broken clouds
25°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

МЕШТАНИ ЛЕДИНАЦА и после 13 година памте ЈЕЗИВ ЗЛОЧИН: МЛАДЕН БРУТАЛНО СИЛОВАО И УБИО ДЕВОЈЧИЦУ ИЗ КОМШИЛУКА Кућа до данас пуста КАО УКЛЕТА

26.06.2023. 20:44 20:49
Пише:
Извор: Дневник (Д. Шушњевић)

НОВИ САД: Младен Огулинац (52) је, пре 13 година, силовао и убио малу Марију Јовановић (8) у приградском насљу Лединци код Новог Сада.

Марија је имала безбрижно детињство и само осам година када ју је тог 26. јуна 2010. године силовао и задавио комшија Младен Огулинац у Лединцима код Новог Сада. Данас би имала 21 годину.

Огулинац је кобног дана отео осмогодишњу девојчицу из комшилука, одвео је у своју кућу, где јој је пуштао порно-филмове и брутално силовао. Кад му је дете рекло да ће све испричати мајци, монструм јој је набио марамицу у уста и угушио је, а тело је затим закопао у плитком гробу у свом дворишту и побегао.

Мештани Лединаца одмах су посумњали да је Младен отео девојчицу, пошто је био на злом гласу у селу. Након што је Маријино тело пронађено у Младеновом дворишту, почела је велика потрага за монструмом, у којој су учествовали полицајци, али и скоро сви мештани Лединаца. Припадници Жандармерије убрзо су ухватили Младена и једва га спасли линча огорчених мештана.

- Један полицајац, Маријин отац Слободан и ја тражили смо је на Младеновом имању, кад смо видели мачку како стоји на свеже ископаној хумци и упорно мјауче. Полицајац је пришао тој хумци, разгрнуо земљу и угледали смо малу Маријину ручицу - испричао је раније за Илија Јовановић из Старих Лединаца присећајући стравичног злочина.

Илија је тада рекао да је тај злочин још у живом сећању свих мештана Старих Лединаца, а на то их свакодневно подсећа и Огулинчева напуштена кућа. У ту кућу од злочина нико није крочио, зарасла је у дрвеће, шибље и коров и изгледа као из неког хорор филма.

- Мештани су у више наврата тражили да се кућа сруши, али то није било могуће урадити. После злочина Младенова сестра Весна, која је такође живела у тој кући, отишла је из села. Неки кажу да је побегла, а неки причају и да су је отерали из села. И она је после завршила у болници, психички је оболела и тамо је умрла. За собом је оставила сина, али њега сам видео можда једном или два пута кад је накратко свратио у село - испричао је Илија.

Он је навео да се недавно у Лединцима појавио један човек који је желео да купи Младенову кућу.

- Распитивао се да ли је ту земљу наследио Огулинчев сестрић, али испоставило се да плац заправо припада некој Младеновој рођаци, која је умрла, па се сада и не зна коме припада земља и та проклета кућа - објашњава Јовановић, који није у родбинским односима са убијеном Маријом.

Крвника, међутим, никада није стигла судска казна. Умро је 2. августа исте године у Централном затвору у Београду од срчаног удара, и то на дан кад је Марија требало да прослави осми рођендан!

Сахрањен је у необележеном гробу на Руменачком гробљу у Новом Саду.

Сахрањен је у строгој тајности. Без присуства најближих, његово тело је покопано у унапред припремљену раку, обележену крстом, без осталих обележја. Монструм је сахрањен на гробном пољу, где су покопана тела неидентификованих лешева и бескућника. Кад је спуштен и покопан, на хумку је постављен бетонски крст без обележја.

Другачије није требало ни да се заврши. Монструм је пронађен мртав баш на дан када се наша Марија родила и када бисмо славили њен рођендан - прокоментарисао је девојчицин отац Слободан вест о смрти силоватеља.

 

Слично су реаговали и остали становници Лединаца, који су одлучни у томе да силоватељ не буде сахрањен на њиховом сеоском гробљу.

 

- Сама помисао да тај монструм треба да лежи на истом гробљу где и мала Марија је неподношљива за све нас. Није му било место у нашем селу ни кад је био жив - рекао је након убситва Марије мештанин Света Р.

Огулинац је, иначе, и пре монструозног убиства мале Марије био добро познат полицији. Још 1989. године био је ухапшен јер је покушао да силује малолетницу, али је осуђен на само десет месеци затвора. У годинама пре убиства мале Марије био је осумњичен за још један покушај силовања, али за то никада није одговарао.

Мештани су га избегавали јер је многима претио да ће их убити. Говорио им је да има папир да је луд и да никад неће доспети у затвор.

Слободан Јовановић, отац свирепо убијене девојчице, после злочина покренуо је иницијативу за доношење закона који би строже третирао силоватеље и убице деце.

Ову иницијативу подржале су све политичке странке и Скупштина Србије је 2013. године изгласала Закон о посебним мерама за спречавање кривичних дела против полне слободе према малолетницима, који је постао познат као Маријин закон. Тим законом су прописане строже мере контроле над осуђеним силоватељима деце и малолетника, па је тако уведен и регистар педофила, са свим личним подацима сексуалних предатора.

Информер

Аутор:
Пошаљите коментар