Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Пихтије и кајмак за савршен фруштук

30.01.2023. 10:02 10:04
Пише:
Фото: Дневник/ Р. Хаџић

НОВИ САД: Не бисте веровали колико можете да се забавите током доручка, а да избегнете јутарњу рутину пржења јаја на око или конзумацију свакодневних сухомеснатих производа.

Додуше, руку на срце, не мора нужно да буде доручак у питању. Рецимо, јуче је, током радног недељног поподнева, нас неколико „највреднијих” Дневниковаца основало незванични „Послеподневни клуб” (што био у „оригиналу” било отприлике „The Афтерноон Цлуб”, као пандан „The Бреакфаст Цлуб”) ужинујући необичну комбинацију – руменачке пихтије, кајмак са Копаоника и врућа ’леба до ког смо, истина, најтеже стигли.

Ако се питате како изгледа мешавина наведеног – неописиво! Што би се рекло, савршено пролази и ако једете једно по једно, па чак и ако мешате. Пихтије нису биле превише зачињене, што је некима добро дошло, јер је кајмак био слан, а тесто толико врело, самим тим и тешко за стомак (ал’ шта са менија није тешко), те се могло најести и само од једне намирнице која се нашла у понуди.

У сваком случају, у добром друштву – колега и хране – премда наизглед комбинација делује „опасно”, радна недеља није могла боље да се заврши!

Александар Чегар

Пише:
Пошаљите коментар