overcast clouds
22°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

окоТВоко: Телевизија више не прија

18.11.2023. 13:05 12:07
Пише:
Извор: Немања Поткоњак

Леа Киш је показала да може тихо да говори, баш онако како је на РТС-у научила.

На једном подкасту је рекла да је срамотно да њој бивша учесница ријалити шоу програма каже: „Здраво, колегинице”, а да је једино што је дотична урадила је да је спавала са десет мушкараца. На телевизији Блиц је причала о свом односу са Александром Тијанићем и како је била нон-стоп на ТВ екрану, али је сваког месеца добијала све мању и мању плату у равни чистачице, те да је зато отишла на ружичасту телевизију. Али, кад је видела куд плови Жељко Митровић, Леа се одлучила за мирну Гранд луку… Да, то су мудрости ТВ лица која трају толико година.

Треба знати када отићи са брода који ти не одговара. То је знала и Марија Килибарда, која је своје ново радно место пронашла на телевизији Уна, где води квиз. Снежана Дакић је констатовала да сада има најмање новинара и водитеља који раде на телевизијама. Углавном су то певачи, глумци, ријалити играчи, старлете и друге категорије грађанства.

Снеки Даки супер плива и у новим временима. Ћерка Лаура јој је била успешна манекенка, а инсерти из њеног програма се често могу видети на Јутјубу, Тиктоку, Инстаграму, Фејсбуку. Да,  данас је мобилни телефон заменио телевизор. И оно што се није пренело на мрежама или на Јутјубу  као да се није ни десило.

Глумци воде Јутарњи програм на ТВ Блиц, али сигуран сам да иза тога стоје уреднички тимови који одлично раде свој посао. Најсликанија личност тренутно је певач Бојан Томовић, који је гостовао на неколико телевизија, подкаста због прича о свом биполарном поремећају и што је у многим стварима без длаке на језику. Бојан Томовић се кретао од Блиц телевизије до телевизије Б92. Такође, Гоцу Тржан смо могли видети и на телевизијама Информер, Хајп, Токсик, а имао сам и срећу да је сретнем на Б92, где је после три деценије боравка по локалним телевизијама, аутор емисије „Прслоок агаин” др Сандро Марковић коначно нашао своје место на некој од националних фреквенција.

 Одлазак Душице Јаковљевић на телевизију Саше Мирковића пропраћен је као трансфер века и сви су се питали зашто је водитељка отишла после деценије са ружичасте телевизије. Отишла је на телевизију Хајп која изгледа има амбицију да буде главна у трендингу на друштвеним мрежама и да буде таблоидна.

Конкуренције је доста јер је и Информер телевизија позната по својој таблоидности. Милан Милошевић некадашњи учесник,  па водитељ ријалити програма је прешао из Митровићевог у Мирковићево јато па опет натраг код Митровића али на Ред телевизију.  Prеthodno је гостовао код Амиџића као прави старлетан. Необичнији стајлинг нисам скоро видео - шљокичасти сако и  нека тетоважа на грудима...

Лепа Брена је на промоцији своје нове колекције чарапа мерила са Јованом Јоксимовић која има дуже ноге, а све то пренели су шоубиз портали. Поносна Фахрета је показала новинарима какав боди из њене колекције носи Александра Пријовић.

И на крају, ни ТВ Инсајдер није могао да побегне од те теме па је Тамара Пуповац одлично обрадила тему у ТВ дебати „Живот у рингу” под називом „ Између Прија и не прија”И, да вам признам, поштовани читаоци, само због вас и новог формата мог омиљеног листа „Дневник” да бих написао нову колумну морао сам да погледам све што је било на мрежама и Јутјубу.  Чак сам морао да отворим и Тикток налог да бих написао ову колумну. Мени лично ово не прија.

А, с друге стране, ако се нека јавна личност не појави на бар пет телевизија у исто време није урадила ништа за свој посао. И Леа Киш и Снежана Дакић су морале да праве компромисе у својој каријери. Врло добро памте своје почетке  из деведесетих, али тада сигурно није било овако.

Зато је вероватно и пала гледаност телевизија јер се зна да ће се све пронаћи на мрежама. Мој савет млађим колегама је: ако не морате, немојте још у новинарство. Једноставно, то више не прија као што је било некада. Некад смо могли да радимо и без хонорара и да их после судски утерујемо, али било је ентузијазма. Али, сада, тога више нема... Време не прија и драстично се променило нагоре. НЕ ПРИЈА!

Александар Филиповић

Аутор:
Пошаљите коментар
окоТВоко: Пусти, пусти ТВ моду

окоТВоко: Пусти, пусти ТВ моду

11.11.2023. 13:05 12:18
окоТВоко: Случај закопчаног јелечета Јелене Розге

окоТВоко: Случај закопчаног јелечета Јелене Розге

04.11.2023. 13:00 12:57
окоТВоко: Улога топлеса у партизанском филму

окоТВоко: Улога топлеса у партизанском филму

28.10.2023. 13:10 12:34