scattered clouds
8°C
21.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0199
usd
107.9121
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Суперлига: Инђија ремизирала са Звездом на домаћем терену

26.02.2020. 16:42 17:32
Пише:
Фото: ФК Црвена звезда

Фудбалери Инђије одиграли су 1:1 (1:0) са Црвеном звездом на свом стадиону у 23. колу Суперлиге.

Инђија је у меч ушла са појачаном одбраном, а Звезда није од старта могла да успостави игру какву жели. Имали су црвено-бели контролу лопте, али тешко су пробијали згуснуту одбрану домаћина. Ипак, пас Вељка Николића ка Жељку Гаврићу у шеснаестерцу био је добар, али је крилни играч Звезде са десетак метара шутирао право у голмана Прековића. Вулић је у 12. минуту добро извео прекид, Вукановић је вратио на другој стативи лопту у средину, али су одбрамбени играчи домаћина отклонили опасност. Нови добар центаршут Вулића из прекида у 18. минуту ишао је на други стативу одакле Радован Панков није успео да лопту спроведе у мрежу.

Црвено-бели нису успевали да наметну ни јачи ритам игре јер је домаћин фауловима прекидао сваки озбиљнији покушај. Покушао је Бен са 18 метара да затресе мрежу, али је Прековић успео да одбрани његов ударац у 33. минуту. Инђија је из прве шансе дошла у вођство у 36. минуту. Неопрезни су били дефанзивци Црвене звезде, дозволили су Огнејну Красићу да им се прикраде, уђе у празан простор, искористи добар пас Видића и савлада Борјана са осам метара. Домаћин је вођство бранио не бирајући средства, али Звезда из бројних прекида није успела да угрози њихов гол.

Реаговао је тренер Дејан Станковић на полувремену, на терен је послао Милана Павкова и Матеа Гарсију, појачао је максимално офанзиву. После фаула над Павковим, Бен је имао прилику из слободног ударца са 16 метара али је шутирао преко гола. Црвено- бели су заиграли агресивније него у првом делу, али је домаћин први имао велику прилику. Бастајић је шутирао са седам метара, али је Борјан сјајно интервенисао у 60. минуту. Само два минута касније Марко Гобељић нашао се на шест метара сам испред голмана домаћина, покушао је да гурне лопту pporеd њега, али је Прековић маестрално интервенисао. Непрецизан из слободног ударца са 18 метара у 72. минуту био је и Вељко Николић. Успела је Звезда коначно да изједначи у 75. минуту. Гобељић је одлично упутио приземни центаршут на петерац, а Бен је спретно десном ногом убацио лопту у мрежу. Наставили су црвено - бели да врше велики притисак, имала је Инђија среће у 78. минуту јер је после паса Бена, Видић испред Павкова спретно избио лопту са гол линије.

Чермељ је у 85. минуту зарадио други жути картон, па је Звезда имала до краја утакмице играча више. Ређали су се напади, корнери, а Срђан Бабић је имао сјајну шансу у 90. минуту. Са пет метара из два покушаја није успео да пребаци лопту преко гол линије спретног Прековића. Покушпавали су Гобељић, Гарсија, на крају је остало 1:1.

Следећи меч Црвена звезда игра у недељу 1. марта од 18 часова против Партизана на стадиону "Рајко Митић". 

Инђија – Црвена звезда 1:1 (1:0)

ИНЂИЈА: Стадион Инђије, гледалаца: 3.500. Судија: Новица Анђеловски (Качарево). Стрелци: Красић у 36. за Инђију, Бен у 75. минуту за Црвену звезду. Жути картони: Михајлов, Јовановић, Видић, Бастајић, Пуртић, Чермељ, Димитров, Прековић (Инђија), Панков (Црвена звезда). Црвени картон: Чермељ (Инђија) у 85. минуту.

ИНЂИЈА: Прековић, Цуцин, Михајлов, Јовановић, Видић, Чермељ, Пуртић, Томић (од 84. Милосављев), Бањац (од 63. Димитров), Красић, Бастајић (од 73. Јањић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гобељић, Панков, Бабић, Родић, Петровић, Вулић (од 46. Гарсија), Бен, Николић, Гаврић (од 46. Павков), Вукановић.

Станковић: Живот иде даље, окрећемо се дербију

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић, после ремија против Инђије 1:1, изјавио је да није незадовољан.

"Честитао сам мојим играчима на другом полувремену, на односу и на шансама. Прво смо се мучили, није нам ни терен ишао ''на ногу'', али не желим да тражим изговоре. Била је тврда утакмица, много жутих картона, фаулова. Имали смо неколико прилика у другом полувремену, успели смо да изједначимо, али не и да преокренемо. Управо приступ из другог дела игре је оно што тражим", рекао је Станковић на конференцији за медије.

Упркос ремију, Станковић истиче да екипа може да извуче поуке из утакмице са Инђијом.

"Уз овакве утакмице се расте. И пре меча сам рекао да Инђија има планове. Искористили су шансу после наше грешке, имали су још једну у другом полувремену, али тад је Борјан интервенисао. Избацио ме је из такта примљен погодак. Изашли смо високо, покушали да покупимо све лопте, али ето. Могли смо на крају да добијемо утакмицу, али овакви мечеви значе за јачање карактера", каже тренер црвено-белих.

Станковић истиче да није разочаран резултатом, као и да играчи нису размишљали о вечитом дербију који је на програму у недељу.

"Живот иде даље. Зашто бих био разочаран? Има много ситуација којима нисам био задовољан, али однос је био добар. ''Поцепали'' су се до самог краја. Није им био дерби у глави. Спремамо утакмицу по утакмицу и већ сад крећемо са анализом и спремањем меча са Партизаном. Чека нас спектакл у недељу, то је меч који много значи навијачима, Београду и читавој Србији", поручио је Станковић.

Аутор:
Пошаљите коментар
Суперлига: Инђија полаже најтежи испит на свом терену – угошћује Звезду

Суперлига: Инђија полаже најтежи испит на свом терену – угошћује Звезду

26.02.2020. 09:37 09:38
Станковић: У Инђију да победимо, па да на миру спремамо дерби

Станковић: У Инђију да победимо, па да на миру спремамо дерби

25.02.2020. 15:48 15:50