clear sky
13°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Лутовац отказао седницу, незадовољни имали "свој" ГО

21.06.2020. 16:02 17:36
Пише:
Извор: TANJUG / NIKOLA ANDJIĆ

Незадовољни чланови Демократске странке данас су одржали "своју" седницу Главног одбора и за заменика председника странке изабрали Драгослава Шумарца досадашњег потпредседника ДС.

Шумарац је на "седници ГО", која је одржана на степеништу у холу Мадленијанума, позвао чланове да се изјасне о одржавању изборне скупштине, на којој би се изабрало ново рууководство странке.



Термин одржавања изборне скупштине одредиће организациони одбор, на чијем је челу Вида Огњеновић.



Такође, је смењен председник Извршног одбора ДС Душан Констадиновић и секретар ИО Дарко Симић, односно распуштен је ИО странке.



На седници на степеништу били су Александра Јерков, Балша Божовић, Радослав Милојичић - Кена, Бранислав Лечић, Драган Шутановац, односно они чланови који су већ дуже време изражавали незадовољство начином на који Зоран Лутовац води странку.

Prеthodno је седница Главног одбора Демократске странке отказана, јер две супротстављење струје нису успеле да усагласе ставове, а председник странке Зоран Лутовац рекао је да није било услова да детаљније представи извештај о раду, додавши да је суштина да је странка одбрањена од "насртаја Александра Вучића и напредњака".

Успели смо да останемо доследни пред грађанима, вратили смо кредибилиет и спремни смо да их предводимо после 21. јуна и да наставимо реформе, рекао је Лутовац новинарима.

Лутовац је истакао да нико у странци не бежи од изборне скупштине, нити он инсистира да испуни цео мандат на месту председника, али је пре скупштине неопходно извршити неке промене у Статуту странке, који је прављен када је ДС имала 20 одсто подршке.

Лутовац је рекао да је Бранислав Лечић члан странке само када су Главни одбори, док Алекандра Јерков и Балша Божовић желе да странку воде на стари начин и да се одлуке доносе ван Председништва, Главног одбора и свих других страначких органа.


Позлило секретарици

О атмосфери на Главном одбору ДС сведочи и то што је отпуштена секретарица председника странке Зорана Лутовца, Ивана Мијатовић, пала у несвест.

Њој је, током општег метежа око бине, позлило.

Потпредседица ДС Драгана Ракић, након што су две струје нису могле да се договоре, прогласила паузу од 20 минута.


Највеће нелагање између две стране било је због списка чланова ГО и ко врши њихову верификацију.

Потпредседник ДС Драгослав Шумарац рекао је за Танјуг да је верификацију чланова ГО увек вршио секретаријат, те да је на седници Председништва руководство странке одредило "своју верификациону комисију".

Шумарац је рекао да је руководство дало списак ко може да уђе у Мадленијанум, то јест кога смеју да пуштају.

Додао је да је са председником странке покушао да нађе компромис, али да није успео.

На питање да ли ће се одржати седница ГО, Шумарац је рекао да покушава на помирљив начин да дође до тога, и сматра да треба да се усвоји само једна тачка, а то је заказивање изборне скупштине на којој би се бирало руководство странке.

 

Потпредседница ДС Драгана Ракић одбацила је тврдње Шумарца и за Танјуг рекла да не постоји приватна верификациона комисија председника странке, наводећи да постоји само једина законита и легална, а њу, како каже, одређује Преседништво по статуту ДС-а.

"Председништво је то које организује ГО, а људи који су запослени у централи само спроводе оно што им Председништво делегира".

Она тврди да су они били спречени да уђу у Мадленијануим и да су их дочекали хулигани које је неко унајмио.

Ово су нечувене сцене у ДС, рекла је она.

У једном тренутку Лутовац је изашао из Мадленијанума.

Један део чланова му је узвикивао: Зоране, Зоране, а други су му упућивали увреде.

 

Аутор:
Пошаљите коментар
Уочи ГО ДС напето, умало туча, Лутовац тражио интервенцију полиције

Уочи ГО ДС напето, умало туча, Лутовац тражио интервенцију полиције

21.06.2020. 10:53 12:10