overcast clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

КОЛАЧ ЈУГОСЛАВИЈА: Подсећа на нека давно прошла времена и враћа у детињство јер не постоји кућа која га није правила

26.08.2023. 15:47 15:53
Пише:
Извор: принтскрин/јутјуб/ Деда Милетова Кухиња

За све Југоносталгичаре колач који враћа у детињство Титових пионира.

Колач са бисквитом и пудингом од јабука који је био један од омиљених у старој Југославији. Сигурно ће вам пробудити сећања на нека прошла времена.

Обрадујте своју породицу овим укусним десертом а нарочито оне старије чланове који још увек памте та времена.

Припрема је једноставна а он је веома укусан и погодан за све прилике!

https://www.youtube.com/watch?v=G0xG0pFgjls

Састојци за Бисквит:

    200гр Сецера

    120мл Уља

    4 Јаја

    200гр Брасна

    1 Прасак за пециво

    135мл Воде

Фил:

    1л Воде

    200гр Сецера

    1кг Јабука

    2 Пудинга од ваниле

    Слатка павлака за слаг или слаг из кесице

Припрема:

Одвојимо беланца од жуманаца, а затим умутимо беланца у чврст снег уз прстохват соли. Потом умутимо жуманца уз шећер и када постану пенаста додамо уље и воду.

Помешамо брашно са прашком за пециво и додамо у смесу са жуманцима. Добро умутимо миксером па сјединимо са беланцима уз помоћ шпатуле.

Када лепо промешате смесу, сипате је у плех димензија отприлике 40x30 који је prеthodno обложен пек папиром. Равномерно га изручите а потом продрмајте да се лепо распореди.

Пече се на 180 степени 15,20мин проверавајте чачкалицом да ли је печено. Када је чачкалица сува готов је.

Очистите јабуке, исечете на кришке и додате у прокључалу воду са шећером. Када почну да се укувавају промешајте. Када буду готове што је отприлике неких 20-ак минута додајте воду сједињену са два пудинга од ваниле.

Мешајте док не добијете пудинг. Бисквит потом прелијете овом смесом док је још врућа. Када се колач потпуно охлади украсите га шлагом. Пријатно!

Стил Курир

Аутор:
Пошаљите коментар