Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

U Partizanu veruju u pobedu u derbiju: Da se zakuva prvenstvo

06.04.2021. 14:57 14:59
Piše:
Izvor: Youtube Printscreen

Odličnom serijom od 17 uzastopnih pobeda u prvenstvu fudbaleri Partizana pokazali su da su kadri da se bore za titulu.

Trenutni zaostatak za Crvenom zvezdom je devet bodova, ali u slučaju pobede nad crveno-belima bio bi znatno podnošljiviji, samim tim ,,parni valjak“ bio bi konkurentniji u šampionskoj trci. Izabranici Aleksandra Stanojevića sutra gostuju na stadionu ,,Rajko Mitić“, u 164. večitom derbiju i nadaju se trijumfu.

- Utakmica koja može, a i ne mora odlučiti prvenstvo. Ukoliko Zvezda slavi sve je gotovo, ukoliko to učinimo mi: sve je u igri. Želimo pobedu, potpuno smo posvećeni tome, ali tu se na zaustavljaju naše ambicije. Mnogo smo veliki klub da bi se zadovoljavali samo trijumfom nad ,,večitim rivalom“. Želimo i posle toga da pobeđujemo i da osvojimo titulu. Dakle, najbitnije utakmica za nas: biti ili ne biti – rekao je trener crno-belih Aleksandar Stanojević.

Trener crno-belih u dva mandata na klupi Partizana ima pozitivan bilans u derbijima. Dobio ih je čak pet, a izgubio samo jedan.

- Šta je bilo ranije, a šta je sad: nije za poređenje. Svaki derbi je nova priča, donosi nešto novo. U poslednje vreme dueli sa Crvenom zvezdom uglavnom su se završavali bez pobednika; znači da su tvrdi i da su ekipe tu negde. Sada je novi duel i videćemo hoće li se to promeniti.

Aleksandar Stanojević zna odakle preti najveća opasnost njegovoj ekipi.

- To je po levoj strani, gde Katai i Ivanić odlično sarađuju sa Rodićem. Sve su to odlični igrači i moraćemo im posvetiti punu pažnju.


Stojković: Presudan meč

Adut crno-belih na sutrašnjoj utakmici može biti Vladimir Stojković, koji je u poslednjih šest derbija primio samo jedan gol.

- Pitali su me da li je dobro za mene što neće biti navijača Crvene zvezde, a ja sam im odgovorio da me to ne znanima i da sam i sa njima na tribinama retko primao golove. Potpuno mi je svejedno, više razmišljam kako ćemo odigrati meč – rekao je kapiten crno-belih.

Potom se iskusni golman osvrnuo i na sam derbi.

- Nema tu šta puno da se priča: ako pobedimo u trci smo za titulu, ako izgubimo nismo. Dakle, moramo dati sve od sebe kako bismo osvojili sva tri boda – poručio je popularni Stojke.


Uprkos svemu mladi stručnjak posvećen je samo svojoj ekipi.

-Naravno da imamo svoj stil, želimo da se nametnemo, međutim, zavisi kako će Zvezda igrati. Sigurno ovaj meč neće biti kao neki drugi u prvenstvu.

U poslednjih osam ,,večitih derbija“ Partizan je poražen samo jednom. To znači da su na psihološkom planu njegovi igrači u prednosti, što može biti presudno.

- Vrlo važan podatak, koji govori kako mi prilazimo ovim duelima. Iskristala se generacija koja ume da iznese takve utakmice, da u njima da sve od sebe. Zato ja kažem da Zvezda nikad neće biti dominatna u odnosu na nas jer mora da dobije sedam, osam derbija uzastopno da bi se to desilo. Siguran sam da skoro neće dočekati takav niz.

Stanojević ima tri dileme pred večerašnji derbi.

- Svi su zdravi, spremni, u konkurenciji za tim. Uglavnom znam ko će početi, ali za tri pozicije još nisam načisto. Nije to nikakva kamuflaža već je zaista tako. Videćemo ko će na kraju istrčati na teren.

Partizanov adut može biti i energija koju sjajni stručnjak šalje sa klupe.

- Svi smo spontani. Kao deca Partizana imamo potpuno drugačiju emociju. Igramo sa emocijom, moramo tako zbog svojih navijača. Za ovakve susrete nema potrebe ništa dodatno da radim u razgovoru sa igračima. Motivacioni deo mi je najlakše da pripremim – poručio je Aleksandar Stanojević.

Utakmica se igra sutra od 18 časova na stadionu „Rajko Mitić“.

I. Lazarević

Autor:
Pošaljite komentar
Vanredno kolo u Superligi: Sve u znaku 164. večitog derbija

Vanredno kolo u Superligi: Sve u znaku 164. večitog derbija

06.04.2021. 10:33 10:35