Pihtije i kajmak za savršen fruštuk
NOVI SAD: Ne biste verovali koliko možete da se zabavite tokom doručka, a da izbegnete jutarnju rutinu prženja jaja na oko ili konzumaciju svakodnevnih suhomesnatih proizvoda.
Doduše, ruku na srce, ne mora nužno da bude doručak u pitanju. Recimo, juče je, tokom radnog nedeljnog popodneva, nas nekoliko „najvrednijih” Dnevnikovaca osnovalo nezvanični „Poslepodnevni klub” (što bio u „originalu” bilo otprilike „The Afternoon Club”, kao pandan „The Breakfast Club”) užinujući neobičnu kombinaciju – rumenačke pihtije, kajmak sa Kopaonika i vruća ’leba do kog smo, istina, najteže stigli.
Ako se pitate kako izgleda mešavina navedenog – neopisivo! Što bi se reklo, savršeno prolazi i ako jedete jedno po jedno, pa čak i ako mešate. Pihtije nisu bile previše začinjene, što je nekima dobro došlo, jer je kajmak bio slan, a testo toliko vrelo, samim tim i teško za stomak (al’ šta sa menija nije teško), te se moglo najesti i samo od jedne namirnice koja se našla u ponudi.
U svakom slučaju, u dobrom društvu – kolega i hrane – premda naizgled kombinacija deluje „opasno”, radna nedelja nije mogla bolje da se završi!
Aleksandar Čegar