Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Novi desni bek Degenek Baharov izbor, Omri Glazer sve bliži Zvezdinom golu

02.06.2023. 21:35 21:37
Piše:
Foto: Miloš Degenek ponovo na meti Crvene zvezde/ FK Crvena zvezda

BEOGRAD: Kada je došao u Crvenu Zvezdu Barak Bahar saopštio je Milanu Borjanu da više neće biti prvi golman ekipe.

Kao zamenu za njega planirao je da dovede Omrija Glazera iz Ber Ševe i deluje da će mu se želja ispunuti. Naime, najbolji golman izraelskog šampionata dobio je obećanje da će karijeru nastaviti u Srbiji ili Bugarskoj, što daje šanse crveno-belima.

Kako saznajemo Beograđani bi za njegovu slobodu morali da izdvoje oko milion evra.

Takođe, kao što smo nedavno i nagovestili Fudbalski klub Crvena zvezda će, ukoliko želi da se dostojno predstavi u Ligi šampiona, morati da krene u rekonstrukciju gotovo celog tima. Jedna od pozicija na kojoj ,,škripi“ je ona desnog beka gde ni Argentinac Vigo ni Lazar Nikolić nisu kalibar za takvo takmičenje.

Rešenje je našao trener Barak Bahar koji smatra da bi idealan za tu poziciju bio Miloš Degenek, koji je već sa uspehom igrao u Crvenoj zvezdi a sada je član američkog Kolumbusa. Ostaje da srpski šampion započne pregovore i pokuša da vrati svog nekadašnjeg igrača.

Odluka izraelskog stručnjaka da Degeneka, koji je pre svega štoper, vidi na poziciji desnog beka nije iznenađujuća jer on na njoj igra u reprezentaciji Australije. Barak Bahar gledao je Degeneka u dresu nacionalanog tima i svidelo mu se ono što je video. Jedino što bi moglo da se pokaže kao prepreka je to što Kolumbus ne bi da proda Degeneka, međutim, ukoliko se Crvena zvezda zainati do transfera bi sugurno došlo.

Ono što je još važno je što bi Degenek mogao da bude i rešenje za poziciju štopera, ukoliko Aleksandar dragović ne bude hteo da ostane. On je sa Zvezdom već dva puta nastupao u najkvalitetnijem klupskom takmičenju i svojim iskustvom mogao bi mnogo da pomogne.


Bahar debituje protiv Slobode

Ove sezone Crvena zvezda počinje pripreme kasnije nego što je uobičajeno jer ne igra kvalifikacije za Ligu šampiona.

Crveno-beli će se od 20. do 30. juna nalaziti na Zlatiboru, gde će odigrati i dve pripremne utakmice. Najpre sa Slobodom iz Užica, na kojoj će kao trener debitovati Barak Bahar a potom i s Borcem iz Banjaluke.

Zbog produženih odmora na tim utakmicama neće igrati: Strahinja Eraković, Stefan Mitrović, Kings Kangva, Osman Bukari, Gelor Kanga, Irakli Azarov, kao i mladi Leković i Mijatović. Crveno-beli će potom u Rusiji igrati turnir, gde će se sastati sa Zenitom, Fenerbahčeom i Nefčijem, dok je generalna provera zakazana sa Olimpijakosom.    


Degenek je u Crvenoj zvezdi bio prvo šest meseci, od juna do decembra 2018. godine. Potom se iz Al Hilala vratio leta 2019. godine uoči drugog plasmana u Ligu šampiona i odigrao nekoliko fantastičnih utakmica. 

Što se tiče ostalih pojačanja trebalo bi uskoro očekivati dvojicu napadača u redovima crveno-belih, a čeka se i Mihailo Ristić, kao rešenje na levom beku. To su za sada prioriteti.

A, što se tiče odlazaka posle Nenada Krstičića Crvenu zvezdu je napustio i Nemanja Motika, koji se nije snašao na Marakani, posle dolaska iz minhenskog Bajerna. On je bez obeštećenja potpisao za ljubljansku Olimpiju s tim što slovenački klub ima obavezu prema Beograđanima vezano za dalje prodaje. Naime, pošto je Crvena zvezda mladog fudbalera platila 1,5 miliona evra obavezala je slovom ugovora njegov novi klub da prilikom transfera do te cifre taj novac ide njoj, kako bi vratila uloženo a ukoliko bude preko – dobije 20 odsto od te sume. Tako da crveno-beli ne bi mogli samo da vrate uloženo već i da zarade.

I, na kraju – Crvena zvezda je dobila veliko priznanje jer je za najboljeg mladog igrača Superlige proglašen njen štoper Strahinja Eraković. On je na kraju sezone imao prosečnu ocenu 6,46, a četiri puta uvršten je i u tim kola. Zbog toga i ne čudi što za njega postoji veliko interesovanje.

I. Lazarević

Autor:
Pošaljite komentar
BAHAROV PRVI PIK ZA GOL ZVEZDE Omri Glacer umesto Milana Borjana?

BAHAROV PRVI PIK ZA GOL ZVEZDE Omri Glacer umesto Milana Borjana?

01.06.2023. 13:56 14:02