Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Srbija pobedila i Poljsku, u osmini finala igra protiv Italije

08.09.2022. 23:13 23:50
Piše:
Izvor: Tanjug/AP

PRAG: Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je večeras selekciju Poljske rezultatom 96:69 (28:14, 24:19, 20:17, 24:19) u poslednjem meču petog kola grupe D na Evropskom prvenstvu u Pragu.

Naša selekcija je osvojila prvo mesto u grupi sa pet pobeda i u nedelju će u osmini finala igrati protiv Italije, koja je osvojila četvrto mesto u grupi C.



Finska i Poljska imaju po tri pobede i dva poraza. Finska je osvojila drugo mesto zbog boljeg međusobnog skora. Finska će u osmini finala igrati protiv Hrvatske.



Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Nikola Jokić, koji je postigao 19 poena, dok je Nikola Milutinov dodao 16, a Marko Gudurić 15. Vasilije Micić je ubacio 12 poena, dok je Nikola Kalinić dodao 11. Na teren je ulazilo 11 srpskih košarkaša, a u strelce upisali njih devet osim Vanje Marinkovića i Dušana Ristića. U poraženom timu najbolji je bio Mihal Mihalak sa 17 poena.



Srbija je dobro počela meč i prvu četvrtinu dobila rezultatom 28:14. Prednost srpske selekcije je rasla iz minuta u minut, a najveće vođstvo naši košarkaši su imali u 17. minutu kada je bilo 47:23. Srbija je prvo poluvreme dobila rezultatom 52:33.



Poljska je zaigrala angažovanije u drugom poluvremenu, a u 24. minutu uspela je da smanji vođstvo našeg tima na 56:43. Međutim, srpski košarkaši su uspeli da odbiju napad Poljaka i da u poslednju četvrtinu uđu sa vođstvom od 72:50. Srbija je u poslednjoj četvrtini potpuno dotukla selekciju Poljske i zasluženo je slavila sa 96:69.

Gudurić: Imamo kvalitet da igramo s bilo kim

Srpski košarkaški reprezentativac Marko Gudurić izjavio je da je zadovoljan kako je naš nacionalni tim odigrao grupnu fazu Evropskog prvenstva u Pragu.



Odigrali smo stvarno dobru utakmicu, celu grupnu fazu isto. Želim da se zahvalim navijačima koji su došli da nas podrže ovde. Raduje me povratak Nikole Milutinova i Vanje Marinkovića. Odigrali smo dobro u odbrani i odatle su došli poeni iz tranzicije. Tako treba da idemo i dalje, rekao je Gudurić posle meča s Poljacima.



Srbija će u osmini finala EP igrati protiv Italije.



Mislim da treba da gledamo nas i da imamo kvalitet da igramo sa bilo kim. Italija je sjajna ekipa sa entuzijastičnim trenerom. Mislim da treba da se okrenemo sebi, zaključio je Gudurić.



Srpski košarkaš Ognjen Jaramaz je istakao da jedva čeka osminu finala EP.



Mislim da smo odigrali fantastičnih pet utakmica. Uzbuđen sam zbog svega što sledi. Vratio nam se Milutinov, a nažalost Nemanja Nedović je povređen. Milutinov će biti samo plus za nas. Važno je da dobijemo druge momke, da se razigraju. Evo i ja da se razigram na poziciji dva, zaključio je Jaramaz.

Micić: Mislim da su Italijani jako nezgodni

Srpski košarkaš Vasilije Micić izjavio je da naše igrače očekuje težak meč protiv Italije u osmini finala Evropskog prvenstva.



Mislim da su Italijani jako nezgodni, imaju timski gledano idealnu postavu. Dosta igrača igra spolja, širi igru, to ih je krasilo. Agresivnost u odbrani može da bude ključna, rekao je Micić posle meča petog kola grupe D sa Poljskom.



Centar Nikola Milutinov igrao je večeras po prvi put za Srbiju posle oporavka od viroze.



Svaki igrač je bitan. Milutinov da odmeni Nikolu Jokića kada je ovaj umoran, to je tolika razlika da igra ne opada. Danas je pokazao koliko su nam falili neki detalji koje nam je doneo u igri, tvrdi Micić.



On smatra da je atmosfera u selekciji Srbije na vrhunskom nivou.



Sazreli smo u jednu generaciju koja je nadolazila uz naravno iskusnije vreme koji su tu već neko vreme. Ta atmosfera se oseća spontano, bez naglašavanja. Ako sa strane primetite, onda je to iskreno. Mislim da je igra kod nas prepoznatljiva gde su svi uključeni. Ako se tako nastavi onda svaki igrač ima potencijal da još nešto pruži. Svaki igrač je plejmejker u svom klubu. Na tome treba da insistiramo, istakao je Micić.

Srbija je u prvom kolu pobedila Holandiju 100:76, a potom i Češku 81:68. Naša selekcija je u trećem kolu bila bolja od Finske 100:70, a zatim i od Izraela 89:78.



Finska je ranije danas pobedila Holandiju 88:67, dok je Češka nadigrala Izrael 88:77.



Tabela grupe posle petog kola: Srbija 5-0, Finska 3-2, Poljska 3-2, Češka 2-3, Izrael 2-3, Holandija 0-5.

Autor:
Pošaljite komentar