broken clouds
25°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Стеван Лугоња: Иза нас је успешна пословна година

06.01.2022. 11:14 11:15
Пише:
Извор: ЈКП Паркинг сервис/Стеван Лугоња

„Изградњом нових паркиралишта и реконструкцијом постојећих подижемо квалитет паркирања, који ће олакшати живот грађанима”, истакао је директор ЈКП Паркинг сервис Стеван Лугоња.

Мислили смо да ће пандемија о којој смо причали на крају прошле године у току ове године проћи, међутим још радимо и живимо у осетљивом и непредвидивом времену. Како оцењујете протеклу годину?

„И у овој години смо били изложени свим оним опасностима и проблемима које доноси ова пандемија. Шта год да радите изложени сте проблемима које овај вирус изазива, па се или бавите спречавањем или последицама оног што он носи са собом. Као и у прошлој години, тако нам је и ове године приоритет био да сачувамо здравље људи, јер све се може заменити осим људског живота, а људи су нам најјачи и најважнији ресурс. И поред свега тога успевамо да функционишемо најбоље што можемо, па могу рећи да је иза нас успешна пословна година”, рекао је директор Лугоња.

Крај године донео је и једно лепо признање, наиме добили сте награду „Капетан Миша Анастасијевић”?

„Признање које ми је додељено није само моје, то је признање за све моје сараднике, за „Паркинг сервис”. Награда која се додељује за запажене резултате у привреди и друштвеном стваралаштву у Србији и региону доказ је да смо успели да се наметнемо као озбиљно и одговорно Предузеће, Предузеће које је присутно у области паркирања у 30 градова и општина у Србији. Наша највећа награда је задовољство грађана”, истакао је Лугоња.

Примећујемо континуирану активност Предузећа на изградњи и реконструкцији паркиралишта у граду...

„Радује ме да можемо да причамо на ту тему, а још више што оваквом активношћу, изградњом нових паркиралишта и реконструкцијом постојећих, подижемо квалитет паркирања, који ће олакшати живот грађанима. Ову годину почели смо изградњом паркиралишта у Улици др Лазе Станојевића - уређен је паркинг простор на коме ништа није рађено деценијама: изграђено је 60 нових паркинг места, асфалтирана нова саобраћајница, обновљена пешачка стаза, уређене зелене површине, постављени су држачи за бицикле и урађена је рампа за особе са инвалидитетом. Уређење паркинга на Булевару ослобођења започели смо у ранијем периоду и наставили и ове године, па смо реконструисали 130 паркинг места, на непарној страни, од Булевара краља Петра Првог до Улице Пап Павла. У току су радови на изградњи паркиралишта у Улици Берислава Берића и на Булевару краља Петра И, на броју 71. Радовима у Улици Берислава Берића добијамо 60 нових паркинг места, биће реконструисано 41 паркинг место, а особама са инвалидитетом обезбедићемо 8 нових паркинг места. Радовима у овој улици биће изграђен нови тротоар на површини од 1.500 квадратних метара. Они који користе бицикл као алтернативни превоз добиће 20 држача за бицикле. Капацитет паркиралишта на Булевару краља Петра Првог је 40 паркинг места, на коме ће се налазити и паркиралиште за бицикле капацитета 10 паркинг места. У току извођења радова биће изграђена и нова јавна расвета, као и атмосферска канализација. Уз ове велике радове поменуо бих и реконструкцију паркинг простора у улицама Косанчић Ивана и Краљевића Марка, а код Института у Сремској Каменици изградили смо стазу за пешаке, која је била неопходна како би грађани који се паркирају на нашем паркиралишту могли безбедно да дођу до Института. У току ове године обновили смо возни парк возилима која ће допринети ефикаснијем и бржем реализовању задатака и послова који су пред нама. Купили смо камион „кипер”, као и комбинована возила ”ДАЦИА DOKKER” и ”ДАЦИА САНДЕРО Н1”, додао је Лугоња.

Да ли можемо да очекујемо да ће у наредном периоду доћи до примене новог начина контроле наплате паркирања?

„У свему што радимо и планирамо, а што је у вези са ИТ сектором, морамо да водимо рачуна да се то може применити и у другим градовима, тј. градовима са којима сарађујемо и који користе наш систем наплате паркирања. Тако је и са новим начином примене контроле плаћања паркирања. То је веома комплексан систем. Све то мора да функционише и у другим мањим градовима и општинама са којима сарађујемо. Реч је о нимало јевтином систему контроле, који мора бити прихватљив и исплатив и у тим срединама. Очекујем да ћемо нови систем контроле паркирања имплементирати следеће године, водећи рачуна о градовима сарадницима. Сарадња са великим бројем градова у Србији је пословни успех, али и наша обавеза и одговорност, а циљ примене новог система је да олакша и убрза рад контролора на терену”, рекао је директор ЈКП Паркинг сервис.

Шта планирате за наредну, 2022. годину?

„У току наредне године наставићемо изградњу паркиралишта. Планирамо извођење радова у Улици др Ивана Рибара, на Булевару ослобођења настављамо радове које смо радили у етапама. Радићемо и паркиралиште у Улици Саве Ковачевића. У току је изградња нове „НС бајк” станице, шеснаесте по реду, а у наредној години прилагодићемо и проширити и остале станице, како бисмо у систем за изнајмљивање могли укључити и тротинете који су све популарнији и све више представљају реалност алтернативног превоза по граду. У процесу подизања аутомобила у прекршају вратићемо покушај уклањања, који ће допринети једноставнијем и ефикаснијем функционисању наше Службе за транспорт. На крају, желео бих да свим вашим читаоцима пожелим све најбоље у Новој години, срећне предстојеће празнике са жељом да их проведу у кругу својих породица”, амбициозан је Стеван Лугоња.

Аутор:
Пошаљите коментар