У организацији Винске академије Србије курс о производњи божанског пића
Шестодневни курс о производњи вина у организацији Винске академије Србије почиње 12. марта у Сремским Карловцима, а рок за пријављивање истиче два дана раније, 10. марта.
Како каже оснивач и председник Винске академије Србије Љубица Радан, курс је намењен малим произвођачима вина и аматерима који своју страст и љубав према том пићу желе да употпуне и самом производњом.
Кроз курс полазници ће стећи основна знања за самосталну производњу. Поред занања о производном процесу, полазници ће научити како да оцењују вина односно како да препознају квалитет, мане и недостатке у вину кроз дегустацију многобројних узорака који ће пробати током целог курса.
Историја винарства и виноградарства, основне компоненте грожђа и где се налазе, када је грожђе спремно за прераду, примарна прерада белог и црног грожђа, заштита шире од оксидације, адитиви, потребна и препоручена мерења, корекције, мацерација, ензими, јабучно-млечна фермантација – само су неке од тема о којима ће бити речи на курсу.
Цена курса је 45.000 динара, а у њу су укључени материјал, предавања и вина за дегустацију током свих предавања.
Обука се одржава на Институту за виноградарство у Сремским Карловцима.
Више информација може се видети на сјату https://vinskaakademija.com/.