Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Novosadska liga: Rumenčani produžili seriju pobeda

24.09.2019. 13:10 13:15
Piše:
Foto: P. Palik/Gužva pred golom Kisačana

Rumenčani su nastavili seriju pobeda i posle 7. kola imaju stopostotni učinak. Jedina promena u odnosu na prethodno kola je da je nakon 568 minuta Dejana Kosturanova savladao Bojan Pecelj.

Jedinstvo - Omladinac 4:1 (2:1)

RUMENKA: Igralište Jedinstva, gledalaca 150, sudija: Ćulum (Šajkaš), strelci: Gadžić u 33. Veselinović u 36. Pekić u 68. (iz penala), Mitrović u 75. za Jedinstvo, a Pecelj u 28. minutu za Omladinac. Žuti karton: Perduh (Omladinac).

JEDINSTVO: Kosturanov, Berić, Štefek, Gadžić, Pekić, Džekić, Veselinović (Stamenković), Kitić (Vučićević), Stričević (Mitrović), Zaov, Stevanović.

OMLADINAC: Zeljković, Savić, Štefek, Pecelj, Perduh, Mirković, Makarić (Kozarski), Anđelković, Đurić, Pilipović (Avdić), Stojanović (Jovanović).

Ujedno to je bio pogodak za neočekivano vođstvo ekipe iz Stepanovičeva. Nakon toga igrao je samo jedan tim, pa su domaći do poluvremena golovima Borisa Gadžića i Stevana Veselinovića preokrenuli rezultat.  Posle odmora na scenu je stupio raspoloženi Jovan Pekić koji je iskoristio kazneni udarac, a do kraja utakmice rezervista Dejan Mitrović samo je potvrdio ubedljivu poedu.      

M. Po.

Futog - Indeks 0:6 (0:2)

FUTOG: Igralište Futoga, gledalaca 100, sudija: Jeftić (Budisava), strelci: Beljanski u 2. Banjac u 18. Ardalić u 57. (autogol), Nađ u 66. i 72. Marković u 80. minutu. Žuti kartoni: Sirar (Futog), Vučković (Indeks).

FUTOG: Marković, Brnbota, Kresoja, Ardalić, A. Kosić, Topolić, Čepić, Milovac (Stevanović), Sirar, Mih. Beronja, Martinović.

INDEKS: Subašić, Kovačević, Barać, Senderak, Vučković, Plavšić (Stojanović), Klajić, Beljanski, Banjac (Vukašinović), Nađ, Popin (Marković).

Fudbaleri Futoga „popili” su gorku pilulu u susretu sa odličnom ekipom Indeksa. Studenti su odlično otvorili meč, kada je na prodor Klajića i povratne lopte Beljanski savladao Markovića. Gosti su uspeli golom Banjca da povećaju rezultat. I pored manjka od dva gola nisu se Futožani predavali, pokušavali su na sve načine da smanje rezultat i vrate se u meč, ali u tome nisu supeli.

U nastavku je autogol Borisa Ardalića raspršio sve nade i do kraja meča bilo je samo pitanje sa kojom razlikom će domaćin izgubiti meč uz strelca dva puta Nađa i Markovića.      

M. Po.

Vasa Orlović na klupi

Nakon ostavke Željka Novakovića Uprava Indeksa odlučio je da koordinator škole fudbala kluba Vasa Orlović do kraja polusezone predvodi prvi tim. Vasa jnje uspešno startovao minimalnom pobedom protiv TSK-a u Novom Sadu a potom su “studenti” slavili i u Futogu. .

-  Zbog dosta obaveza u omladinskom pogonu Indeksa dvoumio sam se da li da prihvatim ulogu prvog trenera, ali na insistiranje čelnika kluba ipak sam seo na klupu - kratko je rekao Orlović.

Slavija - Tatra 1:0 (0:0)

NOVI SAD: Igralište Slavije, gledalaca 50, sudija: Vukmanović (Novi Sad), strelac: Murseli u 89. minutu. Žuti kartoni: Stajić, Čavić, Okiljević (Slavija), Batinić, Bobot, Jašović (Tatra).

SLAVIJA: Čavić, Ždero (Ostojić), Galić (Ćulum), Stajić, Gajić, Brkljača (Murseli), Okiljević, Grubović, Laković, Radovanović, Žakula.

TATRA: Lemić, Jašović (Ožvat), Budžik, Batinić, Bobot, Berić, Ivković (Grlica), Kuzmanović, Bulatović (Zbućnović), Vučković, Kedža.

Tek u finišu utakmice fudbaleri Slavije uspeli su da slome čvrst bedem ekipe iz Kisača, koja se umešno branila.

U prvom delu domaći su preko Ždere ozbiljno pripretili, ali je Plemić ostao nesavladiv. I u nastavku su momci trenera Omaljeva diktirali tempo, ali bez prave završnice. Kada se činilo da će ekipa iz Kisača odoleti naletima kapiten Milan Grubović probio je odbranu gostiju, nesebično povratnom loptom uposlio rezervistu Semira Murselija koji je savladao Plemića za veliku radost.  

