overcast clouds
10°C
24.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0614
usd
108.3501
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Новосадска лига: Руменчани продужили серију победа

24.09.2019. 13:10 13:15
Пише:
Фото: П. Палик/Гужва пред голом Кисачана

Руменчани су наставили серију победа и после 7. кола имају стопостотни учинак. Једина промена у односу на prеthodno кола је да је након 568 минута Дејана Костуранова савладао Бојан Пецељ.

Јединство - Омладинац 4:1 (2:1)

РУМЕНКА: Игралиште Јединства, гледалаца 150, судија: Ћулум (Шајкаш), стрелци: Гаџић у 33. Веселиновић у 36. Пекић у 68. (из пенала), Митровић у 75. за Јединство, а Пецељ у 28. минуту за Омладинац. Жути картон: Пердух (Омладинац).

ЈЕДИНСТВО: Костуранов, Берић, Штефек, Гаџић, Пекић, Џекић, Веселиновић (Стаменковић), Китић (Вучићевић), Стричевић (Митровић), Заов, Стевановић.

ОМЛАДИНАЦ: Зељковић, Савић, Штефек, Пецељ, Пердух, Мирковић, Макарић (Козарски), Анђелковић, Ђурић, Пилиповић (Авдић), Стојановић (Јовановић).

Уједно то је био погодак за неочекивано вођство екипе из Степановичева. Након тога играо је само један тим, па су домаћи до полувремена головима Бориса Гаџића и Стевана Веселиновића преокренули резултат.  После одмора на сцену је ступио расположени Јован Пекић који је искористио казнени ударац, а до краја утакмице резервиста Дејан Митровић само је потврдио убедљиву поеду.      

М. По.

Футог - Индекс 0:6 (0:2)

ФУТОГ: Игралиште Футога, гледалаца 100, судија: Јефтић (Будисава), стрелци: Бељански у 2. Бањац у 18. Ардалић у 57. (аутогол), Нађ у 66. и 72. Марковић у 80. минуту. Жути картони: Сирар (Футог), Вучковић (Индекс).

ФУТОГ: Марковић, Брнбота, Кресоја, Ардалић, А. Косић, Тополић, Чепић, Миловац (Стевановић), Сирар, Мих. Бероња, Мартиновић.

ИНДЕКС: Субашић, Ковачевић, Бараћ, Сендерак, Вучковић, Плавшић (Стојановић), Клајић, Бељански, Бањац (Вукашиновић), Нађ, Попин (Марковић).

Фудбалери Футога „попили” су горку пилулу у сусрету са одличном екипом Индекса. Студенти су одлично отворили меч, када је на продор Клајића и повратне лопте Бељански савладао Марковића. Гости су успели голом Бањца да повећају резултат. И поред мањка од два гола нису се Футожани предавали, покушавали су на све начине да смање резултат и врате се у меч, али у томе нису супели.

У наставку је аутогол Бориса Ардалића распршио све наде и до краја меча било је само питање са којом разликом ће домаћин изгубити меч уз стрелца два пута Нађа и Марковића.      

М. По.

Васа Орловић на клупи

Након оставке Жељка Новаковића Управа Индекса одлучио је да координатор школе фудбала клуба Васа Орловић до краја полусезоне предводи први тим. Васа јње успешно стартовао минималном победом против ТСК-а у Новом Саду а потом су “студенти” славили и у Футогу. .

-  Због доста обавеза у омладинском погону Индекса двоумио сам се да ли да прихватим улогу првог тренера, али на инсистирање челника клуба ипак сам сео на клупу - кратко је рекао Орловић.

Славија - Татра 1:0 (0:0)

НОВИ САД: Игралиште Славије, гледалаца 50, судија: Вукмановић (Нови Сад), стрелац: Мурсели у 89. минуту. Жути картони: Стајић, Чавић, Окиљевић (Славија), Батинић, Бобот, Јашовић (Татра).

СЛАВИЈА: Чавић, Ждеро (Остојић), Галић (Ћулум), Стајић, Гајић, Бркљача (Мурсели), Окиљевић, Грубовић, Лаковић, Радовановић, Жакула.

ТАТРА: Лемић, Јашовић (Ожват), Буџик, Батинић, Бобот, Берић, Ивковић (Грлица), Кузмановић, Булатовић (Збућновић), Вучковић, Кеџа.

Тек у финишу утакмице фудбалери Славије успели су да сломе чврст бедем екипе из Кисача, која се умешно бранила.

У првом делу домаћи су преко Ждере озбиљно припретили, али је Племић остао несавладив. И у наставку су момци тренера Омаљева диктирали темпо, али без праве завршнице. Када се чинило да ће екипа из Кисача одолети налетима капитен Милан Грубовић пробио је одбрану гостију, несебично повратном лоптом упослио резервисту Семира Мурселија који је савладао Племића за велику радост.  

М. По.

