overcast clouds
15°C
20.09.2024.
Нови Сад
eur
117.058
usd
105.2585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Од данас скраћено радно време продавница, пошти, банака, пијаца

18.03.2020. 16:52 18:31
Пише:
Извор: pixabay.com

БЕОГРАД: У складу са новим мерама Владе Србије о ограничењу кретања грађана у циљу сузбијања корона вируса од данас продавнице мешовите робе и прехрамбених производа, пекаре, угоститељски објекти, банке, поште и градске пијаце раде према измењеном радном времену.

Највећи број подавница Макси, Темпо и Shop&Go у наредном периоду радиће према скраћеном радном времену од 8 до 18 часова од понедељка до суботе, а недељом до 15 часова, док ће веће продавнице недељом бити отворене до 18 часова.

Компанија ''Лидл'' обавестила је потрошаче да ће због новонастале ситуације радно време свих ''Лидл'' продавница до даљег бити од 8 до 18 часова сваког дана.

Ново радно време увео је и малопродајни ланац Меркатор-С у оквиру кога послују ИДЕА, Рода и Меркатор Хипермаркети са укупно 323 малопродајна објекта.

Од понедељка до суботе, 304 продавнице у оквиру тог ланца радиће до 18 часова, а њих 19 биће отворене до 15 часова. 

Недељом ће 255 објеката широм Србије радити до 18 часова, а њих 67 до 15 часова.

Из компаније Меркатор поручују потрошачима да информације о појединачним радним временима ИДЕА продавница, Рода маркета или Меркатор хипермаркета потраже на сајтовима idea.rs i roda.rs. 

Апотекарска установа „Лили Дрогерије“ увела је ново радно време током ванредног стања, па ће широм Србије радити радним данима од 8 до 20 часова, док је суботом радно време у већини дрогерија од 8 до 15 часова.

Дежурне апотеке радним данима и суботом биће на адресама Димитрија Туцовића 1А у Панчеву и Крушедолска 1 у Београду.

На сајту Ушће Шопинг центра наведено је да ће радно време локала и киоска бити од 12 до 20 часова, да ће супермаркет радити од 9 до 20 часова, а апотека и дрогерије од 10 до 20 часова.

Радно време локала у Стадион Шопинг центру је од 12 до 18 часова, мегамаркета од 8 до 18 часова, а апотеке и дрогерије од 10 до 18 часова.

У обавештењу на сајту тог центра наводи се да ће експозитура Addiko банке, која је у том центру, радити од 9 до 17 часова.

Управа шопинг центра Променада у Новом Саду донела је одлуку да ограничи радно време од 10 до 18 часова.

Поменуте мере морају да поштују сви посетиоци, као и запослени у малопродајним објектима, киосцима и техничким службама шопинг центра.

Осим измењеног радног времена шопинг центра, до даљњег неће радити биоскоп Синеплекс Променада и Про Фитнес Центар, док ће супермаркет Универекспорт и апотека Гален Фарм радити од 9 до 18 часова.

Градске пијаце радиће по измењеном режиму све док у Србији траје ванредно стање.

Све пијаце које се налазе у сиситему "Градских пијаца" радиће свакодневно у периоду од 8 до 15 часова, почев од данас.

Од данас и све експозитуре НЛБ Банке у Србији раде скраћено, од 9 до 14 часова.

У саопштењу се наводи да је то још једна мера коју НЛБ Банка реализује како би допринела борби против ширења корона вируса у Србији.

Радно време скраћено је и у поштама, а оне које су до сада радиле током целог дана радиће од 10 до 17 часова, а суботом од 10 до 14 часова.

Радно време пошти које раде недељом биће од 10 до 14, а Главна пошта у Таковској улици у Београду радиће радним данима од 10 до 17 часова и викендом од 10 до 14 часова.

Компанија Телеком саопштила је да је предузела све мере како би олакшали коришћње услуга и пружили максималну заштиту и информисаност током ванредног стања.

Како се наводи, пословнице ће радити са измењеним радним временом, док ће корисници и даље моћи да све жељене информације добију путем сајта, позивом контакт центра на број 0800 100 100, као и путем друштвених мрежа.

Аутор:
Пошаљите коментар