broken clouds
18°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

После припрема у Словенији, фудбалери Војводине поново у Новом Саду ТЕМЕЉ ИГРЕ ПОСТАВЉЕН, УИГРАВАЈУ СЕ ДЕТАЉИ

15.07.2023. 16:07 16:09
Пише:
Извор: ФК Војводина

Одмах после тренинг утакмице с Муром у Мурској Соботи, експедиција новосадског фудбалског суперлигаша вратила се у Нови Сад.

Задовољни због прве и једине победе из пет контролних сусрета у минуле две седмице које су провели на Мариборском Похорју, играчи „старе даме“ од шефа стручног штаба Радослава Батака добили су два слободна дана да се одморе. С радом ће наставити сутра и, утисак је, уз постављене темеље, следи им дотеривање детаља у игри. Управо због тога, стручни штаб је договорио још једну проверу форме, а црвено-бели ће је имати у среду од 20 часова на стадиону „Карађорђе“, када им у госте долазе стари спортски пријатељи из Републике Српске, екипа бањалучког Борца.

Тим из Српске Атине, дакле, у Словенији је одиграо пет сусрета, у којима је забележио четири ремија (Оцелул Галати – 2:2, Алуминиј – 1:1, Славен Белупо – 1:1, АЕК Ларнака – 0:0) и једну победу (Мура – 2:1). Тренер Батак искористио је прилику да пођеднаку шансу пружи свим кандидатима за тим и сигурни смо да се у његовој глави лагано кристалише идеалних једанаест који ће, ако све буде у реду са здрављем, почети утакмицу квалфикација за Лигу konnfеrеncijе, која Војводину у Никозији очекује 27. Јула против АПОЕЛ-а.

- Генерално сам задовољан физичким аспектом рада у Словенији – истакао је Марко Јовановић, спортски директор Војводине. – Тренирало се веома добро и јако, па је момцима недостајало свежине у неким контролним сусретима, што смо и очекивали.

Ако је код присталица Војводине било и незадовољства после прве четири утакмице, дуел с Муром донео је право такмичарско одмеравање снага, а посебно квалитетна битка вођена је током првих 45 минута. Играчи обе екипе створили су већи број прилика, а Батак и његови сарадници сигурно нису могли да буду претерано задовољни због неких реакција дефанзивног бедема њиховог тима. Превише шанси имали су словеначки фудбалери и то је најчешће била последица несигурних интервенција црвено-белих у одбрани гола.


Др Вукосав: Без тежих повреда

Оно што може да радује, свакако је податак да тежих повреда на Мариборском Похорју није било и једино су тренутно ван строја Стефан Вукић, односно Асмир Кајевић.

Први има проблем с повредом леђа, док је искусни везни играч против Муре раније морао да напусти игру.

- Кајевић се пожалио да је осетио бол у пределу задње ложе и превентивно је напустио терен – објаснио је др Борко Вукосав, шеф медицинског тима новосадског суперлигаша. – Установићемо одмах о каквој озледи је реч, баш као и у случају Вукића, али први утисак ми је да ће њих двојица неће морати дуже време да паузирају. Избегли смо у Словенији теже повреде и то је јако добро, јер се тренирало изузетно напорно.


- Јасно је то да ћемо морати да обратимо пажњу на дефанзивну игру читавог тима, не само играча из одбране, јер тај сегмент ће нам бити и те како важан већ у првој званичној утакмици у Никозији. Што се офанзиве тиче, видело се да имамо леп потенцијал, створили смо доста прилика, али ћемо и у том делу морати додатно да тренирамо, како бисмо побољшали ефикасност.

Заиста су везни фудбалери и нападачи креирали су пар одличних офанзивних акција, у чему је предњачио новајлија Андрија Радуловић, стрелац првог гола на утакмици, који је по десној страни стварао велике проблеме играчима Муре. Права је штета што нека од прилика које је, пре свих, имао Филип Малбашић није резултирала поготком, али, ипак, боље ће бити уколико се мреже ривале буду тресле онда када то буде много важније, односно када сезона буде почела.

- Радуловић нам је заиста донео освежење у нападу, али нам је недостајао Вукић, који је одсуствовао због повреде и то је заиста могло да се примети. Ипак, радује ме то што су поједини млађи играчи у потпуности искористили шансу коју су добили и показали да на њих може веома озбиљно да се рачуна. Све у свему, имамо разлога да будемо задовољни урађеним на Мариборском Похорју, с тим да преостало време до дуела с АПОЕЛ-ом и почетка домаћег првенства, морамо максимално да искористимо – подвукао је Јовановић.

А. Предојевић

 

Аутор:
Пошаљите коментар