overcast clouds
23°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПАРТИЗАН ПОБЕДИО ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ БЕЗ ПОСЕБНИХ ПРИПРЕМА ЗА ДЕРБИ: Повратак у врх на велика врата

21.12.2023. 16:27 16:32
Пише:
Извор: ФК Партизан (М. Тодоровић)

Са само четири бода, од могућих 12 на Партизановом конту, у четири утакмице уочи дербија са Црвеном звездом, послужили су као основ многим поштоваоцима фудбала у Србији да унапред у Бараковој чети виде јесењег лидера на суперлигашкој табели.

Тим пре што је такав стрмоглави пад у реализацији уследио после импресивног учинка од 13 узастопних победа. Али, не рече народ узалуд „прво скочи, па реци хоп“. Дуљајев колектив, најслађом победом против вечитог ривала у последњој утакмици у календарској години, вратио се на врх пирамиде српског фудбала, где ће и презимити до фебруара наредне године. 

- Никаквих психолошких припрема за дерби није било – уверавао је знатижељнике око себе тренер Партизана Игор Дуљај после меча. - Послушао сам старије и искусније да нема потребе да држим говоре, растеретио сам екипу, скинуо притисак са ње и то је био један од кључних момената успеха. Момци на терену поштено приступају свом послу. Многи су играли са упалом плућа, температуром, повредама и тиме показали колико им је стало до колектива. Увек смо имали искрен однос, без обзира на околности у којима освајамо или губимо бодове. Драга ми је ова победа, постигнута против екипе која је била учесник Лиге шампиона. Морам да похвалим велику жељу и борбеност својих играча, одрадили су оно што смо сви желили.


Партизан заслужује поштовање

Поједини играчи Црвене звезде, изјавама пред дерби, унапред су отписали „црно-беле“. После тријумфа у дербију, одговорио им је голман Партизана Александар Јовановић.

- Клуб какав је Партизан заслужује више респекта – рекао је Јовановић. - Не бих да својом изјавом стварам наслове за новине, само бих да кажем да мора да се зна да овај клуб мора да се респектује. Српска спортска јавност сумњала је у овај тим од првог дана и зато ми је још драже да се овако завршило. На мало тежи начин, али први смо завршили полусезону. Лепо је отићи на паузу на овакав начин. У Партизану се живи од утакмице до утакмице, није лако. Ако добијеш лепо је, ако изгубиш проблем је и велики притисак. Начин на који смо засели на лидерску позицију лепши је него да је било плус шест или плус девет у нашу корист.


Црвена звезда има позоитиванм биланс у међусобним сусретима са комшијама. Међутим, статистички податак што се минулих утакмица у Хумској тиче каже да су „црвено-бели“ осам година без победе на Партизановом стадиону. Уз оцену да је победио Партизанов дух, а да је препотентност Звездиних играча допринела таквом расплету, интересантно је и мишљење Партизановог стратега у погледу појединачног учинка његових чланова колектива.

- Сваки дерби има своје јунаке – сагласан је Дуљај. – У овоме морао бих да похвалим малог Стјепановића, одиграо је одличну утакмицу. Важна победа, али као што сам и раније говорио, ово је као трка на 100 метара, није важно ко први крене него ко први заврши. Мене јесења титула не дотиче, најважније је да смо и даље у врху и да се боримо за европску карту.

Л. Бакмаз

Аутор:
Пошаљите коментар
ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Партизан - Црвена звезда 2:1 (1:0) (УЖИВО)

ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Партизан - Црвена звезда 2:1 (1:0) (УЖИВО)

20.12.2023. 17:59 20:01
ТЕРЗИЋ О НЕУСПЕШНОЈ ЈЕСЕНИ Нисмо испунили циљеве и извињавам се, одлазим кад не будемо шампиони

ТЕРЗИЋ О НЕУСПЕШНОЈ ЈЕСЕНИ Нисмо испунили циљеве и извињавам се, одлазим кад не будемо шампиони

21.12.2023. 13:24 15:19
ЦРВЕНИ КАРТОН ЗА ИЗРАЕЛЦА Звезда отпустила Бахара, Владан Милојевић враћа се на „Маракану“

ЦРВЕНИ КАРТОН ЗА ИЗРАЕЛЦА Звезда отпустила Бахара, Владан Милојевић враћа се на „Маракану“

20.12.2023. 21:33 22:13
ПАРТИЗАН ПОБЕДИО ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ У ВЕЧИТОМ ДЕРБИЈУ: „Црно-бели“ на јесењем трону

ПАРТИЗАН ПОБЕДИО ЦРВЕНУ ЗВЕЗДУ У ВЕЧИТОМ ДЕРБИЈУ: „Црно-бели“ на јесењем трону

Победом у вечитом дербију од 2:1 Партизан је претекао Црвену звезду у врху пирамиде српског фудбала у сусрету који је био на нивоу традиције вечитих.
20.12.2023. 20:04 16:33