Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin
- Prvo i osnovno, kada dođete u nečiju kuću, red je da vas pitaju šta biste pili... Znači, mogu da skuvam čaj od svega i svačega: imam od kantariona, imam moju domaću lipu, imam lišće crnog duda, imam od smokve, ima svašta, čak i kukuruzno! Imam domaću zovu, ja pravio pre dve godine. I još nešto, ja sam najbolji kuvar domaće super! Imam litru, litru i po od guske i bareno što ide uz to. Inače, kad kuvam supe, ja izmešam, pa stavim i kokoške ili petka, junetine... Moji rođaci sipaju po dva-tri puta, a moj unuk od pet godina pre neki dan sipao pet puta, ne može da se najede - ponosan je na svoje kulinarsko umeće naš domaćin Borko Vuković, nekadašnji predsednik Šatrinaca, sav važan pokazujući nam crveni dres s natpisom „Dnevnik“ koji je dobio još pre četiri decenije od tadašnjeg urednika. - Dakle, prvo hladne vode, pa da krenemo na priču...
Pošaljite komentar
Dnevnik u viševekovnom selu – Toba (foto)

Dnevnik u viševekovnom selu – Toba (foto)

12.07.2021. 11:43 11:55