Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Superliga: Inđija remizirala sa Zvezdom na domaćem terenu

26.02.2020. 16:42 17:32
Piše:
Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Inđije odigrali su 1:1 (1:0) sa Crvenom zvezdom na svom stadionu u 23. kolu Superlige.

Inđija je u meč ušla sa pojačanom odbranom, a Zvezda nije od starta mogla da uspostavi igru kakvu želi. Imali su crveno-beli kontrolu lopte, ali teško su probijali zgusnutu odbranu domaćina. Ipak, pas Veljka Nikolića ka Željku Gavriću u šesnaestercu bio je dobar, ali je krilni igrač Zvezde sa desetak metara šutirao pravo u golmana Prekovića. Vulić je u 12. minutu dobro izveo prekid, Vukanović je vratio na drugoj stativi loptu u sredinu, ali su odbrambeni igrači domaćina otklonili opasnost. Novi dobar centaršut Vulića iz prekida u 18. minutu išao je na drugi stativu odakle Radovan Pankov nije uspeo da loptu sprovede u mrežu.

Crveno-beli nisu uspevali da nametnu ni jači ritam igre jer je domaćin faulovima prekidao svaki ozbiljniji pokušaj. Pokušao je Ben sa 18 metara da zatrese mrežu, ali je Preković uspeo da odbrani njegov udarac u 33. minutu. Inđija je iz prve šanse došla u vođstvo u 36. minutu. Neoprezni su bili defanzivci Crvene zvezde, dozvolili su Ognejnu Krasiću da im se prikrade, uđe u prazan prostor, iskoristi dobar pas Vidića i savlada Borjana sa osam metara. Domaćin je vođstvo branio ne birajući sredstva, ali Zvezda iz brojnih prekida nije uspela da ugrozi njihov gol.

Reagovao je trener Dejan Stanković na poluvremenu, na teren je poslao Milana Pavkova i Matea Garsiju, pojačao je maksimalno ofanzivu. Posle faula nad Pavkovim, Ben je imao priliku iz slobodnog udarca sa 16 metara ali je šutirao preko gola. Crveno- beli su zaigrali agresivnije nego u prvom delu, ali je domaćin prvi imao veliku priliku. Bastajić je šutirao sa sedam metara, ali je Borjan sjajno intervenisao u 60. minutu. Samo dva minuta kasnije Marko Gobeljić našao se na šest metara sam ispred golmana domaćina, pokušao je da gurne loptu ppored njega, ali je Preković maestralno intervenisao. Neprecizan iz slobodnog udarca sa 18 metara u 72. minutu bio je i Veljko Nikolić. Uspela je Zvezda konačno da izjednači u 75. minutu. Gobeljić je odlično uputio prizemni centaršut na peterac, a Ben je spretno desnom nogom ubacio loptu u mrežu. Nastavili su crveno - beli da vrše veliki pritisak, imala je Inđija sreće u 78. minutu jer je posle pasa Bena, Vidić ispred Pavkova spretno izbio loptu sa gol linije.

Čermelj je u 85. minutu zaradio drugi žuti karton, pa je Zvezda imala do kraja utakmice igrača više. Ređali su se napadi, korneri, a Srđan Babić je imao sjajnu šansu u 90. minutu. Sa pet metara iz dva pokušaja nije uspeo da prebaci loptu preko gol linije spretnog Prekovića. Pokušpavali su Gobeljić, Garsija, na kraju je ostalo 1:1.

Sledeći meč Crvena zvezda igra u nedelju 1. marta od 18 časova protiv Partizana na stadionu "Rajko Mitić". 

Inđija – Crvena zvezda 1:1 (1:0)

INĐIJA: Stadion Inđije, gledalaca: 3.500. Sudija: Novica Anđelovski (Kačarevo). Strelci: Krasić u 36. za Inđiju, Ben u 75. minutu za Crvenu zvezdu. Žuti kartoni: Mihajlov, Jovanović, Vidić, Bastajić, Purtić, Čermelj, Dimitrov, Preković (Inđija), Pankov (Crvena zvezda). Crveni karton: Čermelj (Inđija) u 85. minutu.

INĐIJA: Preković, Cucin, Mihajlov, Jovanović, Vidić, Čermelj, Purtić, Tomić (od 84. Milosavljev), Banjac (od 63. Dimitrov), Krasić, Bastajić (od 73. Janjić).

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Pankov, Babić, Rodić, Petrović, Vulić (od 46. Garsija), Ben, Nikolić, Gavrić (od 46. Pavkov), Vukanović.

Stanković: Život ide dalje, okrećemo se derbiju

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković, posle remija protiv Inđije 1:1, izjavio je da nije nezadovoljan.

"Čestitao sam mojim igračima na drugom poluvremenu, na odnosu i na šansama. Prvo smo se mučili, nije nam ni teren išao ''na nogu'', ali ne želim da tražim izgovore. Bila je tvrda utakmica, mnogo žutih kartona, faulova. Imali smo nekoliko prilika u drugom poluvremenu, uspeli smo da izjednačimo, ali ne i da preokrenemo. Upravo pristup iz drugog dela igre je ono što tražim", rekao je Stanković na konferenciji za medije.

Uprkos remiju, Stanković ističe da ekipa može da izvuče pouke iz utakmice sa Inđijom.

"Uz ovakve utakmice se raste. I pre meča sam rekao da Inđija ima planove. Iskoristili su šansu posle naše greške, imali su još jednu u drugom poluvremenu, ali tad je Borjan intervenisao. Izbacio me je iz takta primljen pogodak. Izašli smo visoko, pokušali da pokupimo sve lopte, ali eto. Mogli smo na kraju da dobijemo utakmicu, ali ovakvi mečevi znače za jačanje karaktera", kaže trener crveno-belih.

Stanković ističe da nije razočaran rezultatom, kao i da igrači nisu razmišljali o večitom derbiju koji je na programu u nedelju.

"Život ide dalje. Zašto bih bio razočaran? Ima mnogo situacija kojima nisam bio zadovoljan, ali odnos je bio dobar. ''Pocepali'' su se do samog kraja. Nije im bio derbi u glavi. Spremamo utakmicu po utakmicu i već sad krećemo sa analizom i spremanjem meča sa Partizanom. Čeka nas spektakl u nedelju, to je meč koji mnogo znači navijačima, Beogradu i čitavoj Srbiji", poručio je Stanković.

Autor:
Pošaljite komentar
Superliga: Inđija polaže najteži ispit na svom terenu – ugošćuje Zvezdu

Superliga: Inđija polaže najteži ispit na svom terenu – ugošćuje Zvezdu

26.02.2020. 09:37 09:38
Stanković: U Inđiju da pobedimo, pa da na miru spremamo derbi

Stanković: U Inđiju da pobedimo, pa da na miru spremamo derbi

25.02.2020. 15:48 15:50