Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Posle priprema u Sloveniji, fudbaleri Vojvodine ponovo u Novom Sadu TEMELJ IGRE POSTAVLJEN, UIGRAVAJU SE DETALJI

15.07.2023. 16:07 16:09
Piše:
Izvor: FK Vojvodina

Odmah posle trening utakmice s Murom u Murskoj Soboti, ekspedicija novosadskog fudbalskog superligaša vratila se u Novi Sad.

Zadovoljni zbog prve i jedine pobede iz pet kontrolnih susreta u minule dve sedmice koje su proveli na Mariborskom Pohorju, igrači „stare dame“ od šefa stručnog štaba Radoslava Bataka dobili su dva slobodna dana da se odmore. S radom će nastaviti sutra i, utisak je, uz postavljene temelje, sledi im doterivanje detalja u igri. Upravo zbog toga, stručni štab je dogovorio još jednu proveru forme, a crveno-beli će je imati u sredu od 20 časova na stadionu „Karađorđe“, kada im u goste dolaze stari sportski prijatelji iz Republike Srpske, ekipa banjalučkog Borca.

Tim iz Srpske Atine, dakle, u Sloveniji je odigrao pet susreta, u kojima je zabeležio četiri remija (Ocelul Galati – 2:2, Aluminij – 1:1, Slaven Belupo – 1:1, AEK Larnaka – 0:0) i jednu pobedu (Mura – 2:1). Trener Batak iskoristio je priliku da pođednaku šansu pruži svim kandidatima za tim i sigurni smo da se u njegovoj glavi lagano kristališe idealnih jedanaest koji će, ako sve bude u redu sa zdravljem, početi utakmicu kvalfikacija za Ligu konnferencije, koja Vojvodinu u Nikoziji očekuje 27. Jula protiv APOEL-a.

- Generalno sam zadovoljan fizičkim aspektom rada u Sloveniji – istakao je Marko Jovanović, sportski direktor Vojvodine. – Treniralo se veoma dobro i jako, pa je momcima nedostajalo svežine u nekim kontrolnim susretima, što smo i očekivali.

Ako je kod pristalica Vojvodine bilo i nezadovoljstva posle prve četiri utakmice, duel s Murom doneo je pravo takmičarsko odmeravanje snaga, a posebno kvalitetna bitka vođena je tokom prvih 45 minuta. Igrači obe ekipe stvorili su veći broj prilika, a Batak i njegovi saradnici sigurno nisu mogli da budu preterano zadovoljni zbog nekih reakcija defanzivnog bedema njihovog tima. Previše šansi imali su slovenački fudbaleri i to je najčešće bila posledica nesigurnih intervencija crveno-belih u odbrani gola.


Dr Vukosav: Bez težih povreda

Ono što može da raduje, svakako je podatak da težih povreda na Mariborskom Pohorju nije bilo i jedino su trenutno van stroja Stefan Vukić, odnosno Asmir Kajević.

Prvi ima problem s povredom leđa, dok je iskusni vezni igrač protiv Mure ranije morao da napusti igru.

- Kajević se požalio da je osetio bol u predelu zadnje lože i preventivno je napustio teren – objasnio je dr Borko Vukosav, šef medicinskog tima novosadskog superligaša. – Ustanovićemo odmah o kakvoj ozledi je reč, baš kao i u slučaju Vukića, ali prvi utisak mi je da će njih dvojica neće morati duže vreme da pauziraju. Izbegli smo u Sloveniji teže povrede i to je jako dobro, jer se treniralo izuzetno naporno.


- Jasno je to da ćemo morati da obratimo pažnju na defanzivnu igru čitavog tima, ne samo igrača iz odbrane, jer taj segment će nam biti i te kako važan već u prvoj zvaničnoj utakmici u Nikoziji. Što se ofanzive tiče, videlo se da imamo lep potencijal, stvorili smo dosta prilika, ali ćemo i u tom delu morati dodatno da treniramo, kako bismo poboljšali efikasnost.

Zaista su vezni fudbaleri i napadači kreirali su par odličnih ofanzivnih akcija, u čemu je prednjačio novajlija Andrija Radulović, strelac prvog gola na utakmici, koji je po desnoj strani stvarao velike probleme igračima Mure. Prava je šteta što neka od prilika koje je, pre svih, imao Filip Malbašić nije rezultirala pogotkom, ali, ipak, bolje će biti ukoliko se mreže rivale budu tresle onda kada to bude mnogo važnije, odnosno kada sezona bude počela.

- Radulović nam je zaista doneo osveženje u napadu, ali nam je nedostajao Vukić, koji je odsustvovao zbog povrede i to je zaista moglo da se primeti. Ipak, raduje me to što su pojedini mlađi igrači u potpunosti iskoristili šansu koju su dobili i pokazali da na njih može veoma ozbiljno da se računa. Sve u svemu, imamo razloga da budemo zadovoljni urađenim na Mariborskom Pohorju, s tim da preostalo vreme do duela s APOEL-om i početka domaćeg prvenstva, moramo maksimalno da iskoristimo – podvukao je Jovanović.

A. Predojević

 

Autor:
Pošaljite komentar