clear sky
25°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

У Партизану верују у победу у дербију: Да се закува првенство

06.04.2021. 14:57 14:59
Пише:
Извор: Youtube Printscreen

Одличном серијом од 17 узастопних победа у првенству фудбалери Партизана показали су да су кадри да се боре за титулу.

Тренутни заостатак за Црвеном звездом је девет бодова, али у случају победе над црвено-белима био би знатно подношљивији, самим тим ,,парни ваљак“ био би конкурентнији у шампионској трци. Изабраници Александра Станојевића сутра гостују на стадиону ,,Рајко Митић“, у 164. вечитом дербију и надају се тријумфу.

- Утакмица која може, а и не мора одлучити првенство. Уколико Звезда слави све је готово, уколико то учинимо ми: све је у игри. Желимо победу, потпуно смо посвећени томе, али ту се на заустављају наше амбиције. Много смо велики клуб да би се задовољавали само тријумфом над ,,вечитим ривалом“. Желимо и после тога да побеђујемо и да освојимо титулу. Дакле, најбитније утакмица за нас: бити или не бити – рекао је тренер црно-белих Александар Станојевић.

Тренер црно-белих у два мандата на клупи Партизана има позитиван биланс у дербијима. Добио их је чак пет, а изгубио само један.

- Шта је било раније, а шта је сад: није за поређење. Сваки дерби је нова прича, доноси нешто ново. У последње време дуели са Црвеном звездом углавном су се завршавали без победника; значи да су тврди и да су екипе ту негде. Сада је нови дуел и видећемо хоће ли се то променити.

Александар Станојевић зна одакле прети највећа опасност његовој екипи.

- То је по левој страни, где Катаи и Иванић одлично сарађују са Родићем. Све су то одлични играчи и мораћемо им посветити пуну пажњу.


Стојковић: Пресудан меч

Адут црно-белих на сутрашњој утакмици може бити Владимир Стојковић, који је у последњих шест дербија примио само један гол.

- Питали су ме да ли је добро за мене што неће бити навијача Црвене звезде, а ја сам им одговорио да ме то не знанима и да сам и са њима на трибинама ретко примао голове. Потпуно ми је свеједно, више размишљам како ћемо одиграти меч – рекао је капитен црно-белих.

Потом се искусни голман осврнуо и на сам дерби.

- Нема ту шта пуно да се прича: ако победимо у трци смо за титулу, ако изгубимо нисмо. Дакле, морамо дати све од себе како бисмо освојили сва три бода – поручио је популарни Стојке.


Упркос свему млади стручњак посвећен је само својој екипи.

-Наравно да имамо свој стил, желимо да се наметнемо, међутим, зависи како ће Звезда играти. Сигурно овај меч неће бити као неки други у првенству.

У последњих осам ,,вечитих дербија“ Партизан је поражен само једном. То значи да су на психолошком плану његови играчи у предности, што може бити пресудно.

- Врло важан податак, који говори како ми прилазимо овим дуелима. Искристала се генерација која уме да изнесе такве утакмице, да у њима да све од себе. Зато ја кажем да Звезда никад неће бити доминатна у односу на нас јер мора да добије седам, осам дербија узастопно да би се то десило. Сигуран сам да скоро неће дочекати такав низ.

Станојевић има три дилеме пред вечерашњи дерби.

- Сви су здрави, спремни, у конкуренцији за тим. Углавном знам ко ће почети, али за три позиције још нисам начисто. Није то никаква камуфлажа већ је заиста тако. Видећемо ко ће на крају истрчати на терен.

Партизанов адут може бити и енергија коју сјајни стручњак шаље са клупе.

- Сви смо спонтани. Као деца Партизана имамо потпуно другачију емоцију. Играмо са емоцијом, морамо тако због својих навијача. За овакве сусрете нема потребе ништа додатно да радим у разговору са играчима. Мотивациони део ми је најлакше да припремим – поручио је Александар Станојевић.

Утакмица се игра сутра од 18 часова на стадиону „Рајко Митић“.

И. Лазаревић

Аутор:
Пошаљите коментар
Ванредно коло у Суперлиги: Све у знаку 164. вечитог дербија

Ванредно коло у Суперлиги: Све у знаку 164. вечитог дербија

06.04.2021. 10:33 10:35