overcast clouds
23°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Суперлига: Успешна Батакова шок терапија

28.02.2023. 20:05 20:07
Пише:
Извор: Дневник/Ф. Бакић

Победом против Радничког у Нишу (4:1), петом на гостовањима у овој сезони, фудбалери Војводине честитали су Радославу Батаку и његовим сарадницима на улогама које су прихватили после смене на кормилу стручног рада у колективу.

Ефекат шок терапије, како се у фудбалским релацијама назива смена тренера у току сезоне, свој траг препознала је у намери Новосађана да од првог минута заиграју високо, притискајући противника и сабијајући његову одбрану у и око Стевановићевог шеснаестерца. Тако је већ у другом минуту центаршут капитена Ђорђевића с леве стране, после Топићевог прецизног паса, завршио у наручју нишког голмана, наговештавајући епилог који је уследио који минут касније. Наиме, у петом минуту Чумић је извео први корнер, Траоре је добро захватио лопту, али је шутирао право у Стевановића. У залеђу тог догађаја, међутим, Савић је с леђа нагазио Витаса, а видео асистент сигнализиртао судији Јовановићу да би имало смисла да погледа снимак тог детаља, који је главни судија без пуно размишљања прихватио као основу за једанаестерац. Улогу реализатора преузео је Малбашић и погодио Војводинино вођство.

Пет минута касније, у периоду надмоћности Новосађана, грешку Витаса као поклон прихватио је Војводинино дете у дресу Радничког Мићин. Сам је кренуо ка голу, али је у одсутном тренутку Царевић одлично реаговао и спречио изједначење. У следећем нападу Војводине резултат је био дуплиран у њену корист. Чумић је повратном лоптом са гол-аут линије тражио Немању Николића, а на левој страни дочекао је Зукић, окренуо се, погледао и под пречку сместио за убедљивије вођство свога тима. Био је то први Зукићев гол у сезони.

Двоструком изменом у другом делу првог полувремена тренер Лалатовић је знатно освежио маневар Радничког. У периоду када су Нишлије успоставиле равнотежу и били у најмању руку равноправан партнер на терену, Траоре је блокирао покушај Белаковића, да би у самом финишу првог дела дупли пас Чумића и Немање Николића, који је Чумић завршио ударцем у голмана, вратио утисак о надмоћности на новосадску адресу.

Како су започели прво, на исти начин гости су одговорили на изазове другог полувремена. Прва акција значила је и могућност за постизање трећег гола: Малбашић је упослио Чумића, а најбољи стрелац Војводине покушао је два пута, а што лопта није завршила у мрежи заслужан је Марјановић који се у оравом тренутки нашао на гол-линији и избацио лопту у поље. Спретнији од Чумића био је разиграни Зукић десет минута касније. Урош Николић који је заменио у игри свог повређеног презимењакаје започео акцију, наставио је Симић до Зукића, а разиграни 21-годишњи Јарачанин по други пут савладао Стевановића.

Ни ту, међутим, није био крај што се могућности тиче пробуђеног састава Војводине. У 64. минуту, по други пут у првенству и сусрета са Младости Гатом, средином јула прошле године,на семафору је стајало 4:0 за Војводину, с том разликом што је овога пута тај резултат постигнут на гостовању. Стрелац је био Урош Николић, после одбијене лопте и Николићевог лажњака, којим је из игре избацио Марјановића.

Да победа Војводине, ипак, не буде на нивоу њеног најубедљивијег резултата побринуо се стрелац Белаковић у 83. минуту, након што је Царевић одбранио шут Петрова. Гол који не умањује утисак о реафирмацији вредности колектива и његовој шанси да таквим ритмом у преосталом делу првенства поново усмери поглед у европском правцу.

Раднички – Војводина 1:4 (0:2)

НИШ: Стадион Чаир, гледалаца 500, судија Јовановић (Београд), стрелци: Малбашић у 9. (11м), Зукич у 18. и 58. и У.Николић у 64. минуту за Војводину, а Белаковић у 83. минуту за Раднички, жути картони: Савић, Марјановић (Раднички), Витас (Војводина).

РАДНИЧКИ: Стевановић 5, Варга 5,5 (Етонгу), Савић5,5 (Стојановић), Марјановић 6, Јамкам 6, Месаровић 5,5, Ђуришић5(Пејовић),Белаковић 6,5, Мићин6 (Павловић), Цветковић 6, Петров 6.

ВОЈВОДИНА: Царевић 7, Лазаревић 7, Витас 7, Траоре 7, Ђорђевић 7,5, Топић 7,5, Зукић8, (Милошевић), Малбашић 8, Симић7 (Буснић), Чумић7(Бараје), Н.Николић7 (У.Николић 7,5).

L.Bakmaz

Аутор:
Пошаљите коментар