ПОЧЕО ПРВИ „ГАСТРОМИТ ФЕСТ“ У БЕОЧИНУ Отворен НАЈВЕЋИ СМОКЕР на Балкану
Први фестивал хране „Гастромит фест“ одржава се данас и сутра у Беочину, на платоу код Спортског центра. Данас је на програму такмичарски део у оквиру ког учесници припремају димљена свињска ребараца и пилећа крилца у смокерима и на најмодернијим роштиљима.
Оба дана одржавања фестивала од 15 часова биће отворен највећи смокер на Балкану и биће припремано око 150 килограма меса.
Током данашњег дана на програму су и „мастерклас“ радионице и предавања на тему гастрономије, дегустације хране, нутриционизма, а посетиоци могу да открију и мале тајне великих мајстора као и да добију савете о комбиновању сирева са пићем и храном, слагању хране са винима, пивом и жестоким пићима.
Субота:
15 часова: Отварање највећег смокера на Балкану
15 до 16 часова: Узимање узорака и оцењивање јела
17 часова: Проглашење победника
17 до 20 часова: Дегустација хране, занатских пива и вина из Срема.
Недеља:
10 часова: Отварање фестивала - базар излагача, ревијални део-припрема хране
15 часова: Отварање највећег смокера на Балкану
15 до 20 часова: Дегустација барбекју јела уз занатска пива и вина из Срема
20 часова: Затварање фестивала
Сутра ће бити организован ревијални део програма, где ће „недељани ручак“ уз кулинарске звезде припремати и новинарске екипе, бројни гости, и кувари.
У понуди фестивала је и продајни базар хране и пића кроз који ће бити представљена традиционална војвођанска кухиња, стари занати и мануфактура, домаћи производи и око 20 врста занатских пива као и разноврсна понуда винарија из Срема.
С. Ковач