clear sky
16°C
22.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0275
usd
107.7403
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОДРЖАН ТРАДИЦИОНАЛНИ 34. ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ „ЖАБАЉ 2023” У знаку екипе Токи Боки РТВ

13.08.2023. 18:23 18:28
Пише:
Фото: Ј. Галић

Тријумфом чурушке екипе Токи Боки РТВ Војводина спуштена је завеса на 34. Турнир у малом фудбалу „Жабаљ 2023“.

У финалној утакмици, пред као око пуним трибинама спортског центра у Жабљу, Чуружани су победили екипу Фасаде из Ђурђева, али тек после извођења пенала, с обзиром на то да је утакмица завршена нерешено (2:2). У рулет завршници само је екипа Токи Боки РТВ постигла два гола, док Ђурђевчани нису ниједном затресли мрежу ривала. Победничкој екипи, поред пехара и медаља, припао је и чек у вредности од 400.000 динара, другопласираном 50.000, док је трећепласирана Бачка из Ђурђева победом над екипом Солидарност задаила 30.000 динара.

На опште задовољство учесника, гостију и посетилаца турнир је био смотра мајстора малог фудбала. Током 35 дана надметало се више од 700 фудбалера из 70 клубова из целе Војводине. Такмичење и дружење протекли су у прелепој атмосфери, на терену је било изузетно борбено и пожртвовано, уз изражени фер-плеј.

– Турнир је одржан на задовољство свих нас у свим планираним категоријама у пионирској, кадетској, ветеранској и сениорској конкуренцији. Поред тога што је био на првом месту фудбалска манифестација, он је био и фестивал младости, дружења и радости. И поред свих потешкоћа због временских (не)прилика турнир је одржан на високом нивоу и још једном је показао зашто има завидан статус међу манифестацијама истог типа у Покрајини. Овај турнир традиционално обогаћује садржаје спорта и туризма нашег места и целе општине Жабаљ – задовољно је истакао директор турнира Мирослав Лакић.

Према Лакићевим речима овогодишњи турнир биће упамћен као до сада најмасовнија и највећа манифестација у Општини Жабаљ, а ове године имала је и хуманитарни карактер, када је прикупљан новац за њиховог суграђанина.

– Никада до сада нисмо имали 70 екипа, од тога 40 у сениорском узрасту, које су биле подељене у осам група. Највећим делом утакмице су биле врло квалитетне, борбене и неизвесне, посебно оне које су одлучивале о медаљама, а победник је добијен тек после извођења пенала. Оно што нас у Организационом одбору радује је то да смо могли да видимо умеће, фер и коректну игру која је одушевила све присутне, показавши да на овим просторима има много талентоване деце, која обећавају и уливају наду да ће мали фудбал опстати на овим просторима – истакао је директор турнира и додао:

– На финалној вечери публика је могла да ужива у истинском спектаклу, уз ватромет, бакљаду, конфете, звучне и светлосне ефекте, што нас је сврстало на пиедестал турнира у малом фудбалу.

Лакић се захвалио свима који су на било који начин помогли у организацији турнира, који су организовали у сарадњи са Општином.

Ј. Галић

 

НАГРАЂЕНИ

 

Сениори

1. Токи-Боки РТВ (Чуруг)

2. Фасада (Ђурђево)

3. Бачка (Ђурђево)

Најуспешнији појединци: играч Бошко Паповић (Токи-боки), голман Стефан Глигоријевић (Токи-боки), стрелац Марко Новаковић (Фасада), фер-плеј играч Предраг Марковић (Метал греј) и екипа Баки колор (Жабаљ).

 

Пионири

1. Стил секјурити Че Гевара (Чуруг)

2. Фасада (Ђурђево)

3. Мида пласт (Жабаљ)

Најуспешнији појединци: играч Немања Санковић (Стил секјурити Че Гевара), голман Његуш Николић (Стил секјурити Че Гевара), стрелац Максим Дунђерин (Фасада), фер-плеј играч Матеја Маринковић (Ливерпул) и екипа Шећеру (Жабаљ).

 

Кадети

1. Фасадом (Жабаљ)

2. Скелетон арми (Темерин)

3. Фасада (Ђурђево)

Најуспешнији појединци: играч Урош Јерковић (Фасадом), голман Огњен Ерак (Скерлетон арми), стрелац Мирко Новаковић (Фасадом), фер-плеј играч Анђелко Ђурђић (Пилетина Врањеш) и екипа ДКФА (Жабаљ).

 

Ветерани

1. АЦ Нинић (Жабаљ)

2. Рајчур (Србобран)

3. Октагон бет (Жабаљ)

Најуспешнији појединци: играч Предраг Мијић (АЦ Нинић), голман Данијел Иванишевић (АЦ Нинић), стрелац Ненад Грбић (Рајчур), фер-плеј играч Рајко Попржен и екипа ДКФА – ветеран ЖСК (Жабаљ), најстарији ветеран Слободан Боб Глигић, специјалне захвалнице: Боро Топић и Мирко Тривуновић, те најнавијач турнира Драго Кљајић, као и судије Предраг Бељевић и Младен Јеротијевић.

 

Пимпловање лопте

1. Михаило Туцаков (501)

2. Милош Панић (333)

3. Јана Топић (263)

Аутор:
Пошаљите коментар