M. Po.

Fruškogorac - Sirig 0:1 (0:1)

SREMSKA KAMENICA: Igralište Fruškogorca, gledalaca 100, sudija: Kampić (Novi Sad), strelac: Vasić u 40. minutu. Žuti kartoni: Begović, Perović (Fruškogorac), Dražić, Dekić, Pejić, Miščević (Sirig). Crveni kartoni: Jevtić (Fruškogorac), Papak (Sirig).

FRUŠKOGORAC: Lalić, Karać, Vasojević, Glišić (Kurteš), Perović (Radulović), Starovlah, Jevtić, Škrbić, Begović (Bogdanov), Pečić, Spasojević.

SIRIG: Miščević, Narandžić (Dekić), Brežnjak, Petrović, Vasić, Dražić, Grujičić (Vučković), Papak, Ferati, Kojović (Vasiljev), Radić.

Ekipa Siriga stigla je u Sremskoj Kamenici do slatkog minimalca. Bila je očita nervoza u igri kod oba rivala, pa je sudija Kampić uz šest žutih pokazao i dva crvena kartona. U 60. minutu zbog međusobnog koškanja isključio je Jeftića i Papka.

Gol odluke postigao je pet minuta pre isteka prvog dela Duško Vasić i do kraja i pored nekoliko prilika rezultat se nije menjao.      

M. Po.

Novi Sad - Bačka (Đ) 1:0 (1:0)

NOVI SAD: Stadion na Detelinari, gledalaca 150, sudija:S. Tepić (Budisava), strelac: Ignjić u 22. minutu. Žuti kartoni: Milovanović, Bajat, Ignjić, treneri Vuletić i Zekić (Novi Sad).

NOVI SAD: Romić, Ilić, Zekić, Bajat, Kremenović, Adamek, Ignjić, Ćirić (Spiridonović), Milovanović, Džanković, Vučić (Tubić).

BAČKA: Smoljan, Jakovljević, LJ. Trivunović, Dejanović, Ignjić, Rogić, Stanković, Soldat, Janković, D. Trivunović, Petrović.

Bez čak petorice standardnih prvotimaca ekipa sa Detelinare propisno se ispromašivala u susretu sa ekipom iz Đurđeva, koja je došla na meč sa samo 11 igrača, a na golu je stajao igrač Zlatan Smoljan. I pored te činjenice mučili su se „kanarinci” da dođu do prednosti. Uspelo im je to u 22. minutu udarcem Aleksandra Ignjića sa tridesetak metara. Do kraja meča domaći nisu uspeli još koji put da pronađu put ka mreži, a bilo je i te kako prilika.   

M. Po.

Fruškogorski partizan – ŽSK 1:2 (0:2)

BUKOVAC: Igralište Fruškogorskog partizana, gledalaca 100, sudija:Ivanović (Novi Sad). Strelci: Roganović u 58. (iz penala) za Fruškogorski partizan, a Pinjo u 16. i Topić (iz penala) u 37. minutu za ŽSK. Žuti kartoni: Makivić, Klincov, M. Babić, Roganović (Fruškogorski partizan) i Bogdanov (ŽSK).

FRUŠKOGORSKI PARTIZAN: Šurlan, D. Dević, Makivić, Klincov, M. Babić, Dulić (Vitanović), Janić, A. Babić, Podraščanin (V. Dević), Jurković (Simić), Roganović.

ŽSK: Bajt (Kalajdžić), Markov, Ćirin, Đurđić, Marić, Džambas, Damjanović, Topić, Bogdanov, Pinjo, Ninković.

Fudbaleri Fruškogorskog partizana sve više tonu na tabeli. Ovoga puta ceo plen iz Bukovca odneli su momci iz Žablja i to sasvim zasluženo, jer domaći su odigrali veoma slabo. Istina, imali su crno – beli sijaset šansi, ali realizacije nije bilo.

U 16. minutu Žabaljci su poveli golom Pinja iz lepe akcije, a u 37. je dosuđen jedanaesterac za godte, iskoristio ga je Topić i na odmor se otišlo s rezultatom 0:2. U drugom delu ušao je najbolji igrač Bukovčana Vladimir Dević, koji je razigrao ekipu, ali uzalud. Ipak, u 59.minutu gol iz jedanaesterca postigao je Roganović. To je bilo sve.U 85. minutu povredio se golman gostiju Bajt i na gol je stao igrač, a ni to domaći nisu umeli da iskoriste.

M. Pavlović

TSK – Petrovaradin 2:1 (1:1)

TEMERIN: Stadion TSK-a, gledalaca: 300, sudija: Pejić (Novi Sad), strelci: Dimitrov u 25. i Varga u 80. za TSK, a Pavlov u 4. minutu za Petrovaradin, žuti kartoni: Rosić, Vukelja (TSK), Momčilov, Šavija (Petrovaradin), crveni karton: Šavija (Petrovaradin) u 87. minutu.

TSK: Vojvodić, Pantoš, Drinić, Lukić, Đukić, Milosavljević, Dimitrov (Varga), Tanasić, Rosić (Nikolić), Vukelja, Kosić.

