Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

KOKTEL SD VOJVODINA U ZNAKU ZAJEDNIČKOG NASTUPA KLUBOVA POD „PLAVOM ZVEZDOM“: Svi smo jedno, to je naša snaga (FOTO)

22.12.2023. 16:38 17:42
Piše:
Izvor: Gradonačelnik Milan Đurić i predsednik Sportskog društva Vojvodina Dragoljub Zbiljić, foto: F. Bakić

U sklad novogodišnjeg raspoloženja, protkanog zbirom želja za Novu godinu, uklopio se i tradicionalni novogodišnji koktel Fudbalskog kluba Vojvodina, premijerno prenetog na nivo Sportskog društva.

Tim činom fudbaleri su doprineli institucionalizovanju Društva i njegove pozicije u gradu, koja svedoči o sinergiji klubova imena Vojvodine i njihovoj zajedničkoj nameri da zajednički budućnost planiraju i da se rezultatima zajedno raduju u jedinstvenom stroju.

U prijatnom ambijentu pozorišnog kluba Trema, u zgradi Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, fudbaleri, košarkaši, odbojkaši, atletičari i ostali članovi Društva, zajedno sa poslovnim partnerima i predstavnicima navijačkih grupa, još jednim pogledom preko ramena sagledali su rezultate u minuloj godini.

Svako sa sopstvenim željama, ali sa jedinstvenim ciljem, označili su prioritete u godini koja sledi, sa takmičarskim rezultatima u osnovi svakog sportskog razmišljanja. Uporedo sa rezultatima, međutim, idu i organizacione i finansijske računice, bez kojih mira u kući ne može da bude, a time ni željenih rezultata, uprkos motivima i deklarativnog zaklinjanja na vernost klubu i njegovoj tradiciji.


Plava zvezdarukometašima

Generalni sekretar SD Vojvodina Aleksandar Jovančević, zahvalivši gradonačelniku Novog Sada Milanu Đuriću na podršci, podsetio je i na „dvojicu divnih ljudi, koji tu nisu došli da bi nešto dobili, a kamo li uzeli, nego su došli da daju mnogo novosadskom sportu i to vrlo uspešno čine, predsednik Dragoljub Zbiljić i potpredsednik Dušan Bajatović“. 

„Plavu zvezdu“ Jovančević je urućio najuspešnijem kolektivu u Društvu, Rukometnom klubu Vojvodina, čiji su članovi zbiru trofeja na domaćoj, u godini na izmaku dodali i trijumf na evropskoj sceni. „Plavu zvezdu“ s ponosom su primili potpredsednik RK Vojvodina Marko Vujin i direktor kluba Darko Jevtić.


- Pažljivo sam birao trenutak kada ću da prihvatim ulogu predsednika SD Vojvodina – uz osmeh je rekao predsednik Društva Dragoljub Zbiljić, poželevši svima uspeh u godini koja sledi. – To je bio trenutak kada je moj prijatelj i veliki navijač Vojvodine Milan Đurić postao gradonačelnik Novog Sada, tako da je meni mnogo lako. Pokazali smo na mnogo načina da smo veliki i da smo predvodnici svega dobrog u Srbiji, pre svega mislim na međusobnu komunikaciju, ali i veliku podršku i grada, ali i svih navijača od severne tribine i dalje i zato ću sada sa velikim zadovoljstvom da vam saopštim podatak da će FK Vojvodina godinu završiti sa više od 450 miliona dinara u plusu (oko 3,85 miliona evra) što je bilans koji nam daje za pravo da možemo da sanjamo velika dela.   

Zbiljić je potom zahvalio treneru FK Vojvodina Ranku Popoviću na odličnoj četvoromesečnoj saradnji i tom prilikom mu, uz prigodan klupski suvenir, uručio počasnu člansku kartu kluba. Druženje u Tremi podsetilo je na godine novogodišnjih okupljanja i na prilike da u neposrednim kontaktima sa svima kojima Vojvodina znači i koji Vojvodini znače sagledaju neprolazne vrednosti tradicije klubova, koji i u ekipnoj i u pojedinačnoj konkurenciji njihovih članova, baštine vrednosti šampionske prošlosti. Vojvodina ostaje, jedna jedina, nekome kao prva ljubav, kao što i pesma navijačka kaže, drugima kao mogućnost identifikovanja sa vrednostima bogate klupske tradicije, a većini kao način za sportski prestiž i reprezentovanje grada u kome je Vojvodina rođena, u kome je odrastala i u kome je dorasla svim izazovima koji su je pratili i koji je prate, na sportskom terenu i oko njega.  

L. Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar
ZBILJIĆ OTVORENO O Vošinim rezultatskim promašajima, negativnim komentarima, finansijama, potraživanjima od Zvezde...

ZBILJIĆ OTVORENO O Vošinim rezultatskim promašajima, negativnim komentarima, finansijama, potraživanjima od Zvezde...

20.09.2023. 14:32 14:35