Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

„Рибарац“ се припрема за европско првенство у кувању рибље чорбе

05.09.2019. 09:05 09:10
Пише:
Фото: Сава Савић

Екипа „Рибарац”, саткана од мајстора кулинарства, репрезентоваће Србију на Првенству Европе у кувању рибље чорбе у мађарском граду Баји, 7. и 8. септембра.

Тим поводом пуном паром теку припреме на Рибарском острву. Главни кувар у десеточланом тиму је Неџад Абдуловић Нећко, вишеструки шампион у припреми рибљег котлића, а асистираће му мајстори варјаче: Ивица Августин – менаџер тима, Миодраг Радојевић, Станко Поповић, Душан Ивковић, Лазар Букинац, Душан Вучићевић, Милош Мирков, Горан Стевановић и Ласло Тарјан.

– „Хватамо залет” за значајно такмичење, а свакако су нам амбиције да освојимо медаљу – каже Абдуловић, који се већ 36 година бави кулинарством, и освојио је титуле двоструког шампиона Југославије у кувању рибље чорбе. – Припремамо рибљу чорбу на традиционалан начин, а у Мађарску носимо све домаће производе: наш котлић, безданску паприку, лук погачар, наше зачине, дрва црвене врбе као и воду, новосадску „чесмовачу”. Рибу ћемо, као и сви такмичари, добити на лицу места, а чорба се кува од „чистог шарана”.

Интернационалну манифестацију у Баји, „Фестивал подунавских земаља”, организују „Мађарски витезови кулинарства”, а осим припреме рибље чорбе, у Баји ће жири оцењивати и декорације, постављање стола и општи утисак екипе.

Текст и фото: С. С.

Пише:
Пошаљите коментар