Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

okoTVoko: Televizija više ne prija

18.11.2023. 13:05 12:07
Piše:
Izvor: Nemanja Potkonjak

Lea Kiš je pokazala da može tiho da govori, baš onako kako je na RTS-u naučila.

Na jednom podkastu je rekla da je sramotno da njoj bivša učesnica rijaliti šou programa kaže: „Zdravo, koleginice”, a da je jedino što je dotična uradila je da je spavala sa deset muškaraca. Na televiziji Blic je pričala o svom odnosu sa Aleksandrom Tijanićem i kako je bila non-stop na TV ekranu, ali je svakog meseca dobijala sve manju i manju platu u ravni čistačice, te da je zato otišla na ružičastu televiziju. Ali, kad je videla kud plovi Željko Mitrović, Lea se odlučila za mirnu Grand luku… Da, to su mudrosti TV lica koja traju toliko godina.

Treba znati kada otići sa broda koji ti ne odgovara. To je znala i Marija Kilibarda, koja je svoje novo radno mesto pronašla na televiziji Una, gde vodi kviz. Snežana Dakić je konstatovala da sada ima najmanje novinara i voditelja koji rade na televizijama. Uglavnom su to pevači, glumci, rijaliti igrači, starlete i druge kategorije građanstva.

Sneki Daki super pliva i u novim vremenima. Ćerka Laura joj je bila uspešna manekenka, a inserti iz njenog programa se često mogu videti na Jutjubu, Tiktoku, Instagramu, Fejsbuku. Da,  danas je mobilni telefon zamenio televizor. I ono što se nije prenelo na mrežama ili na Jutjubu  kao da se nije ni desilo.

Glumci vode Jutarnji program na TV Blic, ali siguran sam da iza toga stoje urednički timovi koji odlično rade svoj posao. Najslikanija ličnost trenutno je pevač Bojan Tomović, koji je gostovao na nekoliko televizija, podkasta zbog priča o svom bipolarnom poremećaju i što je u mnogim stvarima bez dlake na jeziku. Bojan Tomović se kretao od Blic televizije do televizije B92. Takođe, Gocu Tržan smo mogli videti i na televizijama Informer, Hajp, Toksik, a imao sam i sreću da je sretnem na B92, gde je posle tri decenije boravka po lokalnim televizijama, autor emisije „Prslook again” dr Sandro Marković konačno našao svoje mesto na nekoj od nacionalnih frekvencija.

 Odlazak Dušice Jakovljević na televiziju Saše Mirkovića propraćen je kao transfer veka i svi su se pitali zašto je voditeljka otišla posle decenije sa ružičaste televizije. Otišla je na televiziju Hajp koja izgleda ima ambiciju da bude glavna u trendingu na društvenim mrežama i da bude tabloidna.

Konkurencije je dosta jer je i Informer televizija poznata po svojoj tabloidnosti. Milan Milošević nekadašnji učesnik,  pa voditelj rijaliti programa je prešao iz Mitrovićevog u Mirkovićevo jato pa opet natrag kod Mitrovića ali na Red televiziju.  Prethodno je gostovao kod Amidžića kao pravi starletan. Neobičniji stajling nisam skoro video - šljokičasti sako i  neka tetovaža na grudima...

Lepa Brena je na promociji svoje nove kolekcije čarapa merila sa Jovanom Joksimović koja ima duže noge, a sve to preneli su šoubiz portali. Ponosna Fahreta je pokazala novinarima kakav bodi iz njene kolekcije nosi Aleksandra Prijović.

I na kraju, ni TV Insajder nije mogao da pobegne od te teme pa je Tamara Pupovac odlično obradila temu u TV debati „Život u ringu” pod nazivom „ Između Prija i ne prija”I, da vam priznam, poštovani čitaoci, samo zbog vas i novog formata mog omiljenog lista „Dnevnik” da bih napisao novu kolumnu morao sam da pogledam sve što je bilo na mrežama i Jutjubu.  Čak sam morao da otvorim i Tiktok nalog da bih napisao ovu kolumnu. Meni lično ovo ne prija.

A, s druge strane, ako se neka javna ličnost ne pojavi na bar pet televizija u isto vreme nije uradila ništa za svoj posao. I Lea Kiš i Snežana Dakić su morale da prave kompromise u svojoj karijeri. Vrlo dobro pamte svoje početke  iz devedesetih, ali tada sigurno nije bilo ovako.

Zato je verovatno i pala gledanost televizija jer se zna da će se sve pronaći na mrežama. Moj savet mlađim kolegama je: ako ne morate, nemojte još u novinarstvo. Jednostavno, to više ne prija kao što je bilo nekada. Nekad smo mogli da radimo i bez honorara i da ih posle sudski uterujemo, ali bilo je entuzijazma. Ali, sada, toga više nema... Vreme ne prija i drastično se promenilo nagore. NE PRIJA!

Aleksandar Filipović

Autor:
Pošaljite komentar
okoTVoko: Pusti, pusti TV modu

okoTVoko: Pusti, pusti TV modu

11.11.2023. 13:05 12:18
okoTVoko: Slučaj zakopčanog jelečeta Jelene Rozge

okoTVoko: Slučaj zakopčanog jelečeta Jelene Rozge

04.11.2023. 13:00 12:57
okoTVoko: Uloga toplesa u partizanskom filmu

okoTVoko: Uloga toplesa u partizanskom filmu

28.10.2023. 13:10 12:34