Фрушкогорац - Сириг 0:1 (0:1)

СРЕМСКА КАМЕНИЦА: Игралиште Фрушкогорца, гледалаца 100, судија: Кампић (Нови Сад), стрелац: Васић у 40. минуту. Жути картони: Беговић, Перовић (Фрушкогорац), Дражић, Декић, Пејић, Мишчевић (Сириг). Црвени картони: Јевтић (Фрушкогорац), Папак (Сириг).

ФРУШКОГОРАЦ: Лалић, Караћ, Васојевић, Глишић (Куртеш), Перовић (Радуловић), Старовлах, Јевтић, Шкрбић, Беговић (Богданов), Печић, Спасојевић.

СИРИГ: Мишчевић, Наранџић (Декић), Брежњак, Петровић, Васић, Дражић, Грујичић (Вучковић), Папак, Ферати, Којовић (Васиљев), Радић.

Екипа Сирига стигла је у Сремској Каменици до слатког минималца. Била је очита нервоза у игри код оба ривала, па је судија Кампић уз шест жутих показао и два црвена картона. У 60. минуту због међусобног кошкања искључио је Јефтића и Папка.

Гол одлуке постигао је пет минута пре истека првог дела Душко Васић и до краја и поред неколико прилика резултат се није мењао.      

М. По.

Нови Сад - Бачка (Ђ) 1:0 (1:0)

НОВИ САД: Стадион на Детелинари, гледалаца 150, судија:С. Тепић (Будисава), стрелац: Игњић у 22. минуту. Жути картони: Миловановић, Бајат, Игњић, тренери Вулетић и Зекић (Нови Сад).

НОВИ САД: Ромић, Илић, Зекић, Бајат, Кременовић, Адамек, Игњић, Ћирић (Спиридоновић), Миловановић, Џанковић, Вучић (Тубић).

БАЧКА: Смољан, Јаковљевић, Љ. Тривуновић, Дејановић, Игњић, Рогић, Станковић, Солдат, Јанковић, Д. Тривуновић, Петровић.

Без чак петорице стандардних првотимаца екипа са Детелинаре прописно се испромашивала у сусрету са екипом из Ђурђева, која је дошла на меч са само 11 играча, а на голу је стајао играч Златан Смољан. И поред те чињенице мучили су се „канаринци” да дођу до предности. Успело им је то у 22. минуту ударцем Александра Игњића са тридесетак метара. До краја меча домаћи нису успели још који пут да пронађу пут ка мрежи, а било је и те како прилика.   

М. По.

Фрушкогорски партизан – ЖСК 1:2 (0:2)

БУКОВАЦ: Игралиште Фрушкогорског партизана, гледалаца 100, судија:Ивановић (Нови Сад). Стрелци: Рогановић у 58. (из пенала) за Фрушкогорски партизан, а Пињо у 16. и Топић (из пенала) у 37. минуту за ЖСК. Жути картони: Макивић, Клинцов, М. Бабић, Рогановић (Фрушкогорски партизан) и Богданов (ЖСК).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Шурлан, Д. Девић, Макивић, Клинцов, М. Бабић, Дулић (Витановић), Јанић, А. Бабић, Подрашчанин (В. Девић), Јурковић (Симић), Рогановић.

ЖСК: Бајт (Калајџић), Марков, Ћирин, Ђурђић, Марић, Џамбас, Дамјановић, Топић, Богданов, Пињо, Нинковић.

Фудбалери Фрушкогорског партизана све више тону на табели. Овога пута цео плен из Буковца однели су момци из Жабља и то сасвим заслужено, јер домаћи су одиграли веома слабо. Истина, имали су црно – бели сијасет шанси, али реализације није било.

У 16. минуту Жабаљци су повели голом Пиња из лепе акције, а у 37. је досуђен једанаестерац за годте, искористио га је Топић и на одмор се отишло с резултатом 0:2. У другом делу ушао је најбољи играч Буковчана Владимир Девић, који је разиграо екипу, али узалуд. Ипак, у 59.минуту гол из једанаестерца постигао је Рогановић. То је било све.У 85. минуту повредио се голман гостију Бајт и на гол је стао играч, а ни то домаћи нису умели да искористе.

М. Павловић

ТСК – Петроварадин 2:1 (1:1)

ТЕМЕРИН: Стадион ТСК-а, гледалаца: 300, судија: Пејић (Нови Сад), стрелци: Димитров у 25. и Варга у 80. за ТСК, а Павлов у 4. минуту за Петроварадин, жути картони: Росић, Вукеља (ТСК), Момчилов, Шавија (Петроварадин), црвени картон: Шавија (Петроварадин) у 87. минуту.

ТСК: Војводић, Пантош, Дринић, Лукић, Ђукић, Милосављевић, Димитров (Варга), Танасић, Росић (Николић), Вукеља, Косић.

ПЕТРОВАРАДИН: Јовановић, Татић, Шавија, Лазаревић, Павлов, Момчилов, Буквић, Сурдучки (Ружић), Михајловић, Гардиновачки, Лалић.

