broken clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Србија победила и Пољску, у осмини финала игра против Италије

08.09.2022. 23:13 23:50
Пише:
Извор: Tanjug/AP

ПРАГ: Кошаркашка репрезентација Србије победила је вечерас селекцију Пољске резултатом 96:69 (28:14, 24:19, 20:17, 24:19) у последњем мечу петог кола групе Д на Европском првенству у Прагу.

Наша селекција је освојила прво место у групи са пет победа и у недељу ће у осмини финала играти против Италије, која је освојила четврто место у групи Ц.



Финска и Пољска имају по три победе и два пораза. Финска је освојила друго место због бољег међусобног скора. Финска ће у осмини финала играти против Хрватске.



Најефикаснији у селекцији Србије био је Никола Јокић, који је постигао 19 поена, док је Никола Милутинов додао 16, а Марко Гудурић 15. Василије Мицић је убацио 12 поена, док је Никола Калинић додао 11. На терен је улазило 11 српских кошаркаша, а у стрелце уписали њих девет осим Вање Маринковића и Душана Ристића. У пораженом тиму најбољи је био Михал Михалак са 17 поена.



Србија је добро почела меч и прву четвртину добила резултатом 28:14. Предност српске селекције је расла из минута у минут, а највеће вођство наши кошаркаши су имали у 17. минуту када је било 47:23. Србија је прво полувреме добила резултатом 52:33.



Пољска је заиграла ангажованије у другом полувремену, а у 24. минуту успела је да смањи вођство нашег тима на 56:43. Међутим, српски кошаркаши су успели да одбију напад Пољака и да у последњу четвртину уђу са вођством од 72:50. Србија је у последњој четвртини потпуно дотукла селекцију Пољске и заслужено је славила са 96:69.

Гудурић: Имамо квалитет да играмо с било ким

Српски кошаркашки репрезентативац Марко Гудурић изјавио је да је задовољан како је наш национални тим одиграо групну фазу Европског првенства у Прагу.



Одиграли смо стварно добру утакмицу, целу групну фазу исто. Желим да се захвалим навијачима који су дошли да нас подрже овде. Радује ме повратак Николе Милутинова и Вање Маринковића. Одиграли смо добро у одбрани и одатле су дошли поени из транзиције. Тако треба да идемо и даље, рекао је Гудурић после меча с Пољацима.



Србија ће у осмини финала ЕП играти против Италије.



Мислим да треба да гледамо нас и да имамо квалитет да играмо са било ким. Италија је сјајна екипа са ентузијастичним тренером. Мислим да треба да се окренемо себи, закључио је Гудурић.



Српски кошаркаш Огњен Јарамаз је истакао да једва чека осмину финала ЕП.



Мислим да смо одиграли фантастичних пет утакмица. Узбуђен сам због свега што следи. Вратио нам се Милутинов, а нажалост Немања Недовић је повређен. Милутинов ће бити само плус за нас. Важно је да добијемо друге момке, да се разиграју. Ево и ја да се разиграм на позицији два, закључио је Јарамаз.

Мицић: Мислим да су Италијани јако незгодни

Српски кошаркаш Василије Мицић изјавио је да наше играче очекује тежак меч против Италије у осмини финала Европског првенства.



Мислим да су Италијани јако незгодни, имају тимски гледано идеалну поставу. Доста играча игра споља, шири игру, то их је красило. Агресивност у одбрани може да буде кључна, рекао је Мицић после меча петог кола групе Д са Пољском.



Центар Никола Милутинов играо је вечерас по први пут за Србију после опоравка од вирозе.



Сваки играч је битан. Милутинов да одмени Николу Јокића када је овај уморан, то је толика разлика да игра не опада. Данас је показао колико су нам фалили неки детаљи које нам је донео у игри, тврди Мицић.



Он сматра да је атмосфера у селекцији Србије на врхунском нивоу.



Сазрели смо у једну генерацију која је надолазила уз наравно искусније време који су ту већ неко време. Та атмосфера се осећа спонтано, без наглашавања. Ако са стране приметите, онда је то искрено. Мислим да је игра код нас препознатљива где су сви укључени. Ако се тако настави онда сваки играч има потенцијал да још нешто пружи. Сваки играч је плејмејкер у свом клубу. На томе треба да инсистирамо, истакао је Мицић.

Србија је у првом колу победила Холандију 100:76, а потом и Чешку 81:68. Наша селекција је у трећем колу била боља од Финске 100:70, а затим и од Израела 89:78.



Финска је раније данас победила Холандију 88:67, док је Чешка надиграла Израел 88:77.



Табела групе после петог кола: Србија 5-0, Финска 3-2, Пољска 3-2, Чешка 2-3, Израел 2-3, Холандија 0-5.

Аутор:
Пошаљите коментар