light rain
11°C
19.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

56. дан: Извршен удар на 1.053 украјинска војна објекта

20.04.2022. 10:31 10:32
Пише:
Фото: EPA/SERGEI CHIRKOV

МОСКВА: Руске ракетне и артиљеријске јединице извеле су током ноћи ударе на 1.053 украјинска војна објекта, изјавио је данас портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков.

Он тврди да су да су руске трупе уништиле 496 украјинских беспилотних летелица, 2.388 тенкова и других оклопних возила од почетка "специјалне војне операције у Украјини", преноси ТАС С.



"Укупно, следећи циљеви су елиминисани од почетак специјалне војне операције: 140 авиона, 496 беспилотних летелица, 253 ракетна система земља-ваздух, 2.388 тенкова и других борбених оклопних возила, 256 вишецевних ракетних система, 1.029 топова и минобацача пољске артиљерије и 2.232 специјална војна моторна возила", рекао је руски војни портпарол.



Руско министарство одбране објавило је раније данас видео снимак, на којем се види како "паметне ракете" уништавају командно место украјинске војске.



"Високо прецизном артиљеријском муницијом "Краснопољ" изведен је напад на извиђачки командни пункт моторизоване пешадијске јединице Оружаних снага Украјине, који се налази у индустријском објекту. Прецизним поготком уништен је штаб јединице", наводи се у саопштењу руског министарства одбране, пренео је ТАС С.

Норвешка послала Украјини ПВО систем "Мистрал"



ОСЛО: Норвешко министарство одбране саопштило је данас да је та земља послала Украјини систем противваздушне одбране "Мистрал" са 100 пројектила, јавља Ројтерс.



Украјински председник Володимир Зеленски раније је затражио од Осла да пошаље оружје његовој земљи, укључујући противбродске ракете "Харпун" и мобилне ракетне системе "НАСАМС", преноси агенција ТАС С.



Поред тога, рекао је да су Украјини потребни и противоклопни и артиљеријски системи.

"Краснопољ" уништио командно место украјинских снага



МОСКВА: Руско министарство одбране објавило је данас видео снимак, на којем се види како "паметне ракете" уништавају командно место украјинске војске.



"Високо прецизном артиљеријском муницијом ''Краснопољ'' изведен је напад на извиђачки командни пункт моторизоване пешадијске јединице Оружаних снага Украјине, који се налази у индустријском објекту. Прецизним поготком уништен је штаб јединице", наводи се у саопштењу руског министарства одбране, преноси ТАС С.



Портпарол руског министарства одбране Игор Конашенков изјавио је јуче да је оперативно-тактичка летелица Ваздушно-космичких снага Русије елиминисала 31 украјински војни циљ, наводи ТАС С.

Лондон окренуо леђа Британцима заробљеним у Донбасу



МОСКВА: У Лондону су у секунди окренули леђа "британским плаћеницима" који су заробљени у Донбасу, оценила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.



"Са невиђеном лакоћом напуштају грађане своје земље, који су тамо заробљени, мислим на Украјину и британске држављане", рекла је Захарова за радио Спутњик, преноси агенција РИА Новости.



Како је рекла Захарова, у Лондону су "буквално у секунди окренули леђа свом народу, рекавши да је то њихова ствар."

ЛНР: Украјина евакуише команданте из зоне борбених дејстава



КИЈЕВ, 20. априла (Тањуг) - Украјинске власти евакуишу команданте армија из зоне борбених дејстава, саопштио је портпарол Народне милиције самопроглашене Луганске Народне Републике (ЛНР) Иван Филипоненко. "Кијевске власти настављају евакуацију команданата украјинске војске из зоне борбених дејстава. Схватају да је офанзива милиције ЛНР на насеље Золотоје неизбежна, па су хеликоптером евакуисани генерал украјинске војске и званичници администрације, умешани у злочиначке планове украјинских милитаната", саопштио је данас Филипоненко на Телеграму, преноси ТАС С.



Он је још рекао да је Народна милиција самопроглашене ЛНР наставила офанзиву у подручју упоришта украјинске војске, која је у протеклом дану, према подацима које је саопштио, у борбама изгубила 165 припадника, наводи ТАС С.

Аутор:
Пошаљите коментар