Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ЖУТЕ, ЦРВЕНЕ ИЛИ ЗЕЛЕНЕ ПАПРИКЕ: У чему је разлика и које су најбоље за јело

25.08.2023. 20:31 20:48
Пише:
Фото: Pexels

Сазнајте по чему се разликују цене паприка бабура.

Паприке су поврће које се често корисити у српској кухињи, а од њих могу да се направе најразличитија јела. Користе се и у припреми зимнице, а паприке најчешће једемо пуњене млевеним месом или сиром. Сигурно сте у продавницама виђали паприке разних боја, као што су жуте, црвене или зелене и вероватно сте приметили велику разлику у цени. Разлог није у различитој сорти, већ је овде реч у једној те истој – бабури.

По чему се онда разликују ове паприке?

Зелене су убране прве, жуте су добиле још мало времена за дозревање, а црвене су потпуно зреле.Због тога им се и укус разликује па се зелене обично свежије, сочније и благо горке, док су црвене доста слађе у односу на остале. Такође, разлика у дужини дозревања утиче и на нутритивни састав, па тако црвене паприке имају двоструко више витамина од зелених те имају скоро девет пута више бета-каротена. 

Пише:
Пошаљите коментар