Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ПОЧЕО ПРВИ „ГАСТРОМИТ ФЕСТ“ У БЕОЧИНУ Отворен НАЈВЕЋИ СМОКЕР на Балкану

28.10.2023. 15:40 15:46
Пише:
Фото: С. Ковач

Први фестивал хране „Гастромит фест“ одржава се данас и сутра у Беочину, на платоу код Спортског центра. Данас је на програму такмичарски део у оквиру ког учесници припремају димљена свињска ребараца и пилећа крилца у смокерима и на најмодернијим роштиљима.

Оба дана одржавања фестивала од 15 часова биће отворен највећи смокер на Балкану и биће припремано око 150 килограма меса.

Током данашњег дана на програму су и „мастерклас“ радионице и предавања на тему гастрономије, дегустације хране, нутриционизма, а посетиоци могу да открију и мале тајне великих мајстора као и да добију савете о комбиновању сирева са пићем и храном, слагању хране са винима, пивом и жестоким пићима.


САТНИЦА ФЕСТИВАЛА

Субота:

15 часова: Отварање највећег смокера на Балкану

15 до 16 часова: Узимање узорака и оцењивање јела

17 часова: Проглашење победника

17 до 20 часова: Дегустација хране, занатских пива и вина из Срема.

Недеља:

10 часова: Отварање фестивала - базар излагача, ревијални део-припрема хране

15 часова: Отварање највећег смокера на Балкану

15 до 20 часова: Дегустација барбекју јела уз занатска пива и вина из Срема

20 часова: Затварање фестивала


Сутра ће бити организован ревијални део програма, где ће „недељани ручак“ уз кулинарске звезде припремати и новинарске екипе, бројни гости, и кувари.

У понуди фестивала је и продајни базар хране и пића кроз који ће бити представљена традиционална војвођанска кухиња, стари занати и мануфактура, домаћи производи и око 20 врста занатских пива као и разноврсна понуда винарија из Срема.

С. Ковач

Пише:
Пошаљите коментар