U organizaciji Vinske akademije Srbije kurs o proizvodnji božanskog pića
Šestodnevni kurs o proizvodnji vina u organizaciji Vinske akademije Srbije počinje 12. marta u Sremskim Karlovcima, a rok za prijavljivanje ističe dva dana ranije, 10. marta.
Kako kaže osnivač i predsednik Vinske akademije Srbije Ljubica Radan, kurs je namenjen malim proizvođačima vina i amaterima koji svoju strast i ljubav prema tom piću žele da upotpune i samom proizvodnjom.
Kroz kurs polaznici će steći osnovna znanja za samostalnu proizvodnju. Pored zananja o proizvodnom procesu, polaznici će naučiti kako da ocenjuju vina odnosno kako da prepoznaju kvalitet, mane i nedostatke u vinu kroz degustaciju mnogobrojnih uzoraka koji će probati tokom celog kursa.
Istorija vinarstva i vinogradarstva, osnovne komponente grožđa i gde se nalaze, kada je grožđe spremno za preradu, primarna prerada belog i crnog grožđa, zaštita šire od oksidacije, aditivi, potrebna i preporučena merenja, korekcije, maceracija, enzimi, jabučno-mlečna fermantacija – samo su neke od tema o kojima će biti reči na kursu.
Cena kursa je 45.000 dinara, a u nju su uključeni materijal, predavanja i vina za degustaciju tokom svih predavanja.
Obuka se održava na Institutu za vinogradarstvo u Sremskim Karlovcima.
Više informacija može se videti na sjatu https://vinskaakademija.com/.