Пихтије и кајмак за савршен фруштук
НОВИ САД: Не бисте веровали колико можете да се забавите током доручка, а да избегнете јутарњу рутину пржења јаја на око или конзумацију свакодневних сухомеснатих производа.
Додуше, руку на срце, не мора нужно да буде доручак у питању. Рецимо, јуче је, током радног недељног поподнева, нас неколико „највреднијих” Дневниковаца основало незванични „Послеподневни клуб” (што био у „оригиналу” било отприлике „The Афтерноон Цлуб”, као пандан „The Бреакфаст Цлуб”) ужинујући необичну комбинацију – руменачке пихтије, кајмак са Копаоника и врућа ’леба до ког смо, истина, најтеже стигли.
Ако се питате како изгледа мешавина наведеног – неописиво! Што би се рекло, савршено пролази и ако једете једно по једно, па чак и ако мешате. Пихтије нису биле превише зачињене, што је некима добро дошло, јер је кајмак био слан, а тесто толико врело, самим тим и тешко за стомак (ал’ шта са менија није тешко), те се могло најести и само од једне намирнице која се нашла у понуди.
У сваком случају, у добром друштву – колега и хране – премда наизглед комбинација делује „опасно”, радна недеља није могла боље да се заврши!
Александар Чегар