scattered clouds
18°C
19.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Нови десни бек Дегенек Бахаров избор, Омри Глазер све ближи Звездином голу

02.06.2023. 21:35 21:37
Пише:
Фото: Miloš Degenek ponovo na meti Crvene zvezde/ FK Crvena zvezda

БЕОГРАД: Када је дошао у Црвену Звезду Барак Бахар саопштио је Милану Борјану да више неће бити први голман екипе.

Као замену за њега планирао је да доведе Омрија Глазера из Бер Шеве и делује да ће му се жеља испунути. Наиме, најбољи голман израелског шампионата добио је обећање да ће каријеру наставити у Србији или Бугарској, што даје шансе црвено-белима.

Како сазнајемо Београђани би за његову слободу морали да издвоје око милион евра.

Такође, као што смо недавно и наговестили Фудбалски клуб Црвена звезда ће, уколико жели да се достојно представи у Лиги шампиона, морати да крене у реконструкцију готово целог тима. Једна од позиција на којој ,,шкрипи“ је она десног бека где ни Аргентинац Виго ни Лазар Николић нису калибар за такво такмичење.

Решење је нашао тренер Барак Бахар који сматра да би идеалан за ту позицију био Милош Дегенек, који је већ са успехом играо у Црвеној звезди а сада је члан америчког Колумбуса. Остаје да српски шампион започне преговоре и покуша да врати свог некадашњег играча.

Одлука израелског стручњака да Дегенека, који је пре свега штопер, види на позицији десног бека није изненађујућа јер он на њој игра у репрезентацији Аустралије. Барак Бахар гледао је Дегенека у дресу националаног тима и свидело му се оно што је видео. Једино што би могло да се покаже као препрека је то што Колумбус не би да прода Дегенека, међутим, уколико се Црвена звезда заинати до трансфера би сугурно дошло.

Оно што је још важно је што би Дегенек могао да буде и решење за позицију штопера, уколико Александар драговић не буде хтео да остане. Он је са Звездом већ два пута наступао у најквалитетнијем клупском такмичењу и својим искуством могао би много да помогне.


Бахар дебитује против Слободе

Ове сезоне Црвена звезда почиње припреме касније него што је уобичајено јер не игра квалификације за Лигу шампиона.

Црвено-бели ће се од 20. до 30. јуна налазити на Златибору, где ће одиграти и две припремне утакмице. Најпре са Слободом из Ужица, на којој ће као тренер дебитовати Барак Бахар а потом и с Борцем из Бањалуке.

Због продужених одмора на тим утакмицама неће играти: Страхиња Ераковић, Стефан Митровић, Кингс Кангва, Осман Букари, Гелор Канга, Иракли Азаров, као и млади Лековић и Мијатовић. Црвено-бели ће потом у Русији играти турнир, где ће се састати са Зенитом, Фенербахчеом и Нефчијем, док је генерална провера заказана са Олимпијакосом.    


Дегенек је у Црвеној звезди био прво шест месеци, од јуна до децембра 2018. године. Потом се из Ал Хилала вратио лета 2019. године уочи другог пласмана у Лигу шампиона и одиграо неколико фантастичних утакмица. 

Што се тиче осталих појачања требало би ускоро очекивати двојицу нападача у редовима црвено-белих, а чека се и Михаило Ристић, као решење на левом беку. То су за сада приоритети.

А, што се тиче одлазака после Ненада Крстичића Црвену звезду је напустио и Немања Мотика, који се није снашао на Маракани, после доласка из минхенског Бајерна. Он је без обештећења потписао за љубљанску Олимпију с тим што словеначки клуб има обавезу према Београђанима везано за даље продаје. Наиме, пошто је Црвена звезда младог фудбалера платила 1,5 милиона евра обавезала је словом уговора његов нови клуб да приликом трансфера до те цифре тај новац иде њој, како би вратила уложено а уколико буде преко – добије 20 одсто од те суме. Тако да црвено-бели не би могли само да врате уложено већ и да зараде.

И, на крају – Црвена звезда је добила велико признање јер је за најбољег младог играча Суперлиге проглашен њен штопер Страхиња Ераковић. Он је на крају сезоне имао просечну оцену 6,46, а четири пута уврштен је и у тим кола. Због тога и не чуди што за њега постоји велико интересовање.

И. Лазаревић

Аутор:
Пошаљите коментар
БАХАРОВ ПРВИ ПИК ЗА ГОЛ ЗВЕЗДЕ Омри Глацер уместо Милана Борјана?

БАХАРОВ ПРВИ ПИК ЗА ГОЛ ЗВЕЗДЕ Омри Глацер уместо Милана Борјана?

01.06.2023. 13:56 14:02