Без поцрвенелог првог стрелца Јове Пуповца и од раније повређених Дарка Марића и Марка Недељковића, чета тренера Драгана Ћулума је тек у финишу успела да сломи чврст отпор гостију, који су рано дошли у вођство, захваљујући Стевану Павлову. 

До одласка на одмор, Темеринци су успели да изједначе резултат, јер је мрежу иза леђа голмана Александра Јовановића погодио млади Стефан Димитров. Гости су имали бод у џепу све до 80. минута, када је искусни дефанзивац Тамаш Варга био најприсебнији у казненом простору и режирао преокрет.    

М. Менићанин

Хајдук - Бачка (Б) 3:3 (1:2)

ЧУРУГ: Игралиште Хајдука, гледалаца око 50. Судија: Драгољевић (Бачки Јарак). Стрелци: Икић у 35. Грбићу  65. (из пенала), Самоловац у 67. за Хајдук; а Радосављевић у 30, Танцик у 40. и Леђанац у 75. минуту за Бачку. Жути картони: Бркић Хајдук, Шарић Бачка.

ХАЈДУК: Лукић, Лазић, Мајски, Грбић, Вучковић, Икић (Бркић), Крижевац (Марковић), Станојевић, Срећков, Микулић (Самоловац), Топџић.

БАЧКА: Мајсторовић, Шарић, Милић, Гавранић, Танцик, Инђић, Трифуновић, Радосављевић (Дугајлић), Леђанац, Линачки, Сиришки (Глишић).

Играло се отворено, нападачки. Што је резултирало и са шест голова и мрежи. Први део овог изузетно интересантног и неизвесног сусрета припао је гостима. Док је наставак припао домаћину. Нерешен резултат на крају ипак је најреалнији исход мада је прилика било на обе стране.

П. Бундало

Ковиљчани све бољи

Шајкаш - Ветерник 2:1 (0:0)

КОВИЉ: Игралиште у Ади, гледалаца 100, судија: Граховац (Нови Сад), стрелци: Играчев у 49. Милановић у 57. за Шајкаш, а Субашић у 67. минуту за Ветерник. Жути картони: Џаковић, Алемпић, Играчев, Николаш, Милановић, Панић, Тривуновић, Попин (Шајкаш), Гвозде,Н. Вуковић, Субашић, Пекез (Ветерник). Црвени картон: Алемпић (Шајкаш).

ШАЈКАШ: Попин, Џаковић, Павков (Живанов), Алемпић, Гојков, Мајурић (Михајловић), Милановић, Зечевић, Играчев (Тривуновић), Николаш, Панић.

ВЕТЕРНИК: Ивић, Пекез, Огњановић, Ћалија, А. Ушћумлић, Ђурић (Срдановић), Гвозден, Вуковић, Субашић, Николић (Чичић), Купрешки (Марковић).

Најпријатније изненађење јесење трке за бодове екипа Шајкаша успела је после велике борбе да оствари победу. У нервозној  игри судија Александар Граховац показао је чак 12 жутих и један црвени картон. После првог дела без голова, у наставку је Живан Играчев донео предност Ковиљчанима. Осам минута касније Здравко Милановић је повећао резултат. Успели су Ветерничани голом Јова Субашића да смање вођство домаћих, али то је било све што су урадили и поред великих напора да барем стигну до ремија.

М. По.

Резултати:

Јединство - Омладинац 4:1, ТСК - Петроварадин 2:1, Футог - Индекс 0:6, Фрушкогорац - Сириг 0:1, Нови Сад - Бачка (Ђ) 1:0, Хајдук - Бачка (Б) 3:3, Славија - Татра 1:0, Шајкаш - Ветерник 2:1, Фрушкогорски партизан - ЖСК 1:2. 

1. Јединство

7

7

0

0

29:1

21 

2. Нови Сад

7

6

0

1

23:5

18 

3. Индекс

7

5

1

1

19:3

16 

4. Шајкаш

7

5

1

1

19:5

16 

5. Ветерник

7

5

0

2

20:7

15 

6. ТСК

7

5

0

2

18:8

15 

7. Фрушкогорац

7

3

2

2

14:8

11 

8. Славија

7

3

2

2

8:3

11 

9. Сириг

7

3

1

3

10:10

10

10. ЖСК

7

2

1

4

10:15

7

11. Татра

7

2

1

4

15:23

7

12. Петроварадин

7

2

0

5

9:16

6

13. Бачка (Ђ)

7

2

0

5

5:18

6

14. Фр. партизан

7

1

2

4

10:19

5

15. Омладинац

7

1

2

4

6:16

5

16. Бачка (Б)

7

1

2

4

8:25

5

17. Хајдук

7

0

3

4

9:37

3

18. Футог

7

0

2

5

8:21

2

 

Аутор:
Пошаљите коментар