Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

I u Podgorici „orlovi” lete ka pobedi

27.03.2023. 16:05 16:10
Piše:
Izvor: FSS

Utakmicom sa Crnom Gorom, večeras (20.45, RTS 1) u Podgorici, fudbalska reprezentacija Srbije nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Prvu prepreku „orlovi” su uspešno savladali i, bez mnogo problema, pobedili su Litvaniju (2:0). Protivnik pred Stojkovićevim izabranicima ovog puta biće ozbiljniji, jer je reč o timu koji je rešen da se prvi put kvalifikuje na neko veliko takmičenje. Uz to, u sastavu ima i nekoliko odličnih igrača, koji su mu aduti na željenom putu. Kada se uzme u obzir i strastvenost crnogorskih navijača, jasno je kakav posao očekuje naše momke.

Ono što je sigurno, gledaćemo dobru utakmicu. I jedni i drugi su slavili u prvom kolu, a Crnogorci su to učinili na gostovanju u Bugarskoj i žele sada da uđu u trijumfalnu seriju. Mnogo toga, kao po običaju, zavisiće od učinka našeg napada, ali i od odbrane koja je umela da bude nesigurna.

Stoga, pored pobede protiv Litvanije, raduje i činjenica da naša reprezentacija nije primila gol. Defanzivna trojka koju su činili Eraković, Gudelj i Pavlović, delovala je dosta sigurno, a selektor Stojković nije štedeo pohvale na račun mladog igrača Crvene zvezde, koji je prvi put dobio priliku da bude u startnoj postavi Srbije.

- Veoma sam srećan zbog prvog starta u reprezentaciji - istakao je Eraković. - Ostvarili smo cilj osvajanjem tri boda i sada smo svi okrenuti utakmici u Podgorici, koja neće biti nimalo laka. Mislim da smo sva trojica odigrali veoma dobro pozadi, imali smo podršku i odličnu komunikaciju s igračima iz veznog reda, a uspešne intervencije Vanje Milinkovića-Savića ulile su nam dodatno samopouzdanje. Za odbrambene fudbalere od izuzetnog značaja je kada znaju da, i u slučaju neke greške, mogu da se oslone na čuvara mreže. Pohvale svakako prijaju, naročito kada dolaze od selektora i članova stručnog štaba. Na meni je da nastavim ovako i da se potrudim da i u nastavku kvalifikacija opravdam njihovo poverenje.


Rival nas dobro poznaje

Osim što su kvalitetna selekcija, Crnogorci bi mogli biti težak protivnik za naš tim iz još jednog razloga: dobro nas poznaju, jer čak 15 njihovih fudbalera u nekom trenutku karijere igralo je u Superligi Srbije. Neki su i sad tu i sigurno su imali šta da prenesu svom stručnom štabu. Najkvalitetniji reprezentativci Crne Gore koji su igrali kod nas su Stevan Jovetić i Stefan Savić (obojica u Partizanu) kao i Aleksandar Šćekić koji je takođe bio član crno-belih, a tu su i Marko Vešović, Vladimir Jovović, Lazar Carević i Andrija Vukčević, koji su snage koje  nadolaze. Uz Marušića i Krstovića, sigurno je da našim momcima neće biti lako.


Crna Gora je pobedom u Razgradu protiv Bugarske (1:0) napravila lepu uvertiru za derbi drugog kola kvalifikacija u grupi G.

- Nije bilo vremena za neku dublju analizu njihove utakmice, ali video sam gol i drago mi je da se moj veliki prijatelj Nikola Krstović našao u ulozi junaka. Trese mreže u dresu svog kluba, sada je postigao prvenac i za reprezentaciju i svakako je jedan od igrača na koje moramo da obratimo posebnu pažnju. Trudićemo se da ga neutrališemo i da mu ostavimo što manje prostora. Čitao sam na portalima da je stadion rasprodat, očekuje se paklena atmosfera, ali to je nešto na šta smo navikli i ne treba da nam predstavlja problem. U Crnoj Gori želimo nova tri boda i da ostanemo na čelu tabele i posle drugog kola kvalifikacija - dodao je Eraković.


Crna Gora - Srbija

PODGORICA: Gradski stadion, kapacitet: 11.050 mesta. Sudija: Klemen Turpan (Francuska). Pomoćnici: Nikolas Dano i Benjamin Page (Francuska). Početak u 20.45 časova.

CRNA GORA: Mijatović - Vešović, Savić, Vujačić, Radunović - Bakić, Šćekić, Savićević - Marušić, Hakšabanović - Krstović. Selektor: Srđan Kljajević.

SRBIJA: V. Milinković-Savić - Milenković (Eraković), Gudelj, Pavlović - Živković, S. Milinković-Savić, Lukić, Mladenović - Tadić, Vlahović - A. Mitrović. Selektor: Dragan Stojković.


Subota je u taboru reprezentacije protekla u iščekivanju informacija iz Španije o zdravstvenom stanju Nemanjinog brata Dragiše Gudelja.

- Bili smo uz Nemanju, teško je sve to podneo, ali najvažnije da je s Dragišom sada sve u redu i da je počeo da se oporavlja – poručio je Strahinja Eraković.

         I. Lazarević

Autor:
Pošaljite komentar