overcast clouds
17°C
21.09.2024.
Нови Сад
eur
117.062
usd
104.8191
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

НАКОН ОСАМ ГОДИНА Кристијан Голубовић сутра излази из затвора

15.04.2020. 10:41 10:42
Пише:
Извор: Youtube Printscreen

НОВИ САД: Александар Кристијан Голубовић (51) сутра ће се наћи на слободи, пошто му тога дана истиче казна од осам година затвора, на коју је био осуђен због трговине дрогом, потврдио је за „Дневник” његов адвокат Гвозден Гргур.

Голубовић је одслужио казну у потпуности, није имао скраћење нити умањење ни један једини дан.

Голубовић је, подсетимо, био ухапшен због организовања криминалне групе која је трговала хероином од почетка августа 2009. до 16. јануара 2010., када је ухапшен испред Цркве светог Марка у Београду. Полиција је тога дана запленила 125 грама мешавине хероина и парацетамола, као и један пиштољ.

Пред судом, Кристијан се бранио да није шверцовао дрогу из Новог Пазара, већ да је набављао ћевапе и парфеме.

У међувремену Голубовић је три пута подносио молбу за условни отпуст, које су му одбијене па је остао иза решетака пожаревачке „Забеле”, где је казну издржавао у затвореном затворском режиму.

Ни када је испунио први услов за превремени отпуст, јер је издржао две трећине затворске казне, Голубовић није пуштен, јер није добио позитивно мишљење затвора. Он је вишеструки повратник у извршењу разних кривичних дела – осуђиван је шест пута.

Голубовић је у притвору, који му је урачунат у затворску казну, најпре провео три и по године, после чега је пуштен да се брани са слободе, током које је учествовао у ријалити програмима. Након што је правоснажно осуђен у новембру 2014. године, још годину и по је успевао да одлаже издржавање казне у затвору због рођења детета и уговора с ријалити програмима.

Када му је одбијена и пета молба за одлагање извршења казна, на робију је отишао  у марту 2016.


Ухапшен због дроге јануара 2010.

Голубовић је 16. јануара 2010.  заједно са својом мајком Миланком и четири члана криминалне групе ухапшен под сумњом да дуже време тргује наркотицима на релацији Нови Пазар — Београд.

У децембру 2013. пуштен је из притвора да се брани са слободе. Суд му је 15. јануара 2014. изрекао јединствену казну затвора од 14 година. Голубовић је осуђен на 12 година због трговине дрогом на релацији Београд — Нови Пазар, а од раније има пресуду којом му је због недозвољеног држања оружја изречена казна затвора од две године и три месеца. Ипак, 19. новембра 2014. Апелациони суд у Београду смањио му је казну са 14 на осам година затвора, која му сутра истиче.


Голубовић је познат и као један од ретких преживелих из документарног филма о криминалцима „Видимо се у читуљи”, који је снимљен почетком деведесетих година прошлог века.

Рођен је у Минхену као дете српских гастарбајтера Србољуба и Миланке Голубовић. Мајка Миланка је радила као стјуардеса у ЈАТ-у. Отац Србољуб је пре Кристијановог рођења одведен на служење доживотне робије, због оружане пљачке са смртним исходом; Кристијан је први пут видео оца кад је већ кренуо у основну школу. Србољуб је служио казну и на Голом отоку. Кристијанов кум је био Љуба Земунац, објављено је на Википедији.

У другој половини осамдесетих Кристијан се појавио у Београду. По повратку из Немачке са мајком и сестром живео је на Звездари, а потом на Вождовцу. У децембру 1987. године починио је прво кривично дело, због ког је регистрован у суду и градској полицији. У Болечу је, наиме, пепељаром у кафани претукао једног госта. Две године касније, у октобру, у клубу „Бранко Крсмановић” изазвао је тучу с пуцњавом.

Године 1989. заподео је тучу са Славком Мијовићем, званим Мија Пијук, испред некадашње дискотеке „Лув”.

Доста пажње је привукао када је у раним јутарњим часовима 25. фебруара 1990. године са кратежом ушао у „Мажестик”, те натерао госте да легну на под, испалио неколико хитаца у плафон и побегао.

После препада у „Мажестику” побгао је у Немачку, али су га тамо сачекали греси из ране младости, због којих је морао да проведе три године у малолетничком затвору у Диселдорфу.

После одслужене казне, Голубовић је у време санкција 1993. године изручен СР Југославији због дела почињених у периоду између 1988. и 1990. године. Једно време је провео у централном затвору.

М. Вујачић

М. Бозокин

 

Аутор:
Пошаљите коментар