Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

RK Petrovaradin obratio se javnosti: Humanitarac Bajšanski uzeo džeparac

04.03.2021. 10:53 18:33
Piše:
Foto: J. Galić

Tokom prethodna dva-tri meseca Rukometni klub Petrovaradin prošao je kroz buran period.

Imajući u vidu da su se u javnosti pojavile oprečne informacije, predstavnici bivše i sadašnje uprave, Radovan Bracanović i Branislav Strajnić, uz podršku rukometašica, održali su konferenciju za medije u želji da javnost obavesti o aktuelnim dešavanjima.

- Do sada nismo hteli da se obraćamo javnosti, iako je za to bilo razloga. Sada, kada smo izabrali novo rukovodstvo i konsolidovali redove osetili smo potrebu da predočimo činjenično stanje. Naime, krajem decembra je održana nelegalna i nelegitimna klupska Skupština na kojoj je navodno bio izabran za predsednika Goran Bajšanski, koji se inače bavi humanitarnim poslom. Kao prvo, Skupština nije zakazana po Statutu, kao drugo nije imala ni kvorum (bilo prisutno osam umesto 10 delegata), tako da Bajšansi nije dobio mandat - pojasnio je bivši predsednik UO Radovan Bracanović.

Prema njegovim rečima, Bajšanski se, uz pomoć nekih ljudi iz kluba, dočepao pečata, overio je taj zapisnik i APR doveo u zabludu, pa je tek posle trećeg pokušaja, 30. decembra 2020. godine, uspeo da se upiše kao zastupnik. Legitimna uprava sa Radovanom Bronzom na čelu sazvala je Skupštinu, izabrala Radovana Bracanovića za predsednika, koji je u APR upisan 13. januara.

- Za to kratko vreme Goran Bajšanski, kao odgovorno lice, je sa trezorskog računa, u želji da sredstva prisvoji, prebacio 600.000 dinara budžetskih sredstava dobijenih od Ministarstva omladine i sporta, na školicu sporta Sportistimo Nenada Radonića. Shvativši da je to teško krivično delo, Radonić je vratio sredstva na račun RK Petrovaradin. Bajšanski je, kao najlakši oblik, otvorio osnov sumnje za krivično delo posluge i pokušaja utaje. Ni to nije bilo dovoljno, već je budžetska sredstva Grada Novog Sada u visini od 200.000 dinara usmerio na Konsalting agenciju za navodnu kupovinu 200 majica, koje niko od nas u klubu nije video. Sve to je uspeo da uradi za nekoliko dana dok je zvanično bio zastupnik.

Zapitao je Bracanović - šta bi bilo da je Bajšanski imao više vremena?

- Da bi zamaskirao svoja nedela, na društvenim mrežama neprestano napada legitimno izabrano rukovodstvo RK Petrovaradin, Bronzu i mene. Ni to nije bilo dovoljno, pa zbog utvrđivanja činjeničnog stanja sada napada i Gradski sportski savez Novog Sada. Bolje da snagu čuva za dokazivanje svoje nevinosti, za falsifikate, utaju, poslugu... - smatra bivši predsednik UO Petrovaradina Bracanović.

Na pitanje novinara da prokomentariše navode Gorana Bajšanskog da je upravo Uprava sa Bracanovićem na čelu održala nelegitimnu Skupštinu, da je neslužbeno i neovlašćeno upotrebila pečat i da je pokrenuo optužnicu, on je odgovorio:

- Prijavili smo sve odgovarajućim inspekcijama, sada čekamo njihove odgovore i ko je u pravu. Za sada smo već dobili odgovore nekih inspekcija i sve idu u našu korist i potvrda da smo radili u skladu sa Statutom i po zakonu. Još nijedna tužba ili optužnica nije stigla do nas.

U ime nove uprave novinarima se obratio Branislav Strajnić.

- Nova uprava pokrenula je mnoga pitanja i želimo klub da postavimo na viši nivo nego što je to bilo u poslednjih nekoliko godina. Nije korektno da komentarišem ova poslednja dešavanja pošto nisam bio prisutan i nisam detaljno upoznat s tim. Zauzeli smo stav da u klub uđu sve vrste inspekcija - nadzorničke, sportske i finansijske i provere poslovanje. Svi oni koji su zloupotrebili položaj trebalo bi da odgovaraju - rekao je Strajnić.

Jovo Galić

Autor:
Pošaljite komentar
Ratko Rogan na čelu RK Petrovaradin

Ratko Rogan na čelu RK Petrovaradin

03.03.2021. 08:37 08:39