PETROVARADIN: Jovanović, Tatić, Šavija, Lazarević, Pavlov, Momčilov, Bukvić, Surdučki (Ružić), Mihajlović, Gardinovački, Lalić.

Bez pocrvenelog prvog strelca Jove Pupovca i od ranije povređenih Darka Marića i Marka Nedeljkovića, četa trenera Dragana Ćuluma je tek u finišu uspela da slomi čvrst otpor gostiju, koji su rano došli u vođstvo, zahvaljujući Stevanu Pavlovu. 

Do odlaska na odmor, Temerinci su uspeli da izjednače rezultat, jer je mrežu iza leđa golmana Aleksandra Jovanovića pogodio mladi Stefan Dimitrov. Gosti su imali bod u džepu sve do 80. minuta, kada je iskusni defanzivac Tamaš Varga bio najprisebniji u kaznenom prostoru i režirao preokret.    

M. Menićanin

Hajduk - Bačka (B) 3:3 (1:2)

ČURUG: Igralište Hajduka, gledalaca oko 50. Sudija: Dragoljević (Bački Jarak). Strelci: Ikić u 35. Grbiću  65. (iz penala), Samolovac u 67. za Hajduk; a Radosavljević u 30, Tancik u 40. i Leđanac u 75. minutu za Bačku. Žuti kartoni: Brkić Hajduk, Šarić Bačka.

HAJDUK: Lukić, Lazić, Majski, Grbić, Vučković, Ikić (Brkić), Križevac (Marković), Stanojević, Srećkov, Mikulić (Samolovac), Topdžić.

BAČKA: Majstorović, Šarić, Milić, Gavranić, Tancik, Inđić, Trifunović, Radosavljević (Dugajlić), Leđanac, Linački, Siriški (Glišić).

Igralo se otvoreno, napadački. Što je rezultiralo i sa šest golova i mreži. Prvi deo ovog izuzetno interesantnog i neizvesnog susreta pripao je gostima. Dok je nastavak pripao domaćinu. Nerešen rezultat na kraju ipak je najrealniji ishod mada je prilika bilo na obe strane.

P. Bundalo

Koviljčani sve bolji

Šajkaš - Veternik 2:1 (0:0)

KOVILJ: Igralište u Adi, gledalaca 100, sudija: Grahovac (Novi Sad), strelci: Igračev u 49. Milanović u 57. za Šajkaš, a Subašić u 67. minutu za Veternik. Žuti kartoni: Džaković, Alempić, Igračev, Nikolaš, Milanović, Panić, Trivunović, Popin (Šajkaš), Gvozde,N. Vuković, Subašić, Pekez (Veternik). Crveni karton: Alempić (Šajkaš).

ŠAJKAŠ: Popin, Džaković, Pavkov (Živanov), Alempić, Gojkov, Majurić (Mihajlović), Milanović, Zečević, Igračev (Trivunović), Nikolaš, Panić.

VETERNIK: Ivić, Pekez, Ognjanović, Ćalija, A. Ušćumlić, Đurić (Srdanović), Gvozden, Vuković, Subašić, Nikolić (Čičić), Kupreški (Marković).

Najprijatnije iznenađenje jesenje trke za bodove ekipa Šajkaša uspela je posle velike borbe da ostvari pobedu. U nervoznoj  igri sudija Aleksandar Grahovac pokazao je čak 12 žutih i jedan crveni karton. Posle prvog dela bez golova, u nastavku je Živan Igračev doneo prednost Koviljčanima. Osam minuta kasnije Zdravko Milanović je povećao rezultat. Uspeli su Veterničani golom Jova Subašića da smanje vođstvo domaćih, ali to je bilo sve što su uradili i pored velikih napora da barem stignu do remija.

M. Po.

Rezultati:

Jedinstvo - Omladinac 4:1, TSK - Petrovaradin 2:1, Futog - Indeks 0:6, Fruškogorac - Sirig 0:1, Novi Sad - Bačka (Đ) 1:0, Hajduk - Bačka (B) 3:3, Slavija - Tatra 1:0, Šajkaš - Veternik 2:1, Fruškogorski partizan - ŽSK 1:2. 

1. Jedinstvo

7

7

0

0

29:1

21 

2. Novi Sad

7

6

0

1

23:5

18 

3. Indeks

7

5

1

1

19:3

16 

4. Šajkaš

7

5

1

1

19:5

16 

5. Veternik

7

5

0

2

20:7

15 

6. TSK

7

5

0

2

18:8

15 

7. Fruškogorac

7

3

2

2

14:8

11 

8. Slavija

7

3

2

2

8:3

11 

9. Sirig

7

3

1

3

10:10

10

10. ŽSK

7

2

1

4

10:15

7

11. Tatra

7

2

1

4

15:23

7

12. Petrovaradin

7

2

0

5

9:16

6

13. Bačka (Đ)

7

2

0

5

5:18

6

14. Fr. partizan

7

1

2

4

10:19

5

15. Omladinac

7

1

2

4

6:16

5

16. Bačka (B)

7

1

2

4

8:25

5

17. Hajduk

7

0

3

4

9:37

3

18. Futog

7

0

2

5

8:21

2

 

Autor:
Pošaljite komentar