуверено поручују: „Никога нећемо оставити равнодушним”

„НАШИ ПАДОВИ СУ KАО ЗАЛЕТ”: Бојана и Давид спремни за „Песму за Евровизију” па самоуверено поручују: „Никога нећемо оставити равнодушним”

28.01.2024. 20:22 21:05
ИВА ЛОРЕНС НА „ПЕСМИ ЗА ЕВРОВИЗИЈУ” ПРОГОВАРА О ПОВРАТКУ У СРБИЈУ: „Дом је онакав како га ми ценимо и чувамо, чистимо и уређујемо. Никада га не треба запустити”

ИВА ЛОРЕНС НА „ПЕСМИ ЗА ЕВРОВИЗИЈУ” ПРОГОВАРА О ПОВРАТКУ У СРБИЈУ: „Дом је онакав како га ми ценимо и чувамо, чистимо и уређујемо. Никада га не треба запустити”

27.01.2024. 13:29 13:47