POČEO PRVI „GASTROMIT FEST“ U BEOČINU Otvoren NAJVEĆI SMOKER na Balkanu
Prvi festival hrane „Gastromit fest“ održava se danas i sutra u Beočinu, na platou kod Sportskog centra. Danas je na programu takmičarski deo u okviru kog učesnici pripremaju dimljena svinjska rebaraca i pileća krilca u smokerima i na najmodernijim roštiljima.
Oba dana održavanja festivala od 15 časova biće otvoren najveći smoker na Balkanu i biće pripremano oko 150 kilograma mesa.
Tokom današnjeg dana na programu su i „masterklas“ radionice i predavanja na temu gastronomije, degustacije hrane, nutricionizma, a posetioci mogu da otkriju i male tajne velikih majstora kao i da dobiju savete o kombinovanju sireva sa pićem i hranom, slaganju hrane sa vinima, pivom i žestokim pićima.
Subota:
15 časova: Otvaranje najvećeg smokera na Balkanu
15 do 16 časova: Uzimanje uzoraka i ocenjivanje jela
17 časova: Proglašenje pobednika
17 do 20 časova: Degustacija hrane, zanatskih piva i vina iz Srema.
Nedelja:
10 časova: Otvaranje festivala - bazar izlagača, revijalni deo-priprema hrane
15 časova: Otvaranje najvećeg smokera na Balkanu
15 do 20 časova: Degustacija barbekju jela uz zanatska piva i vina iz Srema
20 časova: Zatvaranje festivala
Sutra će biti organizovan revijalni deo programa, gde će „nedeljani ručak“ uz kulinarske zvezde pripremati i novinarske ekipe, brojni gosti, i kuvari.
U ponudi festivala je i prodajni bazar hrane i pića kroz koji će biti predstavljena tradicionalna vojvođanska kuhinja, stari zanati i manufaktura, domaći proizvodi i oko 20 vrsta zanatskih piva kao i raznovrsna ponuda vinarija iz Srema.
S. Kovač