Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

ODRŽAN TRADICIONALNI 34. TURNIR U MALOM FUDBALU „ŽABALJ 2023” U znaku ekipe Toki Boki RTV

13.08.2023. 18:23 18:28
Piše:
Foto: J. Galić

Trijumfom čuruške ekipe Toki Boki RTV Vojvodina spuštena je zavesa na 34. Turnir u malom fudbalu „Žabalj 2023“.

U finalnoj utakmici, pred kao oko punim tribinama sportskog centra u Žablju, Čuružani su pobedili ekipu Fasade iz Đurđeva, ali tek posle izvođenja penala, s obzirom na to da je utakmica završena nerešeno (2:2). U rulet završnici samo je ekipa Toki Boki RTV postigla dva gola, dok Đurđevčani nisu nijednom zatresli mrežu rivala. Pobedničkoj ekipi, pored pehara i medalja, pripao je i ček u vrednosti od 400.000 dinara, drugoplasiranom 50.000, dok je trećeplasirana Bačka iz Đurđeva pobedom nad ekipom Solidarnost zadaila 30.000 dinara.

Na opšte zadovoljstvo učesnika, gostiju i posetilaca turnir je bio smotra majstora malog fudbala. Tokom 35 dana nadmetalo se više od 700 fudbalera iz 70 klubova iz cele Vojvodine. Takmičenje i druženje protekli su u prelepoj atmosferi, na terenu je bilo izuzetno borbeno i požrtvovano, uz izraženi fer-plej.

– Turnir je održan na zadovoljstvo svih nas u svim planiranim kategorijama u pionirskoj, kadetskoj, veteranskoj i seniorskoj konkurenciji. Pored toga što je bio na prvom mestu fudbalska manifestacija, on je bio i festival mladosti, druženja i radosti. I pored svih poteškoća zbog vremenskih (ne)prilika turnir je održan na visokom nivou i još jednom je pokazao zašto ima zavidan status među manifestacijama istog tipa u Pokrajini. Ovaj turnir tradicionalno obogaćuje sadržaje sporta i turizma našeg mesta i cele opštine Žabalj – zadovoljno je istakao direktor turnira Miroslav Lakić.

Prema Lakićevim rečima ovogodišnji turnir biće upamćen kao do sada najmasovnija i najveća manifestacija u Opštini Žabalj, a ove godine imala je i humanitarni karakter, kada je prikupljan novac za njihovog sugrađanina.

– Nikada do sada nismo imali 70 ekipa, od toga 40 u seniorskom uzrastu, koje su bile podeljene u osam grupa. Najvećim delom utakmice su bile vrlo kvalitetne, borbene i neizvesne, posebno one koje su odlučivale o medaljama, a pobednik je dobijen tek posle izvođenja penala. Ono što nas u Organizacionom odboru raduje je to da smo mogli da vidimo umeće, fer i korektnu igru koja je oduševila sve prisutne, pokazavši da na ovim prostorima ima mnogo talentovane dece, koja obećavaju i ulivaju nadu da će mali fudbal opstati na ovim prostorima – istakao je direktor turnira i dodao:

– Na finalnoj večeri publika je mogla da uživa u istinskom spektaklu, uz vatromet, bakljadu, konfete, zvučne i svetlosne efekte, što nas je svrstalo na piedestal turnira u malom fudbalu.

Lakić se zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji turnira, koji su organizovali u saradnji sa Opštinom.

J. Galić

 

NAGRAĐENI

 

Seniori

1. Toki-Boki RTV (Čurug)

2. Fasada (Đurđevo)

3. Bačka (Đurđevo)

Najuspešniji pojedinci: igrač Boško Papović (Toki-boki), golman Stefan Gligorijević (Toki-boki), strelac Marko Novaković (Fasada), fer-plej igrač Predrag Marković (Metal grej) i ekipa Baki kolor (Žabalj).

 

Pioniri

1. Stil sekjuriti Če Gevara (Čurug)

2. Fasada (Đurđevo)

3. Mida plast (Žabalj)

Najuspešniji pojedinci: igrač Nemanja Sanković (Stil sekjuriti Če Gevara), golman Njeguš Nikolić (Stil sekjuriti Če Gevara), strelac Maksim Dunđerin (Fasada), fer-plej igrač Mateja Marinković (Liverpul) i ekipa Šećeru (Žabalj).

 

Kadeti

1. Fasadom (Žabalj)

2. Skeleton armi (Temerin)

3. Fasada (Đurđevo)

Najuspešniji pojedinci: igrač Uroš Jerković (Fasadom), golman Ognjen Erak (Skerleton armi), strelac Mirko Novaković (Fasadom), fer-plej igrač Anđelko Đurđić (Piletina Vranješ) i ekipa DKFA (Žabalj).

 

Veterani

1. AC Ninić (Žabalj)

2. Rajčur (Srbobran)

3. Oktagon bet (Žabalj)

Najuspešniji pojedinci: igrač Predrag Mijić (AC Ninić), golman Danijel Ivanišević (AC Ninić), strelac Nenad Grbić (Rajčur), fer-plej igrač Rajko Popržen i ekipa DKFA – veteran ŽSK (Žabalj), najstariji veteran Slobodan Bob Gligić, specijalne zahvalnice: Boro Topić i Mirko Trivunović, te najnavijač turnira Drago Kljajić, kao i sudije Predrag Beljević i Mladen Jerotijević.

 

Pimplovanje lopte

1. Mihailo Tucakov (501)

2. Miloš Panić (333)

3. Jana Topić (263)

Autor:
Pošaljite komentar