clear sky
15°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ДВОЦИФРЕНО ПОВЕЋАЊЕ ПЛАТА У ЈАВНОМ СЕКТОРУ Председник Србије најавио: Минималац од јануара преко 47.000 динара

08.11.2023. 18:21 09:22
Пише:
Извор: Screenshot Prva TV

Председник Србије Александар Вучић је изразио задовољство због похвала Србији од стране Европске комисије, мада је нагласио да је то ипак сфера рада премијерке Ане Брнабић.

Он је, гостујући у вестима на Прва ТВ, рекао да је важно је да се види помак, наглашавајући да су њему много важнији економски показатељи, који показују смањивање стопе инфлације; која ће ускоро бити још нижа.

- Прочитао сам анализу, има добрих ствари и мислим да је важно да се у 31 од 34 поглавља примећује напредак. Важно је за нашу демоктратију што се види тај напредак, посебно у медијској сфери, због бројних неистина које смо чули у последње време – порућио је Вучић, додајући да итекако има још пуно да се ради, да идемо напред на европском путу, али и да притом и чувамо своју државу.

Председник је додао да је потребно још много тога да се уради.

"Постоје и препреке, тешкоће, оне се најчешће везују за Косово и Метохију и то сте могли да видите у извештају", рекао је Вучић.

На питање да ли је задовољан извештајем, Вучић је рекао да је важно направити напредак, али да је за њега најбитнији и најважнији економски напредак и економски показатељ.

"Свакако напредак постоји. Важно је да се види помак, али за мене су много важни економски показатељи да будем сасвим отворен и зато сам радостан због ових вести о смањивању стопа инфлације на 8,5 одсто већ за октобар месец. То су велике ствари, што значи да покушамо да на седам одсто спустимо до пре краја године", рекао је Вучић.


“Идем у Париз, састаћу се са Макроном”

Александар Вучић је најавио да ће 11. новембра бити у Паризу на мировној конференцији поводом Дана примирја у Првом светском рату и да ће се састати са председником Француске Емануелом Макроном.

"То је годишња мировна конференција поводом 11. новембра Дана примирја и председник Француске Макрон то организује. Верујем да ћу имати сусрет са њим. Знам да су постојале још неке идеје везане за Приштину, али немам никакве потврде до сада нити било шта слично", рекао је Вучић за Прву.

Председник Србије најавио је да ће имати низ важних састанака у Паризу, између осталих и билатерални сусрет са белгијским премијером Александером де Кроом.

Председник Србије рекао је и да жели да подсети грађане Србије да је пре само 20 дана вођена, како каже, брутална кампања да Србији прете санкције и да ће уследити мере против наше земље.

"Сећате се да сам и тада рекао - не могу ја да гарантујем, други људи доносе одлуке, само молим грађане да се умире, да буду сигурни, да имају озбиљно и одговорно руководство и да се тако нешто неће догодити", рекао је Вучић.

Председник је рекао да нема ни санкција ни мера и да је уверен да за те лажи неће бити извињења, већ да ће се само наставити.


Он је додао да су му се многи смејали када је држава изашла са мерама али да је задовољан јер људи сада могу куповати јефтиније производе.

"Људи су могли да купују и јефтиније производе и на пијаци. Данас су ствари значајно јефтиније", закључио је Вучић.

 Председник је најавио да ће пре краја године бити донет нови план - за додатно  повећање плата у јавном сектору, које ће свакако бити двоцифрено.

"У наредних месец или месеци и по дана, пре краја године, изаћи ћемо са новим планом за следећу годину, када ће људи знати колика ће повећања плата бити у јавном сектору. Свакако ће бити двоцифрено", истакао је Вучић.

Ми ћемо видети и постарати се да то буде и нешто више од онога што смо планирали, додао је он.

Вучић је рекао да ће план бити представљен у наредних месец или месец и по дана, а пре краја године.

- Морамо да радимо и да мислимо на будућност и пензионере, од јануара добијају 14,8 посто повећања и крајем месеца 20.000 динара поклона, а за запослене минималац од јануара биће преко 47.000 динара – најавио је Вучић.

Dnevnik.rs

Аутор:
Пошаљите коментар