overcast clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

И у Подгорици „орлови” лете ка победи

27.03.2023. 16:05 16:10
Пише:
Извор: ФСС

Утакмицом са Црном Гором, вечерас (20.45, РТС 1) у Подгорици, фудбалска репрезентација Србије наставља квалификације за Европско првенство.

Прву препреку „орлови” су успешно савладали и, без много проблема, победили су Литванију (2:0). Противник пред Стојковићевим изабраницима овог пута биће озбиљнији, јер је реч о тиму који је решен да се први пут квалификује на неко велико такмичење. Уз то, у саставу има и неколико одличних играча, који су му адути на жељеном путу. Када се узме у обзир и страственост црногорских навијача, јасно је какав посао очекује наше момке.

Оно што је сигурно, гледаћемо добру утакмицу. И једни и други су славили у првом колу, а Црногорци су то учинили на гостовању у Бугарској и желе сада да уђу у тријумфалну серију. Много тога, као по обичају, зависиће од учинка нашег напада, али и од одбране која је умела да буде несигурна.

Стога, поред победе против Литваније, радује и чињеница да наша репрезентација није примила гол. Дефанзивна тројка коју су чинили Ераковић, Гудељ и Павловић, деловала је доста сигурно, а селектор Стојковић није штедео похвале на рачун младог играча Црвене звезде, који је први пут добио прилику да буде у стартној постави Србије.

- Веома сам срећан због првог старта у репрезентацији - истакао је Ераковић. - Остварили смо циљ освајањем три бода и сада смо сви окренути утакмици у Подгорици, која неће бити нимало лака. Мислим да смо сва тројица одиграли веома добро позади, имали смо подршку и одличну комуникацију с играчима из везног реда, а успешне интервенције Вање Милинковића-Савића улиле су нам додатно самопоуздање. За одбрамбене фудбалере од изузетног значаја је када знају да, и у случају неке грешке, могу да се ослоне на чувара мреже. Похвале свакако пријају, нарочито када долазе од селектора и чланова стручног штаба. На мени је да наставим овако и да се потрудим да и у наставку квалификација оправдам њихово поверење.


Ривал нас добро познаје

Осим што су квалитетна селекција, Црногорци би могли бити тежак противник за наш тим из још једног разлога: добро нас познају, јер чак 15 њихових фудбалера у неком тренутку каријере играло је у Суперлиги Србије. Неки су и сад ту и сигурно су имали шта да пренесу свом стручном штабу. Најквалитетнији репрезентативци Црне Горе који су играли код нас су Стеван Јоветић и Стефан Савић (обојица у Партизану) као и Александар Шћекић који је такође био члан црно-белих, а ту су и Марко Вешовић, Владимир Јововић, Лазар Царевић и Андрија Вукчевић, који су снаге које  надолазе. Уз Марушића и Крстовића, сигурно је да нашим момцима неће бити лако.


Црна Гора је победом у Разграду против Бугарске (1:0) направила лепу увертиру за дерби другог кола квалификација у групи Г.

- Није било времена за неку дубљу анализу њихове утакмице, али видео сам гол и драго ми је да се мој велики пријатељ Никола Крстовић нашао у улози јунака. Тресе мреже у дресу свог клуба, сада је постигао првенац и за репрезентацију и свакако је један од играча на које морамо да обратимо посебну пажњу. Трудићемо се да га неутралишемо и да му оставимо што мање простора. Читао сам на порталима да је стадион распродат, очекује се паклена атмосфера, али то је нешто на шта смо навикли и не треба да нам представља проблем. У Црној Гори желимо нова три бода и да останемо на челу табеле и после другог кола квалификација - додао је Ераковић.


Црна Гора - Србија

ПОДГОРИЦА: Градски стадион, капацитет: 11.050 места. Судија: Клемен Турпан (Француска). Помоћници: Николас Дано и Бењамин Паге (Француска). Почетак у 20.45 часова.

ЦРНА ГОРА: Мијатовић - Вешовић, Савић, Вујачић, Радуновић - Бакић, Шћекић, Савићевић - Марушић, Хакшабановић - Крстовић. Селектор: Срђан Кљајевић.

СРБИЈА: В. Милинковић-Савић - Миленковић (Ераковић), Гудељ, Павловић - Живковић, С. Милинковић-Савић, Лукић, Младеновић - Тадић, Влаховић - А. Митровић. Селектор: Драган Стојковић.


Субота је у табору репрезентације протекла у ишчекивању информација из Шпаније о здравственом стању Немањиног брата Драгише Гудеља.

- Били смо уз Немању, тешко је све то поднео, али најважније да је с Драгишом сада све у реду и да је почео да се опоравља – поручио је Страхиња Ераковић.

         И. Лазаревић

Аутор:
Пошаљите коментар