clear sky
15°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

(ФОТО, ВИДЕО) ВУЧИЋ И ВУЧЕВИЋ ИЗ НОВОСАДСКОГ СПЕНСА ПОРУЧИЛИ: Потребна нам је једна политика и зато изађите у недељу на изборе јер Србија не сме да стане

13.12.2023. 15:34 17:47
Пише:
Извор: Screenshot/ Pink TV, Dnevnik.rs

Завршни митинг изборне листе "Србија не сме да стане" одржан је данас у Великој сали Спенса у Новом Саду.

Председник Србије Александар Вучић поручио је да избори за четири нису шала, напротив, како каже, никад није било важније и озбиљније и никад нам није била потребна већа одговорност.

„То говорим са свим сазнањима какви нас притисци и проблеми очекују што чувамо оно што је наше и што је припадало нашој земљи и што ће јој припадати. Они немају своју политику. Имају 20 различитих ставова о истим питањима. То је много већа опасност него што можете и да помислите“, истакао је Вучић.

Председник Србије рекао је радостан што види много младих и што види да су весели и да славе победу.

„Политика коју ова земља мора да води, мора да буде јасна, недвосмислена и усмерена према напретку, а не политика мржње према онима који другачије мисле“, поручио је Вучић.

Вучић: Крећемо у изградњу банатског коридора и изградићемо

Каже да су и Лазар и Јанко су могли да виде „како је на овој политичкој страни, како је морално бити на овој страни, јер оно што су ти људи прошли само јер су подржали нашу политику, то у нормалној земљи не постоји“.

„Посебно су на зуб ухватили двојицу Никола, Јокића и Пејаковића и цео дан воде кампању против њих. Као да играју боље кошарку од Јокића, јер у све се они разумеју, као да су они водили државу, а нису. Године 2012. смо све изгубили, 2008. су донели одлуку о проглашењу независности, јер сте имали председника који се свађао са премијером и ни једну нормалну и рационалну одлуку нису могли да донесу. Ја се зато оволико ангажујем. Ја знам да Србија не може да успе и иде напред уколико не победи листа "Србија не сме да стане". Нећемо моћи да радимо и градимо ништа“, рекао је Вучић.

Подсетио је да некада нисмо ни сањали о томе да користимо воз између Београда, Суботице, Новог Сада.

„Заборавили смо да имамо воз, скоро га нико користио није. Јесмо ли сањали да ћемо да имамо фрушкогорски коридор, јесмо ли сањали? Сада кређемо у изградњу банатског коридора, од Београда до Зрењанина. Кренули смо да градимо и изградићемо. Само у Новом Саду мислим да смо девет фабрика отворили. Има места где нисам задовољан и знам колико дугујемо Сомбору и Кикинди и Вршцу и многим мањим местима, од Сечња до Апатина. Али, ја кад ово кажем, кажем јер знам да можемо више и боље и мораћемо то да урадимо још снажније“, нагласио је Вучић.

Додаје да највише замера то што је пропуштано да се покаже већу бригу за просечног човека „Не можемо увек свакоме да помогнемо, али можемо свакога да саслушамо и чујемо. Не могу да поднесем кад су неки функционери само "ташна, машна". Е такве ћете да промените на овим изборима. Ко су они који нам данас говоре да су свеци, анђели, да ће да спасу Србију? Они који су закатанчили Србију? Разорили целу земљу, испонижавали нас, свуда се извињавали, а да ни сами не знају зашто, стидили се српских хероја? Е ти би данас да поново униште Србију. Ви мислите да ми претерујемо, ни дан им не би био потребан. Каже Јовановић "познат је наш став око КиМ, али није то тема вечерас, скупили смо се да видимо како да срушимо Вучића" други каже "није то тема, ми смо се скупили да срушимо Вучића", а онда се јави Обрадовић и каже "а не мрзе они ни Вучића упола колико и ја". Једино што знају то је кога мрзе. Мрзе они и ништа неће моћи да понуде народу сем те мржње, а ја тражим од вас убедљиву победу зато што је то добро и важно за будућност Србије. Са великим повећањем пензија од 14,8 одсто идемо почетком јануара, али ће пензије да прате плате. Пензонери су разумели све и увек подржавали своју државу. Посебно хвала женама за љубав и подршку јер жена је стуб ове државе, кад жена стане све стаје, а наше жене и наша Србија неће да стану. Просечне плате ће бити 1.400 евра, пензије 650 евра до краја мандата следеће владе, Србија ће бити држава у правом смислу те речи, а не неко ко испуњава туђе налоге.Србија не сме да стане, живела Србија! До победе! - поручио је Александар Вучић у хали Спенс у Новом Саду.

 

Председник СНС-а Милош Вучевић обратио се окупљенима.

Вучевић: Избор је толико јасан, никад јаснији

- Четири дана нас деле од избора, од једних од најважнијих избора последњих деценија. Четири дана од одлуке шта ће бити са Србијом, са свима нама, а избор је толико јасан, никад јаснији, све маске су пале. Нема више прича које смо слушали у prеthodnim кампањама. С једне стране једна листа, народна "Александар Вучић - Србија не сме да стане" против свих других листа.

