Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Superliga: Uspešna Batakova šok terapija

28.02.2023. 20:05 20:07
Piše:
Izvor: Dnevnik/F. Bakić

Pobedom protiv Radničkog u Nišu (4:1), petom na gostovanjima u ovoj sezoni, fudbaleri Vojvodine čestitali su Radoslavu Bataku i njegovim saradnicima na ulogama koje su prihvatili posle smene na kormilu stručnog rada u kolektivu.

Efekat šok terapije, kako se u fudbalskim relacijama naziva smena trenera u toku sezone, svoj trag prepoznala je u nameri Novosađana da od prvog minuta zaigraju visoko, pritiskajući protivnika i sabijajući njegovu odbranu u i oko Stevanovićevog šesnaesterca. Tako je već u drugom minutu centaršut kapitena Đorđevića s leve strane, posle Topićevog preciznog pasa, završio u naručju niškog golmana, nagoveštavajući epilog koji je usledio koji minut kasnije. Naime, u petom minutu Čumić je izveo prvi korner, Traore je dobro zahvatio loptu, ali je šutirao pravo u Stevanovića. U zaleđu tog događaja, međutim, Savić je s leđa nagazio Vitasa, a video asistent signalizirtao sudiji Jovanoviću da bi imalo smisla da pogleda snimak tog detalja, koji je glavni sudija bez puno razmišljanja prihvatio kao osnovu za jedanaesterac. Ulogu realizatora preuzeo je Malbašić i pogodio Vojvodinino vođstvo.

Pet minuta kasnije, u periodu nadmoćnosti Novosađana, grešku Vitasa kao poklon prihvatio je Vojvodinino dete u dresu Radničkog Mićin. Sam je krenuo ka golu, ali je u odsutnom trenutku Carević odlično reagovao i sprečio izjednačenje. U sledećem napadu Vojvodine rezultat je bio dupliran u njenu korist. Čumić je povratnom loptom sa gol-aut linije tražio Nemanju Nikolića, a na levoj strani dočekao je Zukić, okrenuo se, pogledao i pod prečku smestio za ubedljivije vođstvo svoga tima. Bio je to prvi Zukićev gol u sezoni.

Dvostrukom izmenom u drugom delu prvog poluvremena trener Lalatović je znatno osvežio manevar Radničkog. U periodu kada su Nišlije uspostavile ravnotežu i bili u najmanju ruku ravnopravan partner na terenu, Traore je blokirao pokušaj Belakovića, da bi u samom finišu prvog dela dupli pas Čumića i Nemanje Nikolića, koji je Čumić završio udarcem u golmana, vratio utisak o nadmoćnosti na novosadsku adresu.

Kako su započeli prvo, na isti način gosti su odgovorili na izazove drugog poluvremena. Prva akcija značila je i mogućnost za postizanje trećeg gola: Malbašić je uposlio Čumića, a najbolji strelac Vojvodine pokušao je dva puta, a što lopta nije završila u mreži zaslužan je Marjanović koji se u oravom trenutki našao na gol-liniji i izbacio loptu u polje. Spretniji od Čumića bio je razigrani Zukić deset minuta kasnije. Uroš Nikolić koji je zamenio u igri svog povređenog prezimenjakaje započeo akciju, nastavio je Simić do Zukića, a razigrani 21-godišnji Jaračanin po drugi put savladao Stevanovića.

Ni tu, međutim, nije bio kraj što se mogućnosti tiče probuđenog sastava Vojvodine. U 64. minutu, po drugi put u prvenstvu i susreta sa Mladosti Gatom, sredinom jula prošle godine,na semaforu je stajalo 4:0 za Vojvodinu, s tom razlikom što je ovoga puta taj rezultat postignut na gostovanju. Strelac je bio Uroš Nikolić, posle odbijene lopte i Nikolićevog lažnjaka, kojim je iz igre izbacio Marjanovića.

Da pobeda Vojvodine, ipak, ne bude na nivou njenog najubedljivijeg rezultata pobrinuo se strelac Belaković u 83. minutu, nakon što je Carević odbranio šut Petrova. Gol koji ne umanjuje utisak o reafirmaciji vrednosti kolektiva i njegovoj šansi da takvim ritmom u preostalom delu prvenstva ponovo usmeri pogled u evropskom pravcu.

Radnički – Vojvodina 1:4 (0:2)

NIŠ: Stadion Čair, gledalaca 500, sudija Jovanović (Beograd), strelci: Malbašić u 9. (11m), Zukič u 18. i 58. i U.Nikolić u 64. minutu za Vojvodinu, a Belaković u 83. minutu za Radnički, žuti kartoni: Savić, Marjanović (Radnički), Vitas (Vojvodina).

RADNIČKI: Stevanović 5, Varga 5,5 (Etongu), Savić5,5 (Stojanović), Marjanović 6, Jamkam 6, Mesarović 5,5, Đurišić5(Pejović),Belaković 6,5, Mićin6 (Pavlović), Cvetković 6, Petrov 6.

VOJVODINA: Carević 7, Lazarević 7, Vitas 7, Traore 7, Đorđević 7,5, Topić 7,5, Zukić8, (Milošević), Malbašić 8, Simić7 (Busnić), Čumić7(Baraje), N.Nikolić7 (U.Nikolić 7,5).

L.Bakmaz

Autor:
Pošaljite komentar