overcast clouds
17°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КОКТЕЛ СД ВОЈВОДИНА У ЗНАКУ ЗАЈЕДНИЧКОГ НАСТУПА КЛУБОВА ПОД „ПЛАВОМ ЗВЕЗДОМ“: Сви смо једно, то је наша снага (ФОТО)

22.12.2023. 16:38 17:42
Пише:
Извор: Градоначелник Милан Ђурић и председник Спортског друштва Војводина Драгољуб Збиљић, фото: Ф. Бакић

У склад новогодишњег расположења, протканог збиром жеља за Нову годину, уклопио се и традиционални новогодишњи коктел Фудбалског клуба Војводина, премијерно пренетог на ниво Спортског друштва.

Тим чином фудбалери су допринели институционализовању Друштва и његове позиције у граду, која сведочи о синергији клубова имена Војводине и њиховој заједничкој намери да заједнички будућност планирају и да се резултатима заједно радују у јединственом строју.

У пријатном амбијенту позоришног клуба Трема, у згради Српског народног позоришта у Новом Саду, фудбалери, кошаркаши, одбојкаши, атлетичари и остали чланови Друштва, заједно са пословним партнерима и представницима навијачких група, још једним погледом преко рамена сагледали су резултате у минулој години.

Свако са сопственим жељама, али са јединственим циљем, означили су приоритете у години која следи, са такмичарским резултатима у основи сваког спортског размишљања. Упоредо са резултатима, међутим, иду и организационе и финансијске рачунице, без којих мира у кући не може да буде, а тиме ни жељених резултата, упркос мотивима и декларативног заклињања на верност клубу и његовој традицији.


Плава звездарукометашима

Генерални секретар СД Војводина Александар Јованчевић, захваливши градоначелнику Новог Сада Милану Ђурићу на подршци, подсетио је и на „двојицу дивних људи, који ту нису дошли да би нешто добили, а камо ли узели, него су дошли да дају много новосадском спорту и то врло успешно чине, председник Драгољуб Збиљић и потпредседник Душан Бајатовић“. 

„Плаву звезду“ Јованчевић је урућио најуспешнијем колективу у Друштву, Рукометном клубу Војводина, чији су чланови збиру трофеја на домаћој, у години на измаку додали и тријумф на европској сцени. „Плаву звезду“ с поносом су примили потпредседник РК Војводина Марко Вујин и директор клуба Дарко Јевтић.


- Пажљиво сам бирао тренутак када ћу да прихватим улогу председника СД Војводина – уз осмех је рекао председник Друштва Драгољуб Збиљић, пожелевши свима успех у години која следи. – То је био тренутак када је мој пријатељ и велики навијач Војводине Милан Ђурић постао градоначелник Новог Сада, тако да је мени много лако. Показали смо на много начина да смо велики и да смо предводници свега доброг у Србији, пре свега мислим на међусобну комуникацију, али и велику подршку и града, али и свих навијача од северне трибине и даље и зато ћу сада са великим задовољством да вам саопштим податак да ће ФК Војводина годину завршити са више од 450 милиона динара у плусу (око 3,85 милиона евра) што је биланс који нам даје за право да можемо да сањамо велика дела.   

Збиљић је потом захвалио тренеру ФК Војводина Ранку Поповићу на одличној четворомесечној сарадњи и том приликом му, уз пригодан клупски сувенир, уручио почасну чланску карту клуба. Дружење у Треми подсетило је на године новогодишњих окупљања и на прилике да у непосредним контактима са свима којима Војводина значи и који Војводини значе сагледају непролазне вредности традиције клубова, који и у екипној и у појединачној конкуренцији њихових чланова, баштине вредности шампионске прошлости. Војводина остаје, једна једина, некоме као прва љубав, као што и песма навијачка каже, другима као могућност идентификовања са вредностима богате клупске традиције, а већини као начин за спортски престиж и репрезентовање града у коме је Војводина рођена, у коме је одрастала и у коме је дорасла свим изазовима који су је пратили и који је прате, на спортском терену и око њега.  

Л. Бакмаз

Аутор:
Пошаљите коментар
ЗБИЉИЋ ОТВОРЕНО О Вошиним резултатским промашајима, негативним коментарима, финансијама, потраживањима од Звезде...

ЗБИЉИЋ ОТВОРЕНО О Вошиним резултатским промашајима, негативним коментарима, финансијама, потраживањима од Звезде...

20.09.2023. 14:32 14:35