Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин
- Прво и основно, када дођете у нечију кућу, ред је да вас питају шта бисте пили... Значи, могу да скувам чај од свега и свачега: имам од кантариона, имам моју домаћу липу, имам лишће црног дуда, имам од смокве, има свашта, чак и кукурузно! Имам домаћу зову, ја правио пре две године. И још нешто, ја сам најбољи кувар домаће супер! Имам литру, литру и по од гуске и барено што иде уз то. Иначе, кад кувам супе, ја измешам, па ставим и кокошке или петка, јунетине... Моји рођаци сипају по два-три пута, а мој унук од пет година пре неки дан сипао пет пута, не може да се наједе - поносан је на своје кулинарско умеће наш домаћин Борко Вуковић, некадашњи председник Шатринаца, сав важан показујући нам црвени дрес с натписом „Дневник“ који је добио још пре четири деценије од тадашњег уредника. - Дакле, прво хладне воде, па да кренемо на причу...
Пошаљите коментар
Дневник у вишевековном селу – Тоба (фото)

Дневник у вишевековном селу – Тоба (фото)

12.07.2021. 11:43 11:55