clear sky
10°C
23.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0531
usd
108.1722
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

РК Петроварадин обратио се јавности: Хуманитарац Бајшански узео џепарац

04.03.2021. 10:53 18:33
Пише:
Фото: Ј. Галић

Током prеthodna два-три месеца Рукометни клуб Петроварадин прошао је кроз буран период.

Имајући у виду да су се у јавности појавиле опречне информације, представници бивше и садашње управе, Радован Брацановић и Бранислав Страјнић, уз подршку рукометашица, одржали су конференцију за медије у жељи да јавност обавести о актуелним дешавањима.

- До сада нисмо хтели да се обраћамо јавности, иако је за то било разлога. Сада, када смо изабрали ново руководство и консолидовали редове осетили смо потребу да предочимо чињенично стање. Наиме, крајем децембра је одржана нелегална и нелегитимна клупска Скупштина на којој је наводно био изабран за председника Горан Бајшански, који се иначе бави хуманитарним послом. Као прво, Скупштина није заказана по Статуту, као друго није имала ни кворум (било присутно осам уместо 10 делегата), тако да Бајшанси није добио мандат - појаснио је бивши председник УО Радован Брацановић.

Према његовим речима, Бајшански се, уз помоћ неких људи из клуба, дочепао печата, оверио је тај записник и АПР довео у заблуду, па је тек после трећег покушаја, 30. децембра 2020. године, успео да се упише као заступник. Легитимна управа са Радованом Бронзом на челу сазвала је Скупштину, изабрала Радована Брацановића за председника, који је у АПР уписан 13. јануара.

- За то кратко време Горан Бајшански, као одговорно лице, је са трезорског рачуна, у жељи да средства присвоји, пребацио 600.000 динара буџетских средстава добијених од Министарства омладине и спорта, на школицу спорта Спортистимо Ненада Радонића. Схвативши да је то тешко кривично дело, Радонић је вратио средства на рачун РК Петроварадин. Бајшански је, као најлакши облик, отворио основ сумње за кривично дело послуге и покушаја утаје. Ни то није било довољно, већ је буџетска средства Града Новог Сада у висини од 200.000 динара усмерио на Консалтинг агенцију за наводну куповину 200 мајица, које нико од нас у клубу није видео. Све то је успео да уради за неколико дана док је званично био заступник.

Запитао је Брацановић - шта би било да је Бајшански имао више времена?

- Да би замаскирао своја недела, на друштвеним мрежама непрестано напада легитимно изабрано руководство РК Петроварадин, Бронзу и мене. Ни то није било довољно, па због утврђивања чињеничног стања сада напада и Градски спортски савез Новог Сада. Боље да снагу чува за доказивање своје невиности, за фалсификате, утају, послугу... - сматра бивши председник УО Петроварадина Брацановић.

На питање новинара да прокоментарише наводе Горана Бајшанског да је управо Управа са Брацановићем на челу одржала нелегитимну Скупштину, да је неслужбено и неовлашћено употребила печат и да је покренуо оптужницу, он је одговорио:

- Пријавили смо све одговарајућим инспекцијама, сада чекамо њихове одговоре и ко је у праву. За сада смо већ добили одговоре неких инспекција и све иду у нашу корист и потврда да смо радили у складу са Статутом и по закону. Још ниједна тужба или оптужница није стигла до нас.

У име нове управе новинарима се обратио Бранислав Страјнић.

- Нова управа покренула је многа питања и желимо клуб да поставимо на виши ниво него што је то било у последњих неколико година. Није коректно да коментаришем ова последња дешавања пошто нисам био присутан и нисам детаљно упознат с тим. Заузели смо став да у клуб уђу све врсте инспекција - надзорничке, спортске и финансијске и провере пословање. Сви они који су злоупотребили положај требало би да одговарају - рекао је Страјнић.

Јово Галић

Аутор:
Пошаљите коментар
Ратко Роган на челу РК Петроварадин

Ратко Роган на челу РК Петроварадин

03.03.2021. 08:37 08:39