- Све друге листе без обзира које су боје имају заједнички именитељ, заједничког газду, политичког и финансијског, Драгана Ђиласа. 17. децембра Србија се пита: Или Александар Вучић или Драган Ђилас, нема 4. нема 5. Или гласате да наставимо да градимо и јачамо Србију, да нам се више деце рађа, да имамо бољу и снажнију војску, или хоћете да се вратимо у период 2012. године када смо губили фабрике, радна места, Црну Гору, кад су кренули да нам отимају КиМ, кад смо били поражени, понижени, то су године које су нам појели скакавци. Само је њима било боље, а свима другима било горе - рекао је Вучевић.

- Сећате ли се кад су гласали из Бодрума, украли читав булевар, украли дом за децу са посебним потребана, украли централну кухињу из обданишта. Данас нам они кажу да су за Србију против насиља, они који су опљачкали државу, обесправили народ и само је њима било добро. Хоћете Србију која се стиди себе, одриче порекла и своје будућности? Сви на изборе, један број, једна држава, једна листа, једна љубав, једна држава, подршка листи "Александар Вучић - Србија не сме да стане" - поручио је Милош Вучевић.

Обратио се и Лазар Ристовски

- Нисам знао да је овде услов да би се овде говорило да имаш неке везе са Војводином. Сад видим што су ме звали, ја сам рођен у Новом Саду, живео у Равном Селу, а завршио учитељску школу у Сомбору. Тамо одакле је највећи и најбољи кошаркаш на свету Никола Јокић. Ови су се много препали кад су видели да Никола игра у нашем тиму, мало су им се ноге одсекле, ударио Никола рампу - рекао је Ристовски.

- Рођен сам на војвођанској земљи, а ми Војвођани смо били отвореног ума и раширених руку за све, будимо и сад такви. Многи глумци и уметници не смеју јавно да дају подршку нашем председнику, да не би били изложени линчу агресивне мањине и њихових медија. Нападају и мене, али ја их се не бојим. Иза мене стоји моје дело. Иза себе имам 80 и више филмова, серија, награде на светским фестивалима на које су они долазили само као туристи. Ми не делимо људе на елиту и сељаке, већ на људе и нељуде.

- Ми нисмо љути и намргођено, ми не мрзимо, ја праштам свим неистомишљеницима који ме нападају. Водити државу је много озбиљнија ствар. Нећемо ваљда да пустимо да нам сутра Мариника буде председник. То што они данас обећавају то нема ко да испуни јер они већ 17. увече више не постоје. Да они победе они би се нама најсуровије осветили, а ми њима нећемо. Ја верујем у оно што председник Вучић ради и зато га већ годинама подржавам и подржаваћу га и убудуће јер верујем да ради најбоље за нашу Србију.

- Србија је озбиљна држава, а на њеном челу је озбиљан човек. Захваљујући Вучићу, Србија иде напред. Србија неће стати, живела Србија! - рекао је Ристовски.

Скупу присуствују Жељко Ребрачам Јанко Топсаревић, Лазар Ристовски, Бане Крстић, Маја Гојковић, Томислав Момировић, Игор Мировић, Миленко Јованов, Зоран Гајић, Александар Мартиновић и други.

Први се обратио Јанко Типсаревић.

- Можда се неки од вас питају зашто сам ја овде у Новом Саду. Када су ми отац и мајка са југа Србије, док сам ја рођен, одрастао и живим у Београду. Моја конекција са овим градом је огромна. Неке од првих такмичарских корака сам направио управо овде и такмичио се у Новом Саду, а на многима од њих овде у Спенсу - рекао је Типсаревић.

- Неки од мојих најбољих животних пријатеља и дан-данас су управо из Новог Сада. Моју животну сапутницу сам упознао управо у овом лепом граду. У једном периоду нашег живота чак смо живели заједно у Сремској Каменици и то памтим као један од најбољих периода мог живота. Најбоља ствар у мом животу, рођење моје ћеркице, десила се управо у Новом Саду. Моја љубав према Војводини и овом делу Србије је заиста бескрајна.

- Данас након деценија привржености спорту, на својој кожи сам осетио све изазове и препреке са којим млади спортиста може да се сусретне, у празном базену на Новом Београду. Младима је данас омогућено да уче, тренирају,. раде и развијају се у својој земљи поред својих породица. Улагање у спорт је незамисливо веће него пре 15 година, а то није било тако давно. Сад нас свет гледа са много више уважавања и поштовања. Огроман број инвеститора је управо због вере у правац којим је наша земља спремна да иде код нас. Ми смо мала земља великих људи великог срца. Да би Србија остала земља младих, морамо сад више него икад да идемо напред - закључио је Јанко Типсаревић.

БОНУС ВИДЕО

Аутор:
Пошаљите коментар