broken clouds
21°C
19.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Трампов говор пратило 21,6 милиона Американаца

29.08.2020. 08:32 08:38
Пише:
Извор: Tanjug (AP Photo/Alex Brandon, File)

ЛОС АНЂЕЛЕС: Око 21,6 милиона Американаца пратило је говор председника Доналда Трампа на завршној вечери Националне конвенције Републиканске партије, који је одржао испред Беле куће, што је мање од броја гледалаца говора његовог демократског противкандидата Џоа Бајдена, показују прелиминарни резултати агенције за праћење ТВ рејтинга Нилсен (Ниелсен).

Како, међутим, наводи Ројтерс, позивајући се на Си-Ен-Ен, тај број може бити већи када се прикупе сви подаци, укључујући и број гледалаца који су слушали говор онлајн.

Говор бившег потпредседника Џоа Бајдена на Националној конвенцији демократа, када је прихватио председничку номинацију странке, пратило је 24,6 милиона Американаца.

Обе конвенције одржабне су скоро виртуално због пандемије корона вируса.

Нилсен подсећа да је Трампов говор у коме је прихватио председничку номинацију републиканаца 2016. године пратило 32,2 милиона гледалаца.

Демонстранте у Вашингтону назвао разбојницима

Председник САД назвао је разбојницима људе који су синоћ протестовали у Вашингтону, док је из Беле куће држао говор поводом прихватања номинације за председника на Републиканској националној конвенцији.

Обраћајући се присталицама у Њу Хемпширу, Трамп је рекао да су људи који су присуствовали његовом говору у Белој кући "наишли на гомилу разбојника. То нису били пријатељски ресположени демонстранти. Били су лупежи", преноси АП.

Демонстранти против Трампа протестовали су испред Беле куће док је Трамп држао свој говор, трубећи сиренама.

Након тога, гомила демонстраната окружила је републиканског сенатора Ранд Пола док је напусатао Белу кућу.

Видео објављен на мрежи приказује гомилу која окружује Пола и његову супругу и полицију.


Пелоси само хоће да спаси демократске државе

Амерички председник Доналд Трамп оценио је да председавајућа Представничким домом Ненси Пелоси само жели да спасе државе у којима су на власти демократе.

Трамп је то изјавио након што је Пелоси оценила да предлог Беле куће о потрошњи 1,3 хиљаде милијарди долара за превазилажење економске кризе изазване пандемијом корона вируса неће бити довољан да се задовоље потребе америчких радника и породица.

Пелоси је у саопштењу навела да се нада да ће републиканци сести за преговарачки сто и прихватити понуду демократа да се издвоји 2,2 хиљаде милијарди долара, преноси Ројтерс.

Мој утисак је да она не жели да даје било какве стимулансе, већ да спасе државе којима демократе лоше управљају, рекао је Трамп.


Један мушкарац више пута виче, „изговорите њено име“, алудирајући на Бреону Тејлор, црнкињу коју је полиција убила у марту у држави Кентаки, држави коју Пол представља. Ни у једном тренутку се не види да је Пол физички нападнут, наводи агенција.

Трамп је похвалио вашингтонску полицију због заштите Пола, али је критиковао демократску градоначелницу Мјуриел Баусер због, како је рекао, "лоших упутстава" које је дала полицији.

Као и многи други амерички градови, и Вашингтон и улице у близини Беле куће били су поприште честих демонстрација против полицијске бруталности и расизма откако је Џорџа Флојда, црнца, убио бели полицајац из Минеаполиса који је клечао на његовом врату скоро девет минута.

Ове недеље град Кеноша у држави Висцонсин потресају грађански немири и насиље након што је полиција тамо пуцала и ранила црнца, Џејкоба Блејка, испред његово троје деце.

Трамп, који у склопу своје предизборне кампање за за реизбор у новембру себе представља као чувара реда и закона, позвао је на снажно сузбијање протеста.

Аутор:
Пошаљите коментар
Трамп: Увешћемо царине свакој компанији која напусти САД

Трамп: Увешћемо царине свакој компанији која напусти САД

28.08.2020. 14:37 14:40